Reklama:

Cześć właśnie dowiedziałem się że mam padaczke. (17)

Forum: Padaczka

gość
10-05-2018, 03:10:51

Cześć mam na imię Oskar, 24 lata. Kilka dni temu miałem prawdopodobnie atak padaczki. Nie będę tutaj go opisywał ponieważ w zasadzie wszystkie objawy jakie ma epileptyk u mnie wystąpiły.
Mam do was, wszystkich którzy maja juz jakieś doświadczenie i więcej ataków za sobą kilka pytań:
- co jaki czas następują ataki?
- czy da się wcześniej taki atak przewidzieć?
- czy są jakieś sposoby żeby zminimalizować ataki?
- słyszałem że epileptycy powinni stosować jakąś specjalna dietę, pilnować aby dobrze się wysypiać i dbać o siebie.
- od czego wgl ta padaczka się zaczyna?
Jeżeli macie jakieś dodatkowe uwagi lub porady to bardzo proszę napisać. Powiem szczerze że moje życie trochę się zawaliło ponieważ jestem kierowca i kocham jeździć samochodem a wiadomo jak to jest z padaczką, boję się że stracę prawko. Za tydzień mam mieć przeprowadzone wszystkie badania neurologiczne, jestem po wizycie u Pani doktor, która nie powiedziała mi wprost do puki nie zrobię badań, że to padaczka ale zasugerowała że jej zdaniem to właśnie ona.
gość
10-05-2018, 05:57:42

Oskar, jeden atak to nie wyrok. Każdy może mieć atak. Padaczke się diagnozuje po kilku atakach. Więc nie martw się. Eeg też nie oznacza padaczki. Często zdrowi ludzie mają zle eeg a zdrowi dobre. Niektórzy lekarze przepisują leki po pierwszym ataku, a to błąd. Zrób jeszcze rezonans i wykonaj badania na magnez, witaminy z grupy B, witaminę d3, cukier,tarczyce itd.Może tu tkwi problem. Nie spiesz się z lekami, chyba, że to się powtórzy. One są bardzo trujące.
gość
10-05-2018, 06:46:21

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Twoja odpowiedź podniosła mnie trochę na duchu mimo że jestem osobą silna psychicznie i bardzo ciężko mnie złamać. Jak do tej pory zrobiłem badania krwi i moczu. Wszystkie wyszły wręcz idealnie, cukier, ciśnienie, wszystko w normie. Od jakichś 4 miesięcy pracuje w godzinach nocnych. Jeden tydzień od 1-10 kolejny od 4-10. Czy to może mieć jakiś wpływ bo Pani doktor rodzinna powiedziała że mogłem się rozregulowac i to też może być przyczyną. Sypiam mało, czasami po 2/3 godziny na dobę. Odrzywiam się bardzo źle. Powiedzcie mi czy to mogą być przyczyny tej padaczki?
gość
10-05-2018, 07:45:58

Oskar, być może to byl jednorazowy incydent! Jak pisalam u każdego człowieka może coś takiego wystąpić. Może to się już nie powtórzy! Tak, przemęczenie moglo mieć na to wpływ. Koniecznie zrób rezonans, eeg i elekrolity.Moze trzeba coś uzupełnić. I pamiętaj nawet jak eeg wyjdzie zle to nie oznacza padaczki. Nie decyduj się też na leki po tym incydencie. One są bardzo szkodliwe. Mam nadzieję, że nie będą potrzebne. Niektórzy lekarze niestety zbyt szybko decydują się na włączenie leków, a to błąd. Jeżeli masz możliwość to zrób sobie jeszcze badania na biorezonansie, lekarze oczywiście je krytykują, ale to normalne.Oni by tylko aplikowali leki,nie szukają przyczyn. Być może trzeba będzie oczyścić organizm, być może to jest przyczyna. Ale musisz poszukać naprawdę dobrego gabinetu. Skąd jesteś?
gość
10-05-2018, 08:40:56

Obecnie mieszkam w Krakowie a Pochodzę z okolic Zamoscia i często tam przebywam.
gość
10-05-2018, 09:00:36

Oskar jeżeli masz taką możliwość to pojedz do Piaseczna do gabinetu Bicomedica. Tam mają najnowsze urządzenie do diagnostyki różnych schorzeń. Przyjeżdżają tam ludzie z całej Polski i z zagranicy. Poczytaj sobie i jezeli będziesz chciał to zadzwoń. Terapia jest bardzo skuteczna. Ale trzeba ją ukończyć. Myślę, że to dobry pomysł. Na pewno wzmocnisz swój organizm.
gość
10-05-2018, 09:04:52

Namiary znajdziesz w internecie. Jeżeli nie będziesz mógł tam pojechać to znajdź dobry gabinet w Krakowie, ale ten dysponuje bardzo dobrym i dokładnym sprzętem. Warto spróbować. Tam zlokalizuja twój problem i pomogą go usunąć. Bo tu chodzi o przyczynę, leki na padaczke nie leczą tylko zagluszaja, a do tego trują bardzo. Zresztą sam poczytaj sobie o trikombinie. Jest wysokiej klasy sprzęt. Powodzenia.
gość
10-05-2018, 09:17:36

Dzięki za podpowiedź. W Krakowie jestem już umówiony na badania dokładnie to nie wiem jakie ale Pani doktor powiedziała że "wszystkie badania neurologiczne". Jeżeli wyjdzie coś nie tak to zrobię tak jak mi radzisz i wybiorę się do Piaseczna.
gość
10-05-2018, 09:21:26

Te badania w Piasecznie są inne, musisz zgłębić temat. Wielu lekarzy w nie nie wierzy. Niestety, ale na zachodzie jest to bardzo popularne, szczególnie w Niemczech, Szwajcarii czy Austrii. Ale tak zrób najpierw wszystkie zalecone badania przez neurologa. I pamiętaj nie bierz narazie leków. Jeden atak to nie wyrok!!!
gość
10-05-2018, 09:22:37

A kiedy masz te badania? Napisz jak wyszly i co zalecil lekarz.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: