Reklama:

CIAZA, A PADACZKA !!!!!!! (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-08-2008, 17:43:00

wiatm serdecznie.
wlasnie znalazlam tę strone w internecie i mam nadzieje ze uzyskam potrzebne mi informacje. chodzi o to ze tydzien temu skonczylam brac leki p. padaczkowe (przyjmowalam je 4lata podczas ktorych nie mialam zadnego ataku) a wczora dowiedzialam sie ze jestem w 4tygodniu ciazy. ginekolog zapisal mi kwas foliowy ktory zaczelam dzisiaj przyjmowac. chcialabym dowiedziec sie czy wplynie to na stan mojego zrdowia (chodzi o ataki padaczki) i jakie jest prawdopodobienstwo ze przy przyjmowaniu 0,4 mg kwasu foliowego bedzie cos nie tak z moim malenstwem.
prosze o szybki kontakt i z gory dziekuje.
gość
03-08-2008, 12:21:00

witaj Kwas foliowy bierze kazda kobieta w ciazy..Kwas foliowy jest witaminą z grupy B.
Występuje w żywności w postaci folianów. Zawierają go warzywa ciemnozielone i pomarańczowe (fasolka, kapusta, szparagi, sałata, brukselka, kalafior), a z owoców pomarańcze i banany.
Badania naukowe udowodniły, że przyjmowanie kwasu foliowego zapobiega występowaniu zaliczanych do najcięższych wad wrodzonych u potomstwa – wad cewy nerwowej (bezmózgowia, rozszczepu kręgosłupa). Dlatego jeżeli tylko istnieje szansa, że możesz zostać mamą powinnaś zażywać preparat zawierający kwas foliowy. To zdrowie Twojego dziecka.

Wiec jesli chodiz o Twoja chorobe nic sie nie stanie jesli go bierzesz bo sama choruje i bralam kwas foliowy to tylko tzw "witaminka"
wiec glowa do gory...
tez odlozylam leki na czas ciazy moj syn obecnie ma 7latek i urodzil sie zdrowy i jest wszystko ok..
kolezanki biora leki padaczkowe w czasie ciazy gdyz nie moga odstawic ich i rowniez urodzily zdrowe dzieciaczki.
powodzenia i pozdrawiam
gość
03-08-2008, 12:24:00

bardzo dziekuje za odpowiedz martwilam sie ze jesli ja mam padaczke to moje dzieciatko tez bedzie ja mialo... dziekuje za slowa otuchy. pozdrawiam
gość
03-08-2008, 12:27:00

Nie martw sie!! wszystko bedzie dobrze ja rowniez na to choruje rowniez sie strasznie bałam ze moje dziecko.....................!
Ale jest wszystko dobrze u ciebie rowniez bedzie czego ci zycze
gość
13-08-2008, 11:18:00

Jakie dawki kwasu foliowego przymowalescie??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: