Reklama:

chory po udarze, palenie papierosow uruchamia reke (22)

Forum: Udary i tętniaki

Początkująca
05-06-2014, 20:02:13

Tak chodzę na rehabilitacje z NFZ ale oczywiście czekam w kolejce od i rehabilitacja jest z przerwami :(
Wtajemniczona
06-06-2014, 20:46:32

my walczymy już 4 lata, tu trochę więcej o nas www. krzysztofsiwek.pl
zmagamy się z niedowładem lewostronnym, na początku mega przykurcze lewej ręki, lekarze nam mówili, że nic już nie będzie, ale dzięki intensywnej rehabilitacji, przykurcze zmalały,
rehabilitacja to podstawa,
można i trzeba bardzo dużo pracować - także w domu. Trzeba prosić rehab. by pokazał ćwiczenia, które można robić samodzielnie, i wykonywać miliony razy (np przekladanie przedmiotów) jest też nieskomplikowana terapia lustrzana..
Wtajemniczona
06-06-2014, 20:48:18

nie ma cudów - PRACA praca i TYLKO praca nad motoryką coś przyniesie.
marta4 2014-06-04 14:08:48 Witam!!! Ja mam 29 lat rok temu miałam udar lewostronny niedokrwienny, pale lecz palce się nie otwierają ani nie prostują. Jeśli możesz odpisz mi. Pozdrawiam Marta
gość
09-06-2014, 08:44:38

Marta pisze:Tak chodzę na rehabilitacje z NFZ ale oczywiście czekam w kolejce od i rehabilitacja jest z przerwami
Ja mężowi załatwiam skierowania w trakcie rehabilitacji i zaklepuję następny termin tak, ze mamy dzięki temu rehabilitację bez przerwy. A poza tym tak jak pisze jedna z koleżanek to jest nieustanna praca, aż do znudzenia. Bez pracy nie ma kołaczy. Pozdrawiam
gość
10-06-2014, 17:29:20

Sposób "wianami" jest bardzo skuteczny o ile lekarz wystawi skierowanie wcześniej. Też tak robiłem przy kręgosłupie-najpierw rejestrowałem się na rehabilitację na termin po zakończeniu ostatniej a skierowanie dostarczałem na pierwszą wizytę ale wprowadzili rejestrację ze skierowaniem i się skończyło. Lekarze nie zawsze chcą wystawiać wcześniej skierowanie. A przerywanie szkodzi. Niestety.
gość
12-06-2014, 07:19:47

Ja skierowania biorę od różnych lekarzy ( rodzinny, neurolog, lekarz rehabilitacji) Wykupiłam też rehabilitację na Grouponie za 1/2ceny czyli 30-35 zł za godzinę. Do domu przychodzi rehabilitantka po znajomości za 30/h. Mam namierzoną w razie czego w pobliskim miasteczku za 50 za godzinę z dowozem za 45 minut. W domu byłaby za 70 zł, a to ostateczność. Tak, że w chwili obecnej mąż jest rehabilitowany przez 3 osoby i każdy wnosi coś innego. Robią kawał dobrej roboty. Dużo mąż robi sam w domu. Jak mieszkacie w dużym mieście szukajcie w małych ościennych miasteczkach rehabilitacji. Mój mąż na kasę chorych ma rehabilitację bez przerwy. Skierowania dostaję bez problemów na 10 zabiegów, a pani zarezerwowała naszą godzinę dla męża. I powiem Wam, że wyniki tych rehabilitacji są bardzo widoczne. Do tego mieliśmy szczęście bo szpital w którym leżał w Poznaniu miał podpisaną umowę ze szpitalem rehabilitacyjnym w Piaskach. Został zawieziony tam karetką po 5 dniach pobytu w domu pomiędzy szpitalami. Wypisany z rehabilitacji po 3 miesiącach. Jeździł na wózku wyszedł na własnych nogach. Od udaru minęło 7 miesięcy.
Życzę Wam sukcesów i pozytywnych ludzi po drodze
gość
12-06-2014, 16:33:05

I można bez papierosów? Bo miało być o papierosach w udarze czy udarze w papierosach?.
zdrowy już byłem, i co dalej?. :-)
gość
12-06-2014, 18:45:43

Papierosy się ulotniły, he, he.
gość
13-06-2014, 10:03:15

Elektroniczne też?.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
17-06-2015, 15:52:20

Palenie po udarze to tak jak wyrok śmierci i skrajna totalna głupota prowadząca do szybkiego zgonu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: