Reklama:

Całkowite wyleczenie epilepsji...? (273)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Padaczka

gość
15-09-2015, 17:50:52

Treść zablokowana przez moderatora

gość
15-09-2015, 17:51:38

Początkujący
16-09-2015, 12:28:16

Mam nadzieję że to możliwe do wyleczenia
gość
10-11-2015, 10:56:08

Czesc Wszystkim. Moj maz mial atak jako dziecko, pozniej byl na lekach. Jak go poznalam nic mu nie bylo i nie bral lekow. Jak synek nam sie urodzil zaczely sie problemy. Zaczal sie ruszac w nocy tak jakby siadac i sklony robic wylaczajac sie przy tym calkowicie, nie oddychajac przez te pare sekund. Maz jest pod kontrola szpitalana i chodzi co jakis czas na kontrole ale powiem ze mieszkamy za granica i sluzba zdrowia troche to lekcewazy. Maz bierze leki ale one mu nie pomagaja. to juz trwa pare lat. Dodam ze maz pracuje w biurze przed komuterem przez 8h. Spotkaliscie sie z takim czyms czy moze leki sa zle dobrane, idziemy znowu na kontrole do szpitala za 2 tygodnie. Dodam ze sie budze w nocy zawsze jak mu sie to dzieje i strasznie sie o niego boje bo nie chce go stracic.
Początkujący
10-11-2015, 13:47:51

gość
16-12-2015, 12:53:32

Dam trochę nadziei. Historia taka: epilepsja stwierdzona w wieku ok 8 lat, dano leki. Parę ataków w wieku młodości, ostatni w wieku 18 lat. Od tamtego momentu 14 lat bez ataku, 7 lat bez leków (do tego czasu odstawiane były sukcesywnie przez zmniejszanie dawki). Czy wróci - kto wie? Jednak nie nazwałbym takiej osoby chorą - tylko z ryzykiem nawrotu.
Początkujący
17-12-2015, 10:51:00

gość
21-12-2015, 23:51:43

Kiedyś moja Mama zakupiła zappera. Jeszcze jako małe dzieci podłączaliśmy się pod niego dwoma elektrodami zakładanymi na nadgarstki i testowaliśmy chyba wszystkie dostępne programy. :) nie wiem z jakim skutkiem, ponieważ nikt z nasz nie miał jakiejś konktetnej dolegliwości... Natomiast mój wujek, starsza osoba miała napady padaczki. Po jednokrotnym zastosowaniu zappera już nigdy więcej nie miał napadu... także zapper na 1000000000000% działa.
gość
01-01-2016, 08:54:52

Witam . Moja córka ma 9 lat od kwietnia bierze depakine 2x 500 epilepsja zawiesza sie . Raz przez 2 dni gdy była w domu nie zawiesiła się ani razu ale to było tylko raz czasami ma 8 razy dziennie a występuje to gdy jest coś nie po jej myśli ktoś ja wkurxy lub jest czymś przejęta gdy np ma czytać na środku w szkole . Czy to kiedyś minie ?
gość
02-01-2016, 11:41:18

Polski standard jest taki, że zanim neurolog wdroży właściwe leki, "bawi się" w monoterapię jednym lekiem wymieniając go co jakiś czas na inny właściwy dla danego typu epi. Następnie eksperymentuje z "mixami" dwóch leków starej i nowej generacji w różnych kombinacjach. Po ładnych paru latach "miksuje" już tylko leki nowej generacji. Mija wiele lat i przechodzisz na triterapię (politerapię) trzema lekami. Pechowcy nawet czterema lekami. Generalnie nie zaleca się leczenia więcej niż trzema lekami p/p ze względu na ich znoszące się oddziaływanie addytywne.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: