Reklama:

BÓLE GŁOWY - nie do wytrzymania !! (38)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-07-2009, 19:42:00

moj chlopak mial potworne bole glowy...3 tyg temu mial operacje na torbiel w samym srodku mozgu!
gość
18-07-2009, 19:48:00

moj chlopak mial potworne bole glowy...3 tyg temu mial operacje na torbiel w samym srodku mozgu!
gość
19-07-2009, 15:08:00

cierpie na migrene od wielu lat. nareszcie znalazlam lek, ktory zazyty w I. fazie bolu moze go cofnac albo zlagodzic na wiele godzin. jest to Sumamigren 50 mg... 2 tabl kosztuja ok 33 zl i jest na recepte. zycze zdrowia. halina
gość
19-07-2009, 15:09:00

cierpie na migrene od wielu lat. nareszcie znalazlam lek, ktory zazyty w I. fazie bolu moze go cofnac albo zlagodzic na wiele godzin. jest to Sumamigren 50 mg... 2 tabl kosztuja ok 33 zl i jest na recepte. zycze zdrowia. halina
gość
29-01-2010, 11:41:50

hej ma 18 lat, od dawna doskwiera mi silny ból głowy. przy nachylaniu się, podczas przejścia z domu na powietrze, po ciężkim dniu w szkole itp. lekarka przypisała mi FLUNARIZINUM, boje sie brać te tabletki ze wzg na skutki uboczne, jedak ból jest zbyt silny, aby nie spróbować i zaryzykować....
gość
11-12-2010, 11:33:28

Mam migere powtarzajaca sie co kazdy cykl miesiaczkowy . Leki przeciwbolowe nie pomagaja , zaczelam brac Sumamigren i Cinie ,ktore pomagaly szybko wrocic do formy .Jednakze ostatnio musialam
wziasc 5 tabletek Cinie100 ,az bol ustapil . To duza dawka ,boje sie ze nastepnym razem trzeba bedzie
znow brac duza dawke leku . Moze znacie jakies bardziej naturalne ,skuteczne sposoby Nie moge sobie pozwolic na przelezenie migreny w lozku, za duzo obowiazkow.Pozdrawiam wspoltowarzyszki niedoli .
gość
30-10-2011, 09:55:07

Moje bóle głowy są koszmarne, od 2 lat głowa potrafi wyłączyć mnie z życia na 2,3 dni. Nie jest to wskazane gdyż ciągle się uczę, a mam zaledwie 18 lat.
Od kilku dni przyjmuje Flunarizinum WZF , ale boję się , że skutki uboczne mogą być bardzo uciążliwe.
W tym momencie nie pogama mi ketonal 50,100 ani 150-inaczej ***, ibuprom - lub ibuprom max , saridon , a lekiem który co lepsze należy do grupy słbaszych który mi pomaga jest Sopladeine - oczywiście 2 lub 3 tabletki rozpuszczalne. Obawiam się , że już za jakiś czas i to przestanie mi pomagać.
Życie człowieka cierpiącego na migreny jest straszne, nigdy nie wiadomo co , kiedy i jak bardzo wpłynie na nasze samopoczucie...
Serdecznie was pozdrawiam, i w 100% rozumiem !
gość
30-10-2011, 09:55:13

Moje bóle głowy są koszmarne, od 2 lat głowa potrafi wyłączyć mnie z życia na 2,3 dni. Nie jest to wskazane gdyż ciągle się uczę, a mam zaledwie 18 lat.
Od kilku dni przyjmuje Flunarizinum WZF , ale boję się , że skutki uboczne mogą być bardzo uciążliwe.
W tym momencie nie pogama mi ketonal 50,100 ani 150-inaczej ***, ibuprom - lub ibuprom max , saridon , a lekiem który co lepsze należy do grupy słbaszych który mi pomaga jest Sopladeine - oczywiście 2 lub 3 tabletki rozpuszczalne. Obawiam się , że już za jakiś czas i to przestanie mi pomagać.
Życie człowieka cierpiącego na migreny jest straszne, nigdy nie wiadomo co , kiedy i jak bardzo wpłynie na nasze samopoczucie...
Serdecznie was pozdrawiam, i w 100% rozumiem !
gość
07-06-2012, 11:52:32

A ja mam bóle głowy ciągle , takie pulsujące w skroniach lub z tyłu głowy , potrafią trwać tydzień lub dwa , nie są bardzo silne ale uciążliwe i ciągłe nawet w nocy . Dostałam flunarizinum ale nie wiem czy pomoże ( biorę 4 dni ) Lekarz nie stwierdził co to za bóle , z kąt są . Czy ktoś tak miał , naprawdę te bóle są uciążliwe :(
VIP
07-06-2012, 12:37:26

Mnie dopada na kilka dni potworny ból głowy nad oczami , miałam robiony rezonans , ale nic nie wyszło, lekarz stwierdził że muszę odstawić tab. hormonalne lub zmienić na inne....
A jak u Ciebie , ciśnienie w normie, bo ono też ma wpływ....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Dyskopatia c5/c6
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatie szyjną c5/c6 z centralną prawostronną przepukliną dyskową. Od marca miałam 3 nawroty bólowe (2 x prawa ręka- blokada ruchu, zamieniająca się w promieniujący ból od karku łopatki do przedramienia ostatni nawrót wyszedł na ręce lewej razem z drętwieniem całej ręki- trwało to dobrych parę tygodni) od lat w nocy wybudza mnie drętwiejący kark z mocnym tępym bólem głowy (ciężkość głowy do tego stopnia, że aby wstać muszę złapać przedramionami głowę i się zerwać do góry) kiedyś podczas fizycznej pracy w nocy drętwiały mi obie ręce. Lekarz neurochirurg powiedział, ze kwalifikuję się do operacji. Mam 29 lat i nie wiem czy operować czy się jednak wstrzymać, co lepsze, czy robić i odczuć komfort życia (mam nadzieję) powrót do sportu, aktywne życie bez bólu, czy czekać nie wiadomo na co ( może ta przepuklina się wchłonie? jest taka szansa)
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: