Reklama:

Ból po operacji l5-S1, jak długo?? (11)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
29-05-2014, 20:05:15

Jestem 2 tygodnie po dyskoidektomii ze stabilizacją międzytrzonową segmentu l5-s1, wciąż odczuwam ogromny bol w operowanym miejscu. Najgorzej jest wstać z łóżka. Jak juz wstanę to potrafię sie poruszać aczkolwiek co jakiś czas odczuwam jakby Prąd przechodzący w operowanym miejscu do Posladka. Czy jest to normalne? Rana po operacji jest juz praktycznie zagojona . Od kiedy powinnam zacząć rehabilitację? Zwolnienie mam na miesiąc. Aktualnie był u mnie fizjoterapeuta i pokazał proste cwiczenia wzmacniające dolny odcinek kręgosłupa. Czy moge je juz wykonywać? Czy powinnam przeleżeć ten miesiac? Bardzo proszę o rade .....
Początkująca
30-05-2014, 08:59:50

Znalazłam podobne forum, moze tu znajdziesz wskazówki:
http://f.kafeteria.pl/temat/przepuklina-jadra-miazdzystego-p_3269942/237
Początkująca
07-06-2014, 19:32:09

Witam
Mialam 3 operacje w tym miejscu. Jak piszesz mialas operacje nie tak dawno wiec wszystko jeszcze świeże. Z mojego doświadczenia bym radziła obchodzic sie ostroznie i nie spieszyć sie z niczym. Nie siedź za dlugo jak na razie, nie stoj w miejscu. Mozesz spacerowac ale tez nie dlgo. Ja rehabilitację zaczęłam po miesiącu ale ostroznie i nie na siłę. Używałam gorsetu.
gość
29-06-2017, 08:17:28

witam jestem po stabilizacji l5/s1 2xplif 10mm prawie 7 miesiecy bylem na 5 kontrolach mowie lekazowi ze odzuwam bol w dolnym odcinku l/s oraz bol gdy sie schylam do przodu promieniowanie do lopatki zrobiono mi zdjecie lekaz powiedzial ze stabilizator jest ok wiec co jest przyczyna tego bolu i rwania do tej lopatki ?? kiedy mi to przejdzie
gość
29-06-2017, 08:21:06

tez jestem to takiej operacji pierwszy miesiac byla masakra tylko lezalem w lozku teraz chodze ale nadal odczuwam bol l/s oraz promieniowanie do lewej lopatki przy schylaniu lekaz powiedzial ze to naderwany miesien ale watpie
gość
30-06-2017, 09:00:30

masz racje to bzdura
gość
26-07-2017, 12:52:12

To co robic gdzie szukac pomocy ?przy schylaniu wstawaniu mam ten ucisk caly czas lekaz stwierdzil ze nic tam niema mialem robiony tomograf niby wszystko sie ztasta ladnie a ucisk jest lekaz nic nie widzi mam 25 lat i czuje ze niedlugo siadzie mi psychika chcialbym juz normalnie funkcjonowac ?
gość
26-07-2017, 14:53:22

pozostaje szukać innego specjalisty, ten nie widzi lub nie chce
gość
26-07-2017, 15:38:25

Mój mąż 10 dni po operacji zaczął rehabilitację + ćwiczenia rano i wieczorem zapisane przez fizjoterapeutę. 2 miesiące po operacji już biegał !! teraz minęło 2 lata , całkowity ból minął po prawie roku od operacji. Wciąż uprawia sport -crossfit, jeździ na rowerze ,
gra w piłkę z dzieckiem, biega, jeździ na rolkach :) im więcej ma ruchu tym lepiej się czuje !!! jak przypominam sobie jego naukę chodzenia po 3 dniach to nie wierzę że można tak wydobrzeć pomimo opinii ze nic mu nie będzie wolno. Wszystko zcazyna się w głowie !!!
Dlatego pozytywne myślenie i przedewszystkim rehabilitacja i ćwiczenia z dobrym specjalistą !!!
Gość 2017-07-26 14:52:12
To co robic gdzie szukac pomocy ?przy schylaniu wstawaniu mam ten ucisk caly czas lekaz stwierdzil ze nic tam niema mialem robiony tomograf niby wszystko sie ztasta ladnie a ucisk jest lekaz nic nie widzi mam 25 lat i czuje ze niedlugo siadzie mi psychika chcialbym juz normalnie funkcjonowac ?
gość
17-11-2017, 08:26:35

Odpowiednio dobrana i szybko rozpoczęta rehabilitacja bardzo pomaga. Widzę na swoim przykładzie, że po 3 miesiącach od operacji już idę niedługo na siłownię, będę wzmacniać kręgosłup żeby nie dopuścić do takiej samej sytuacji, że przepuklina jest duża i do operacji... Bardzo pomogła mi jednak rehabilitacja od razu po tygodniu od zabiegu. Niestety na NFZ kolejki są kosmiczne, ale jeździłam do Constance Care pod Warszawe. Nie żałuję żadnej wydanej tam złotówki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: