Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-03-2023, 13:03:51

Zrób badanie i będzie jasność. Nie ma co gdybać.. :)
gość
21-03-2023, 13:22:26

Hej.Cztery lata temu miałam robione angio tk z powodu bólów i zawrotów głowy.Wyszedl maluśki tętniak bo tylko 1mm.Teraz powtórzyłam badanie i czekam na wynik.Moje pytanie -czy Wy też czekaliście ok 4 tygodni na wyniki?Wariuje już z niepewności...jeszcze trzy tygodnie czekania.Glowa mnie boli non stop .O niczym innym nie myślę
gość
21-03-2023, 21:12:39

Gość 2023-03-21 14:03:51
Zrób badanie i będzie jasność. Nie ma co gdybać.. :)
Zrobię, tylko muszę czekać jeszcze ponad 2 tygodnie, więc sobie czytam to i owo...
gość
22-03-2023, 17:34:33

2 tygodnie oczekiwania to tyle co nic :) Ja mając na cito czekałam pół roku... A czytać za dużo nie ma co :)
gość
06-04-2023, 17:23:25

Hej. Mam 42 lata i 12 stycznia tego roku w drodze do pracy pękł mi tętniak. Ból głowy jaki przy tym miałam byl bardzo specyficzny, tak jakby ktoś mi powietrza przez uszy napompował. Następnego dnia trafiłam do szpitala i prosto na stół operacyjny. Mam stenty i 26 cm sprężyn w głowie. Trzy tygodnie po operacji potworny ból głowy przy każdym ruchu nóg . Leżenie na płasko przez 19 dni , zero wstawania. 19 kwietnia mam angio a 24 kontrolę w MSWiA.
gość
06-04-2023, 17:52:18

Cześć, wiedziałaś o tętniaki? Masz jakieś powikłania?
Ja czekam na wynik angio :(
Gość 2023-04-06 19:23:25
Hej. Mam 42 lata i 12 stycznia tego roku w drodze do pracy pękł mi tętniak. Ból głowy jaki przy tym miałam byl bardzo specyficzny, tak jakby ktoś mi powietrza przez uszy napompował. Następnego dnia trafiłam do szpitala i prosto na stół operacyjny. Mam stenty i 26 cm sprężyn w głowie. Trzy tygodnie po operacji potworny ból głowy przy każdym ruchu nóg . Leżenie na płasko przez 19 dni , zero wstawania. 19 kwietnia mam angio a 24 kontrolę w MSWiA.
gość
06-04-2023, 18:21:39

Gość 2023-04-06 19:52:18
Cześć. Nie wiedziałam. Od lat byłam leczona na migrenowe bóle głowy. Mam minimalne luki w pamięci . Ale cały czas ćwiczę pamięć .
gość
07-04-2023, 07:32:50

Dużo zdrowia w takim razie 🙂 nadal mnie dziwi, że lekarze nie chcą dawać badań obrazowych przy bólach głowy ...
Gość 2023-04-06 20:21:39
Gość 2023-04-06 19:52:18
Cześć. Nie wiedziałam. Od lat byłam leczona na migrenowe bóle głowy. Mam minimalne luki w pamięci . Ale cały czas ćwiczę pamięć .
gość
08-05-2023, 08:16:48

Podobnie miałem tylko , że w pracy i faktycznie ból jest straszny ja określam go wybuchem granata w głowie. Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze inaczej być NIE MOŻE. Pozdrawiam
Początkująca
08-05-2023, 11:29:12

Witaj bardzo mi przykro, jaki duży był twój tętniak?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: