Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-03-2014, 18:36:38

Gość 2014-03-04 17:55:40 Jestem 2 lata po wylewie podpajeczynowkowym i klipsowanym tetniaku ,ostatnio robilam badanie EEG glowy neurolog powiedzial ze mam niezbyt dobre wyniki .
Zapis nie prawidlowy ,zmiany napadowe mozgu ,czy ktos mial robione takie badanie ....troche sie martwie M
Trzymaj się kochana, lecz dalej, może inna opinia lekarska. Niestety nie miałam takiego badania.Może ktoś się odezwie. Trzymam kciuki, oby było lepiej!Małgosia
gość
05-03-2014, 19:34:18

Ja miałem ale miałem wsio ok .Szukaja padaczki ...Ostatni ra zpojechałem w to pole bo łeb to mi pęknie...
gość
05-03-2014, 20:14:16

Dzieki Małgosiu za dodanie mi otuchy neurolog wytlumaczyl mi... mam zmiany na mozgu po wylewie i obrzeku cos jakby paraczka ale to nie padaczka mam zarzywac leki tylko nie wiem czy to ustapi czy te zmiany beda na zawsze ...a Ty tez mialas klipsowanego tetniaka?
POZDRAWIAM M
gość
05-03-2014, 21:28:35

Gość 2014-03-05 21:14:16 Dzieki Małgosiu za dodanie mi otuchy neurolog wytlumaczyl mi... mam zmiany na mozgu po wylewie i obrzeku cos jakby paraczka ale to nie padaczka mam zarzywac leki tylko nie wiem czy to ustapi czy te zmiany beda na zawsze ...a Ty tez mialas klipsowanego tetniaka?
POZDRAWIAM M
Mnie spotkała wątpliwa przyjemność embolizacji, po krwotoku. Na pewno czytałaś moje wpisy, podpisywałam się M. albo G.Wypisuję tu swoje lęki, bo oczywiście ,,gram" przed rodzinką odważną, nie chcę ich już więcej martwić. Przeżyli już bardzo dużo...mam nadzieję, że nawet jakby co- dadzą Ci leki i będziesz funkcjonowała sprawnie.A ja dalej nie doczekałam się odpowiedzi ( zresztą tak jak Ty ).Przez chwilę miałam nadzieję,że pan który jest 5,5 roku po embolizacji zechce się podzielić wiedzą.Niestety, musimy czekać dalej.Małgosia
gość
05-03-2014, 21:39:36

Gość 2014-03-05 20:34:18 Ja miałem ale miałem wsio ok .Szukaja padaczki ...Ostatni ra zpojechałem w to pole bo łeb to mi pęknie...
O kurczaczek , nie zrozumiałam Twojego przekazu, miałeś to badanie , o które pyta uczestniczka, ale wszystko było w porządku.My poszukujemy jednak kogoś, kto miał zmiany i chcemy się dowiedzieć , czy mimo padaczki, takiej po wylewie i klipsowaniu funkcjonuje i dobrze się czuje.
Zaczynam się martwić o Ciebie, idź do lekarza, opowiedz o tym bólu, który ewidentnie wiąże się z pracą, co ty robisz na polu? jeździsz na traktorze?możesz lekarzowi dokładnie opowiedzieć co się dzieje i jak ból narasta, niech coś zadecyduje, nie daj się odesłać. Trzymam kciuki.M.
gość
06-03-2014, 07:20:35

Kopałem maszyną i czasami trza bło łopata pewnie przemeczyłem się ale jest lepiej trochę boli no ale dawno nie robiłem takich rzeczy ...jak sie nie pogarsza to nie ma co panikować we mnie taka odwaga bo na psychotropach jade;plekarz mi tłumaczył ze nawet jakby sie otwarł to jest naciek a nie jak dawniej cały otwarty wiec tym ze tak powiem sobie tłumacze wsio a jak u was ze sportem ?ja rekreacyjnie cwicze sztuki walki macham sobie kijkiem tak dla zabawy i strzelam z łuku a le to już nie jako sztuki walki jeżdze na rowerze;)ja miałem embolizacje w majy 2011 r w styczniu 2012 Angiografia na której wyszło brak napływu cieniujacej krwi do worka tętniaka lekarze powiedzieli ze mogę normalnie funkcjonować i ze jak najwiecej sportu by drugi nie powstał
gość
06-03-2014, 08:59:12

Bo ty chipochądryk jesteś i tyle
gość
06-03-2014, 10:56:31

Przedstaw sie z łaski swej ale tak masz rację dlatego chodzę do psychiatry i psychologa bo mam z tym problem
gość
06-03-2014, 11:45:40

Po jakim czasie po operacji wrócliście do normalnego funkcjonowania. mam na mysli robienie podstawowych czynnosci życiowych, czy długo lezeliście w szpitalu . poniewaz ja jestem szykowana do klipsowania tetniaka, a nie bardzo moge sobie pozwoli na leniuhchowanie. apsolutnie nie chodzi mi tu o pracę zawodową.
gość
06-03-2014, 17:01:55

Gość 2014-03-06 11:56:31 Przedstaw sie z łaski swej ale tak masz rację dlatego chodzę do psychiatry i psychologa bo mam z tym problem
Nie przejmuj się niektórymi komentarzami.Myślę, że zwykli ludzie w ogóle nie rozumieją naszego strachu.Ktoś , kto nie przeżył wylewu podpajęczynówkowego , nie wie jaki to jest ból i nie wyobraża sobie, że my każdy następny ból głowy traktujemy jako wstęp do kolejnej zmiany, powikłania.Nie wiem, czy Ty też tak masz. Mnie też niby cieszy każdy dzień, a jednocześnie jak za dużo popracuję , zwykłe kobiece, codzienne zajęcia to potem pluję ,, sobie w brodę'' , kiedy kłuje coś nagle po stronie zabiegu lub boli głowa. Metodą prób i błędów doszłam do pewnej wprawy, ale rozwala mnie myśl o powrocie do pracy. Miałam iść do psychologa, ale stawiam się przed faktem dokonanym - wracam i tyle. Małgorzata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Reklama: