Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
23-04-2009, 22:03:00

SiDi
są i także dyskowicze
...wyobraźcie sobie że po (i tak krótkim) oczekiwaniu na rezonans we wrocławiu ,nie dano mi tego badania zrobić (pod koronką mam tzw ćwiek z metalu) ... i pani stwierdziła że nie zrobi jak nie będę miał pewności czy to nie zaszkodzi .
Dzwoniłem do mojego lekarza ,a on do znajomego radiologa ,i stwierdził że jeżeli jest to jeden ząb ,to w żadnym wypadku nie zaszkodzi i nioc się nie będzie działo ,chyba żeby to był mostek itp
następne badanie mam już w środę ... zobaczymy co tam mam ...
pracuję i dużo dźwigam i nadal nie wiem czy sobie nie pogarszam ....

Pozdrawiam
Marek
Legnica
gość
24-04-2009, 16:19:00

Bardzo proszę o odpowiedz . Jestem po operacji kręgoslupa szyjnego . Operację mialam 3 miesiące temu ale niestety nie dowład prawej ręki utrzymuje się do dnia dzisiejszego jest ona w dalszym ciągu nie władna manualnie . Mój neurolog powiedział że może to być przykurcz pisarski a ja biedna nie wiem co to jest . Może ktoś z was miał do czynienie z taką diagnozą .Bardzo proszę o pomoc. Dzięki i pozdrawiam
Początkująca
24-04-2009, 18:11:00

Witam, ja miałam operacje 28/01/2009 po operacji także miałam problemy z czuciem w rękach-poinformowałam o tym mojego neurochirurga (leczę się u lekarza, który mnir operował) na wizycie w marcu, zapisał mi 15 zastrzyków o nazwie Milgama, dostawałam je co 2 dni i po nich czuję ręce, u Pani być może stan był bardziej przewlekły przed operacją a z tego co wiem z informacji od moich znajomych ze szpitala ma to ogromne znaczenie w przypadku czasu powrotu do normalnego stanu z przed ucisku na rdzeń. Pozdrawiam serdecznie i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.S. [addsig]
SiDi
Początkująca
24-04-2009, 18:16:00

Wiadomość dla P.Marka z Legnicy, ja też mam metalowy trzpień pod koronką ale mi w Poznaniu zrobiono rezonans bez żadnych problemów. A co do dźwigania to lepiej niech się Pan oszczędza jeżeli Pan może, bo każdy intenywny wysiłek w przypadku problemów z kręgosłupem może spowodować pogorszenie stanu zdrowia radzę Panu niech Pan uważa Pozdrawiam S.[addsig]
SiDi
gość
24-04-2009, 20:06:00

Dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedz.Faktycznie mój ucisk był bardzo mocny i też długo trwał.Samo to że operację miałam od razu na 2 poziomach bo stan mojego kręgosłupa był fatalny i niestety mam inplanty i to sztywne .Pozdrawiam i zdrowia życzę
gość
27-04-2009, 15:08:00

Ludzie pomarliście na ty forum ????? A zawsze było tu tak gwarno
gość
27-04-2009, 21:58:00

Po prostu cierpimy ... w ciszy Pozdrawiam
gość
28-04-2009, 07:56:00

Czas najwyższy przerwać tą ciszę i cierpienie .Pozdrawiam -Optymistka
gość
28-04-2009, 14:17:00

Bbasia3121, gdzie przyjmuje ten rehabilitant?
gość
04-05-2009, 17:08:00

mam pytania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama:
Reklama:
Reklama: