Reklama:

Ból głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa (254)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
31-05-2009, 11:02:00

Hej.Mam 19 lat i od roku mam niedowład prawej strony twarzy VII.Często boli mnie głowa(ból zaczyna się najczęściej od karku).Wczoraj wyczułam na szyi mały guzek po lewej stronie i 2 po prawej(z tym że te 2 po prawej stronie przemieściły się w dół ciała i teraz odczuwam lekki ból ręki).Często też drętwieje mi lewa łopatka.Nie wiem czy to wszystka jest powiązanie .Lekarze nic sobie z tego nie robią.Mówią najczęściej że z bólu głowy wyrosne(słyszę to już od 13 roku życia)Boje się że mogą wyniknąć z tego wszystkiego jakieś poważniejsze schorzenia
ola8913
Początkująca
31-05-2009, 11:03:00

Hej.Mam 19 lat i od roku mam niedowład prawej strony twarzy VII.Często boli mnie głowa(ból zaczyna się najczęściej od karku).Wczoraj wyczułam na szyi mały guzek po lewej stronie i 2 po prawej(z tym że te 2 po prawej stronie przemieściły się w dół ciała i teraz odczuwam lekki ból ręki).Często też drętwieje mi lewa łopatka.Nie wiem czy to wszystka jest powiązanie .Lekarze nic sobie z tego nie robią.Mówią najczęściej że z bólu głowy wyrosne(słyszę to już od 13 roku życia)Boje się że mogą wyniknąć z tego wszystkiego jakieś poważniejsze schorzenia
ola8913
gość
22-06-2009, 18:26:00

08-09-2007 o 21:24, gość :
Witam Serdecznie.
Nazywam sie Joanna.
Chcialabym skonsultowac sie z osobami ktorzy Uczestnicza na tym forum. 9 dni temu Moja mame zaatakowal bardzo silny ból glowy w tylnej czesci głowy oraz odcinka szyjnego. Bardzo sie wystraszylam Zadzwonilam na Pogotowie w miedzy czasie mamie zaczela dretwiec noga a po chwili stracila przytomnosc. Przezylam Ciezkie chwile widzac jak mama cierpi a ja nie potrafie jej pomoc przyjechalo Pogotowie doszli do wniosku ze zabiorą ja do szpitala.Mama odzyskala przytomnosc pomoglam jej sie ubrac i pomimo silnego bolu o wlasnych silach z małą moją pomocą zeszla na dół do karetki.
Kolo 3 w nocy pojechalam do niej na Izbe przyjec po wszystkich badaniach m.in po Tomografii lekarz wzial mnie na bok i powiedzial ze mama ma 2 tetniaki i stan jest ciezki poniewaz przy utracie przytomnosci w domu jeden tetniak pękł i pokrwawił. Zawiezli ją na intensywna Terapie tam juz nie moglam z nia byc...Na drugi dzien dowiedzialam sie ze kolejny raz stracila przytomnosc i przestala oddychac.Gdy ja odwiedzilam na ojomie była pod wszelką aprataurą respirator itp Po rozmowie z lekarzem byłam w szoku, bał sie podjac operacji poniewaz tetniak ten co krwawil byl w bardzo trudno dostepnym dla nich miejscu przy móżdzku do tego pokrwawił,(krwotok podpajęczynówkowy) płyn mozgowo rdzeniowy doprowadzil do wodogłowia. Minely 3 dni plyn ten oczyszczal sie przez specjalistyczny sączek. Lekarze doszli do wniosku ze bedą operowac lecz musza mame przewiezc do szpitala mswia w szczecinie bo nie posiadaja specjalnego sprzetu do Jednej z nowych Metod Operowania peknietych tetniaków zwanej EMBOLIZACJĄ. Wiem wszystko na czym ona polegała i jakim sposobem dostali sie do peknietego tetniaka. Operacja udała sie mama lezy w spiaczce juz kilka dni. Lekarze zadecydowali ze bedą za 2 dni mame wybudzac...
Mam 2 pytania dotyczace tetniakow...
Jakie są najczestrze komplikacje po wybudzeniu sie ze spiqczki?

I Czy Tetniaka mozna przekazac potomkom? poniewaz obawiam sie ze rowniez moge miec. Raz na jakis czas mam pulsowanie w potylicy głowy i lekkie zaburzenie wzroku czasem ból oczu...

Oraz w jakim odstepie czasu operowany jest drugi tetniak?
Pozdrawiam Serdecznie i Prosze w miare mozliwosci o udzielenie informacji Pozdrawiam ;(
gość
22-06-2009, 18:26:00

08-09-2007 o 21:24, gość :
Witam Serdecznie.
Nazywam sie Joanna.
Chcialabym skonsultowac sie z osobami ktorzy Uczestnicza na tym forum. 9 dni temu Moja mame zaatakowal bardzo silny ból glowy w tylnej czesci głowy oraz odcinka szyjnego. Bardzo sie wystraszylam Zadzwonilam na Pogotowie w miedzy czasie mamie zaczela dretwiec noga a po chwili stracila przytomnosc. Przezylam Ciezkie chwile widzac jak mama cierpi a ja nie potrafie jej pomoc przyjechalo Pogotowie doszli do wniosku ze zabiorą ja do szpitala.Mama odzyskala przytomnosc pomoglam jej sie ubrac i pomimo silnego bolu o wlasnych silach z małą moją pomocą zeszla na dół do karetki.
Kolo 3 w nocy pojechalam do niej na Izbe przyjec po wszystkich badaniach m.in po Tomografii lekarz wzial mnie na bok i powiedzial ze mama ma 2 tetniaki i stan jest ciezki poniewaz przy utracie przytomnosci w domu jeden tetniak pękł i pokrwawił. Zawiezli ją na intensywna Terapie tam juz nie moglam z nia byc...Na drugi dzien dowiedzialam sie ze kolejny raz stracila przytomnosc i przestala oddychac.Gdy ja odwiedzilam na ojomie była pod wszelką aprataurą respirator itp Po rozmowie z lekarzem byłam w szoku, bał sie podjac operacji poniewaz tetniak ten co krwawil byl w bardzo trudno dostepnym dla nich miejscu przy móżdzku do tego pokrwawił,(krwotok podpajęczynówkowy) płyn mozgowo rdzeniowy doprowadzil do wodogłowia. Minely 3 dni plyn ten oczyszczal sie przez specjalistyczny sączek. Lekarze doszli do wniosku ze bedą operowac lecz musza mame przewiezc do szpitala mswia w szczecinie bo nie posiadaja specjalnego sprzetu do Jednej z nowych Metod Operowania peknietych tetniaków zwanej EMBOLIZACJĄ. Wiem wszystko na czym ona polegała i jakim sposobem dostali sie do peknietego tetniaka. Operacja udała sie mama lezy w spiaczce juz kilka dni. Lekarze zadecydowali ze bedą za 2 dni mame wybudzac...
Mam 2 pytania dotyczace tetniakow...
Jakie są najczestrze komplikacje po wybudzeniu sie ze spiqczki?

I Czy Tetniaka mozna przekazac potomkom? poniewaz obawiam sie ze rowniez moge miec. Raz na jakis czas mam pulsowanie w potylicy głowy i lekkie zaburzenie wzroku czasem ból oczu...

Oraz w jakim odstepie czasu operowany jest drugi tetniak?
Pozdrawiam Serdecznie i Prosze w miare mozliwosci o udzielenie informacji Pozdrawiam ;(
gość
27-07-2009, 17:09:00

Mam to samo od 7 miesięcy. TK głowy które nic nie wykazało, przepływ żył do głowowych, prześwietlenie zatok też nic i kilka badań krwi i sam nie wiem czego jeszcze. Teraz czekam na Rezonans odcinka szyjnego. Ból zaczyna się od szyi i kończy na czole obejmuje całą głowę i jest hm.. jednostajny cały czas.
Początkowo pomagało wapno+ witamina C
Potem byłem leczony na "napięciowe bule głowy" u neurologa ale po 2 miesiącach lek przestał po prostu działać. Od tamtego czasu pije dużo kawy kótra pomaga w objawach. Rozluźnia mięśnie karku i z tego co wiem nawet przy migrenach jest pomocna... polecam spróbować.
O ile wasze bule głowy nie są spowodowane nadciśnienie/niedociśnieniem. moje nie :/
Początkująca
02-08-2009, 09:34:00

Hej
Dwa lata temu mialam wypadek, od tamtej pory boli mnie glowa, kark i odcinek piersiowy kregoslupa, ostatnio bol byl tak mocny ze mialam problemy z oddychaniem i poruszaniem sie, i dopiero teraz zrobiono przeswietlenie ale tylko karku i diagnoza jest
-zniesienie lordozy szyjnej w odc C4-C7 z kyfotycznym ugieciem na odc C5-C6.
Bardzo prosze o jakiekolwiek informacje na ten temat

Pozdrawiam
[addsig]
moni989
gość
13-08-2009, 15:21:00

31-07-2008 o 15:08, gość :
Witam,widzę że kilka osób ma podobne bóle i drętwienie lewej strony twarzy tak jak ja.
Od trzech miesięcy mam ciągle te objawy i ciągniecie za uchem lewym .
Strona lewa tak jak by była inna albo jakby zaatakował ją wirus jakiś .
Drętwieje mi policzek lewy i nieraz usta, albo mam ucisk w głowie z lewej strony.
Nieraz jest to nie do wytrzymania. Byłam w szpitalu na neurologii 10 dni.
Zrobili mi rezonans i tomografię głowy i nic mi nie wykazało. Mam być pod obserwacją Ale ile i kto ma mnie obserwować nic mi nie przechodzi jest to denerwujące, kiedy mi to przejdzie i jak to leczyć mam zmiany w kręgłosupie szyjnym po wypadku samochodowym ale ortopeda mówi że to nie od tego.,Ze to sprawa neurologiczna nieraz wydaje mi się żę lecę w prawą stronę i się chwieję i oko z lewej strony też jakbym miała inne-drętwieje.Do kogo mam się udać i co robić nie wiem ,może ktoś mi pomoże.
AGA
gość
13-08-2009, 15:24:00

proponuje zajrzec do tematu DYSKOPATIA KREGOSLUPA SZYJNEGO A.... tam sa ludzie ktorzy najwiecej wiedza o problemach z szyja
gość
13-08-2009, 15:26:00

jestem po wypadku samochodowym identyczne objawy , juz ok. roku mam odrętwiałą twarz niedowład lewostronny neurolodzy również nie wiedzieli jaki konkretnie powód po odbytej konsultacji u P. usłyszałam cerebrestenia pourazowa ,która może trwa nawet do 3 lat
gość
15-08-2009, 17:05:00

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: