Reklama:

glejak wielopostaciowy IV (545)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-12-2014, 17:07:25

Witam, mój ukochany 26 kwietnia 2014 miał pierwszy objaw choroby tzn, silnie zdrętwiał mu policzek i na chwilę odjęło mu mowę. RM wykazał guza mózgu. 26 maja operacja w Warszawie, częściowo usunięto guza, po operacji stan dobry, ustępująca afazja. 25 czerwca wyniki histopatologii odebrały mi wszelką nadzieję, glejak IV. 22 lipca rozpoczęcie leczenia onkologicznego, 30 naświetlań i temodal. Ukochany mój nie doczekał konca leczenia. Umarl 5-go września. Ostatnie 6 dni był nieprzytomny, wcześniej w pełnym kontakcie z otoczeniem, sprawny fizycznie. W 4 miesiące glejak pokonał silnego, pelnego energii, bardzo zdrowo żyjącego wysportowanego mężczyznę. Nigdy się z tym nie pogodze. I potwierdzam: glejak nie daje nikomu szansy.
gość
31-12-2014, 23:37:55

Witam, moją mamę ten skur....n zabrał 9 grudnia 2014, w sierpniu pierwsza operacja, druga w październiku niestety ale jak pisze większość jest to wyrok.
gość
01-01-2015, 23:11:13

Mój tata w maju pojechał na izbę przyjęć po 4 dniach migreny z silnymi zawrotami głowy. Po rezonansie wstępna diagnoza guz. Operacją 12 czerwca-stan super. My pełni nadziei i... wyrok - glejak wielopostaciowy. Koniec sierpnia cykl 6 tygodni naswietlań. Chemia - po dwóch dawkach przerwalismy leczenie... Walczymy o życie taty olejem konopnym... Nie mamy nic do stracenia. Lekarze chcą ponownie operować a my wiemy, że ten ch..j może dorosnąć w dobę po usunięciu. Trzymajcie kciuki. Jedyna i ostatnia nadzieja w oleju rso. Pozdrawiam wszystkich chorych i ich bliskich... Walczcie do końca!
gość
02-01-2015, 10:34:17

Chciałabym dopytać Cię o olej RSO. Nasz wujek walczy z tym draniem.....Jeśli możesz podać adres mailowy to będę wdzięczna :)
Gość 2015-01-02 00:11:13
Mój tata w maju pojechał na izbę przyjęć po 4 dniach migreny z silnymi zawrotami głowy. Po rezonansie wstępna diagnoza guz. Operacją 12 czerwca-stan super. My pełni nadziei i... wyrok - glejak wielopostaciowy. Koniec sierpnia cykl 6 tygodni naswietlań. Chemia - po dwóch dawkach przerwalismy leczenie... Walczymy o życie taty olejem konopnym... Nie mamy nic do stracenia. Lekarze chcą ponownie operować a my wiemy, że ten ch..j może dorosnąć w dobę po usunięciu. Trzymajcie kciuki. Jedyna i ostatnia nadzieja w oleju rso. Pozdrawiam wszystkich chorych i ich bliskich... Walczcie do końca!
gość
06-01-2015, 00:25:09

Jeżeli szukasz oleju rso, skontaktuj się z osobami olejzkonopi@gmail.com może tam otrzymasz wskazówki, jak go zdobyć. Jak wiadomo jest to nielegalny środek i pomimo szczerych chęci nie mogę zdradzić źródła. Trzeba przede wszystkim przesłać dokumentację medyczną i opisać przypadek choroby. Niestety kuracja jest bardzo droga. 10 ml oleju to koszt 2000 zł. Życzę powodzenia!
gość
14-01-2015, 14:53:06

Mam do sprzedania oryginalne tabletki Lajf 612 zakupione w niemieckiej aptece. Posiadam 9 opakowań po 100 tabletek w każdym opakowaniu.
3 opakowania są ważne do stycznia 2016 r. a pozostałe 6 opakowań posiada ważność do kwietnia 2016 r.
Za 1 opakowanie płaciłam w Niemczech 54 euro. Sprzedaję teraz 1 opakowanie po 40 euro.
Zainteresowanych zakupem proszę o kontakt meilowy: gothic@vp.pl
gość
21-01-2015, 20:08:58

Cześć.Mój brat przeżył 10 lat bez wznowy ale przegrał...Tak tak to na pewno był glejak wielopostaciowy 4 stopnia .
gość
25-01-2015, 13:21:00

Witam moja mama wlasnie umiera na to gowno w hospicjum brak slow
gość
28-01-2015, 10:49:33

Gość 2015-01-21 21:08:58
Cześć.Mój brat przeżył 10 lat bez wznowy ale przegrał...Tak tak to na pewno był glejak wielopostaciowy 4 stopnia .
Chciałam zapytać jakie terapie stosował, ile operacji? Mój brat też choruje na glejaka IV stopnia ponad rok i jest dobrze w tej chwili.
gość
08-02-2015, 19:49:36

niestety potwierdzam- z glejakiem nie da się wygrać...to jest śmierć rozłozona w czasie...mimo operacji...która zapoczątkowała wyścig z czasem...wyścig o terminy wizyt..żeby jak najszybciej rozpocząć leczenie .....setki kilometrów...ranne wstawanie żeby dojechać do Bydgoszczy na 8.00 rano ...żeby wystać sie w kilometrowych kolejkach...i znieczulica u lekarzy..brak empatii...czasu dla pacjenta....dla rodziny...żeby cos wyjaaśnić...poinformować o toku leczenia....wiecej sie dowiedziałam z internetu.....żeby rozpoczac serie naświetlań zgodziliśmy sie na "dwutygodniowe dojeżdżanie"...żeby tylko jak najszybciej zacząć leczenie...żeby zdążyć...i co ?!!!! i nic to nie dało...mimo serri naświetlań..które zakończyliśmy 19 listopada wraz z temodalem....guz rósł...nie zatrzymało go nic...teraz trzeba sie pogodzić z tym że koniec .....już wkrótce..nadejdzie.......

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama: