Reklama:

Stwardnienie rozsiane (45)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-03-2017, 11:32:43

SM to choroba autoimmunologiczna i jak dotąd najlepszym lekarstwem okazał się LDN -naltrekson w niskich dawkach-od 1,0 mg do 4,5 mg.Najlepiej sięgnąć do świetnie napisanej książki Julii Schopick pt."Nieznana medycyna" która jest dostępna w polskim przekładzie.Naltrekson to lek o niskich kosztach ,w stosunku do kosztów leków z oficjalnej medycyny prawie że darmowym.Trzeba tylko znaleźć lekarza który przepisze to na receptę i zażywać.Jest tylko jedna uwaga dla osób regularnie przyjmujących leki przeciwbólowe zawierające narkotyki by odstawiły te leki na 14 dni bo inaczej może nastąpić dość ciężka reakcja organizmu.Powodzenia.
gość
05-05-2017, 07:28:21

Nie jest znana jeszcze terapia, która jest w stanie całkowicie wyleczyć stwardnienie rozsiane ale pamiętajcie,ze ciągle powstają nowe terapie, które sprawiają,ze można łatwiej załagodzić objawy dolegliwości.
Możecie sobie poczytać o tym tutaj:
http://sm.net.pl/leczenie-stwardnienia-rozsianego/
gość
17-05-2017, 11:38:08

Ja choruję od lat na SM. Leczona byłam wszystkim, miałam przerwy w leczeniu. W zasadzie choroba postępowała bez względu na wszystko. Wiele rzeczy niekonwencjonalnych zdążyłam poznać przez ten czas. Stan się pogarszał, nie ma co ukrywać. Swego czasu trafiłam na stronę www.konopiafarmacja.pl i po konsultacji z moim lekarze spróbowałam leczenie wesprzeć ekstraktem CBD 6 %. To dopiero trzeci miesiąc, ale szczerze mogę powiedzieć, że czuję ogromna różnicę. Ciekawa jestem na ile choroba uszkodziła mój system nerwowy i ile jest w stanie cofnąć ta terapia. Jestem bardzo zadowolona.
gość
06-09-2017, 21:45:46

Witam serdecznie
Jeśli chorujesz na SM? wypełnij proszę ankietę
Mam na imię Ewelina Jestem studentką fizjoterapii i właśnie piszę pracę magisterską na temat: "Wpływ wydolności samoobsługowej na jakość życia chorych na stwardnienie rozsiane."
Ankieta nie zajmie Państwu dużo czasu, a mi pomoże w napisaniu pracy oraz zrozumieniu tej choroby
Bardzo proszę o rzetelne wypełnienie ankiety W przypadku, gdy nie jesteście Państwo pewni, która odpowiedź jest właściwa, proszę podać pierwszą, o której Pani/ Pan pomyślał, zazwyczaj jest ona najbliższa prawdy
Bardzo dziękuję za pomoc
Dołączam link do ankiety:
https://www.survio.com/survey/d/Q1H0I8J9H1M3C4C1P
gość
26-09-2017, 08:47:05

choruje na SM 26 lat, i widzę jak zmieniła się na gorsze, moja psychika, i o czym, nie ostrzegł mnie lekarz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: