Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
18-09-2009, 10:23:50

Ksiądz robak może tak ale dzisiaj z bólu najlepiej bym zalał robaka . no reżysera mamy Irek
gość
18-09-2009, 11:16:19

Januszu, zalewanie robaka w niczym nie przeszkadza, a wręcz jest na plus. Przecież onegdaj bardzo hucznie się bawiono oraz swawolono. Może dlatego byli zdrowi aż do śmierci.

Irek

gość
18-09-2009, 12:32:44

Proponuję, aby Wszyscy przypomnieli sobie obowiązującą w tyn momencie lekturę "Pan Tadeusz". I proszę o wypowiedzenie się co do roli jaką chciałby zagrać. Ja mogę grać - ogary które poszły w las.
Poniżej porada jak z książkami radzi sobie baca:
Wywiad z bacą:
- Baco, jak wygląda wasz dzień pracy?
- Rano wyprowadzam owce, wyciągam flaszkę i piję...
- Baco, ten wywiad będą czytać dzieci. Zamiast flaszka mówcie książka.
- Dobra. Rano wyprowadzam owce, wyciągam książkę i czytam. W południe przychodzi Jędrek ze swoją książką i razem czytamy jego książkę. Po południu idziemy do księgarni i kupujemy dwie książki, które czytamy do wieczora. A wieczorem idziemy do Franka i tam czytamy jego rękopisy.

Irek
gość
18-09-2009, 12:40:23

Teraz poważnie widzę na liście Jano ( Janeczka ) z Krakowa lecz brak tam jakichkolwiek namiarów. Jano odezwij się!!!!
Irek
Forumowiczka
18-09-2009, 12:58:15

krak62 2009-09-18 12:04:13 Proponuję czytanie "Pana Tadeusza" z podziałem na role.

Spinka - Telimena
Janusz - Ksiądz Robak
Zosia - Zosia
Co do dalszych postaci Tadeusz, Gerwazy, Protazy itd. może chętni si sami zgłoszą.

Irek

Zgadzam się. Wymarzona rola .
Co dalej?
gość
18-09-2009, 14:01:55

Dalej trzeba postępować z zaleceniami bacy do samego końca. A wtedy wszystkim się na pewno" rozjaśni co dalej"?, trzeba dojść do rękopisu samego Wieszcza. Możemy czytać 'Sobieskiego" Marysieńka fajne listy pisała do niego. W naszej kulturze wybór jest bardzo duży. Trzeba iść do księgarni tam się wszystko wyjaśni. Seiesz-fikszyn mam na co dzień jesteśmy Polakami.

Irek
gość
18-09-2009, 14:12:48

Witajcie! Jeszcze nie przeczytałam co napisaliście w czasie mojej niobecności, ale spieszę, aby się pochwalić. Pojechałam, wróciłam, zrobiłam w sumie prawie 1000 kilometrów samochodem. Nie było tak źle! Trochę bolą mnie ręce i kark, nie jest to jednak ekstemalny ból, da się wytrzymać. Po przyjeździe w jedną i drugą stronę mocne leki rozluźniające i przeciwbólowe i nie było źle. Przez ten tydzień przedreptałam dodatkowo jeszcze około 50 kilometrów. Chyba jestem jakaś " baba z żelaza" Polecam wyjazdy z przyjaciółkami. Nie ujmując nic rodzinnym, te jednak mają zdecydowanie inny charakter.
Emilko, Aniu co z naszym spotkaniem? Ustaliłyście coś konkretnego? Pytam, ponieważ ja 25 znowu jadę w świat. Ten urlop zdrowotny zaczyna mi się podobać. Pozdrawiam. Bożena
Wtajemniczona
18-09-2009, 14:47:16

Spinka ,zgubiła mnie przy wyliczankach, bywalców forum a jestem tu od ponad m-c,więc się dopisuję:
1. PIRANIA1 - Olsztyn
2. JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl - Skype: skromniak2
3. ZOSIA - Warszawa - zocha_59@o2.pl
4. GOSIEŃKA - Szczecin - gosienka44@op.pl - Skype: gosienka4444 - gg11465861
5. SPINKA - Ożarów Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl
6. ANNA - Goleniów - aniasz14@vp.pl - gg: 9324368
7. JANO (Janeczek) - Kraków
8. RENBAZ (Renata) - Warszawa renbaz@tlen.pl - gg: 12835246
9. ELŻBIETA - Legionowo - elaka0@wp.pl
10. MARTTKA - Białystok
11. AIRWOMAN (Agnieszka) - Warszawa
12. BOŻENA - Wrocław - ixodida@neostrada.pl
13. FURION30 (Marcin) - Zabrze m_semenowicz@onet.eu Skype:grekoo30 - gg:10867934
14. DOROTA - Ostrołęka e.d.g@wp.pl - Skype: dorka1130

gg: 10208155
15. Ania - Białystok - andrzej97@autograf.pl
16. Amadobo (Ania) - Wrocław - gg: 3348670
17. Piesmaxik (Ewa) - Ostróda - eb125@wp.pl
18. krak62 (Irek) - Kraków - ir62@o2.pl
19.ADA( Dorota) -Wyszków -dorakami@op.pl gg:3996241
Przy czytaniu tego Pana Tadusza , kobiety będą musiały przejąć role męskie, bo jest ich tam więcej, a główne role kobiece już obsadzone,Jestem za czytaniembezapelacyjnie, bez względu jaką formę przyjmie.........
Pozdrawiam.ADA
gość
18-09-2009, 16:14:15

Po przeczytaniu ksiąg 12 a może i 13 proponuję kolejne doznania artystyczne. Fryderyk Chopin byłby kontent koncertując wśród takich słuchaczy :)
O północy pojawi się zjawa w postaci ,, Biiałej damy''
W tak dobrowym gronie to i bez ,,literatury z podkładem muzycznym'' humor jest nieodłączny.
Neuro...Spinki i mój podczas ostatniej wizyty kiedy to wparowałyśmy w duecie do gabinetu i wdałysmy się z doktorem w miłą pogawędkę spytał z uśmiechem na ustach czym ugościłam Spneczkę :)
Tak to jest Nówki Sztuki-po usunięciu dysków jako rekompensta wzrasta poziom hormonu szczęścia :):) więc głowa do góry.
U mnie od dwóch dni 3 razy C
Cołnierz Cyni Cuda .Nie musiłam brać tabsów ale jest ciut niekomfortowo -babie to nie dogodzi .Parę dni temu wszystko bym oddała żeby tylko nie bolało a teraz ,,niekomfort '' się nie podoba :).
Na poważnie , zbyt krótko żeby oceniać ale mam nadzieję że trop dr. Wilka słuszny i chwilo trwaj.
Pozdrówki Zosia
Forumowiczka
18-09-2009, 17:45:54

Rzeczywiście była mowa o piciu podczas wizyty u dr Wilka. Rzeczywiście byłyśmy u niego razem - Zosia i ja. W recepcji powiedziałysmy, że jesteśmy siostrami... . Myślę, że personel miał z nami trochę radości. W tym nastroju weszłyśmy do gabinetu i poinformowałyśmy Pana Doktora, że przyszłyśmy zrobić mu operację .
Chyba dziwnie się czuł... jak to przed narkozą... ale później pogodził się z losem i troszkę "od rzeczy" zaczął mówić... jeszcze później już wszystko poszło dobrze, operacja zakończyła się sukcesem, pacjent przeżył.

U Zosi rzeczywiście piłam... efferalgan z codeiną... mniam, pycha i jak cudownie rozluźnia...

krak62 2009-09-18 16:01:55 Dalej trzeba postępować z zaleceniami bacy do samego końca. A wtedy wszystkim się na pewno" rozjaśni co dalej"?, trzeba dojść do rękopisu samego Wieszcza. Możemy czytać 'Sobieskiego" Marysieńka fajne listy pisała do niego. W naszej kulturze wybór jest bardzo duży. Trzeba iść do księgarni tam się wszystko wyjaśni. Seiesz-fikszyn mam na co dzień jesteśmy Polakami.
Irek

Zostańmy na razie przy "Panu Tadeuszu".
Czy będą mrówki? Bo jako Telimena tego najbardziej się obawiam... to znaczy mam największą tremę, czy dobrze zagram rolę... ...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: