Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
03-01-2016, 13:03:25

Hej czy leżę czy chodzę cały czas mrowieja i skaczą mięśnie,koszmar...szukam czy ktoś tak miał, bo to nie do wytrzymania,czy to nie ta ch..... Mielopatia, podziwiam wszybkich,którym się udało...ja lędźwiowego mam czysty,w piersiowej ucisk na rdzeń w 2 mm, ale lekarze mówią,że nie od piersiowej,może jakieś blizny uciekają nerwy,rdzen
Forumowiczka
03-01-2016, 13:27:39

Zaglądam trochę z ciekawości.
Zdrowszego Nowego 2016 Roku życzę.
Tym którzy mnie pierwszy raz widzą krótko się przedstawię:
Jestem po dwóch operacjach szyjnego, pierwsza w 2006, druga w 2009.
Obecnie pracuję (choć były trzy lata przerwy po drugiej operacji), czasem się rehabilituję, nie narzekam :)
Pozdrowienia.
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Początkująca
03-01-2016, 13:28:47

Gdyby był ucisk na rdzeń lub nerwy to w MR by wyszło
Początkująca
03-01-2016, 13:37:40

Już sama nie wiem
gość
03-01-2016, 14:23:10

Essenza a w tym piersiowym to masz modelowanie opony rdzeniowej ze zmniejszeniem rezerwy płynu czy już ucisk na rdzeń?
Mielopatia byłaby od razu bo nawet zabieg jej nie "cofa" 😐.
Kamila
Kamila 18.06. 2015 - C5/C6 - Implant Synthes
Początkująca
03-01-2016, 14:59:48

Kamila,przepuklina th8-9 o wymiarze 2 mm uciska nieznacznie rdzen kręgowy,modelując jego brzuszną powierzchnie,to dotyczy piersiowego,a szyjny po operacji brzmi tak na poziomie c56zmiany pooperacyjne uwypuklają sie do kanału kręgowego i w kierunku lewego otworu modelując nieco korzenie nerwowe w jego obrębie,brak cechu ucisku rdzeni kręgowego o i bądż tu mądry.Magda.
gość
03-01-2016, 15:37:53

Essenza jak nie masz w opisie znacznej stenozy w szyjnym to niby do " nóg" nie powinno iść. U mnie niby też opis ok a nogi wariowały. Spróbuj walek z ręcznika max. średnica 3 mm pod th8-9 , pod kolana też wałek i płaska poduszka ortopedyczna . Odciążysz tak cały kręgosłup. Może trochę puści. Kamila
Początkująca
03-01-2016, 16:46:24

Kamila wałek pod th średnicy 3 mm ? Czy 3 cm ?
Początkująca
03-01-2016, 17:48:12

Witam wszystkich cieplutko w Nowym już Roku no cóż u mnie coraz gorzej czekam na wizytę u ortopedy chciałam zanieść mu zdjęcia obu barków porównawczo ale moja rodzinna powiedziała że rtg jest bardzo szkodliwy (ba!) i nie dała skierowania w sylwestra chciałam zrobić na prywat ale radiolog już balował no to czekam ale już mam dość szyja bark ręka co gorsza siła rzeczy oszczędzając jedną padło i na drugą . Całe szczęście że i neurolog i ortopeda rehabilitacji (dał skierowanie na krioterapię i masaż) są przeciwni dalszym blokadom tak więc oczekiwanie długie na zabiegi i ortopeda inny może wreszcie coś ruszy do przodu a i chodzę do poradni zwalczania bólu tam akupunktura raz na tydzień jeszcze 5 zabiegów no i domowy tens jak pisałam mam ciasnotę barkową od 2014 jako dodatek do nasilonej spondylozy ech już nie narzekam też nie zbyt lubię malkontentów choć język wspólny z nimi mam jak czytacie wprost godzinami możemy dyskutować kogo więcej boli . Ale życzę sobie dni bez bólu(tramadolu) no bo jestem egoistką i życzę też profesjonalnego podejścia specjalistów.-A Wam wszystkim ZDROWIA i spełniania marzeń no to do przodu...walczmy z bólem pozdrawiam
gość
03-01-2016, 19:23:56

Sorki, oczywiście 3 cm. Dzięki za czujność.
Kamila

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: