Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
18-12-2015, 20:36:20

A kto zgadnie co oznacza dopisek przy sobocie +5 ?
Początkująca
18-12-2015, 20:36:35

Początkująca
18-12-2015, 20:36:49

Początkująca
18-12-2015, 20:37:55

gość
19-12-2015, 15:26:59

Dore, warto jechać, ale nie nastawiać się na jakieś super zabiegi czy warunki, a na miejscu walczyć o swoje prawa. Mi zabiegi, których nie mam na miejscu, i samodyscyplina w gimnastyce przyniosły wiele dobrego( planowe pół godz mozna było sobie przedłużać). Na szczęście wszyscy z obsługi byli baaardzo sympatyczni, PRL i biedne wyposażenie rekompensowała czystość w pomieszczeniach. Więc w porównaniu do innych ośrodków ten w Ustroniu wydaje się całkiem niezły. Chociaż na pierwsze wejście wprawił mnie w osłupienie !
Pozdrawiam :)
cały czas przed... to już cztery lata ;)
gość
19-12-2015, 15:46:29

Dodam jeszcze, że my miałyśmy pięknie wydrukowane, czytelnie rozpisane karty zabiegowe, nikt nie sprawdzał obecności o 22 a było cicho i spokojnie, a w kawiarence na dole codziennie tańce do 22 godz. I podobno najlepsza muzyka jeśli chodzi o okoliczne sanatoria. Ludzie, większość w wieku 60+ ale byli fajnie zintegrowani
cały czas przed... to już cztery lata ;)
Początkująca
19-12-2015, 16:18:10

Witajcie sobotnio;)
Grajur, ten dopisek to bonus w postaci dodatkowych 5 minut zabiegu?;))))
Lidiabe, pewnie pojadę, pod warunkiem, że o mnie nie zapomnieli;))))))
Najgorsze jest to, że w pobytach szpitalnych i sanatoryjnych nie biorą pod uwagę dorosłych alergików.
Popularne są 2 diety, cukrzycowa i lekkostrawna. I ja generalnie nie mam co jeść;( W szpitalu też tak było, dopiero po kilku dniach zapytali dlaczego nie biorę posiłków. Jak odpowiedziałam, że mam alergię pokarmową, to byli zdziwieni, że nic wcześniej nie mówiłam. Ja na to, że nikt mnie o to nie pytał:))) Pytano mnie o alergię na leki, inna nikogo nie obchodziła. Trochę się przestraszyli, więc później, dla świętego spokoju, brałam swoją porcję i rozdawałam współpacjentom;)))
Całe szczęście, że mam niewielkie potrzeby żywieniowe, a po operacji i tak nie mogłam jeść;)))))
Pozdrawiam;)
Dora
Początkująca
20-12-2015, 08:43:43

Witajcie Szyjki!
Dora 6 grudnia minęły 4 miesiące od operacji więc obecnie piąty miesiąc pozostaje na zwolnieniu lekarskim. Planowany powrót do pracy 14 styczeń bo do 13 stycznia mam rehabilitacje. no, chyba że lekarz rehabilitant zadecyduje o przedłużeniu na kolejne 3 tygodnie.
Grajur zszokowałaś mnie tymi informacjami, rozumie że ty jesteś w szpitalu - jak myślicie w sanatorium jest lepiej czy gorzej.
W piątek zaczęłam rehabilitację w Krakowskim Centrum Rehabilitacji i to jest to. Końcówka roku więc zaledwie kilka osób chodzi na rehabilitację. Laser, prądy i mrożenie - wszystko nakierowane na lewą rękę ale ćwiczenia -REWELKA! Półtorej godziny różnych ćwiczeń (np. piłeczka na mnie, ja na piłeczce), jak ćwiczenie źle wykonuje to od razu jest korygowane - ogólnie jestem bardzo zadowolona.
Pozdrawiam wszystkich przed świątecznie Roana
Początkująca
20-12-2015, 11:20:10

Witajcie niedzielnie :)
Roana,
tak jestem w tzw szpitalu uzdrowiskowym
dobra wiadomość- jutro ostatnie pseudozabiegi i możemy już po obiedzie pożegnać" Wacława", na pewno nie będę tęsknić, tym bardziej, że większa połowa kuracjuszy kicha, prycha, kaszle- pomór jakiś
Na poniedziałek mam planowaną kąpiel radoczynną a po 2 godz. kąpiel borowinową i tzw. gimnastykę indywidualną.
Ponieważ nie powinno się w jednym dniu i to w tak krótkim odstępie czasu wykonywać kąpieli , nawet jeśli trwają tylko 10 min, wymyśliłam, że jeśli p. kąpielowa wydłuży mi czas zabiegu w czwartek i sobotę o 5 min. kąpiel radoczynną- to może mi odfajkować za poniedziałek. Po wielu argumentach i po stwierdzeniu, że nie będzie musiała mnie oglądać- łaskawie zgodziła się.
Więc nie jest to żaden bonus
Jestem już zapakowana i odliczam godziny do powrotu.
Mam nadzieję, że za jakiś czas uda mi się zapomnieć o tutejszym pobycie, tylko żal straconego czasu i możliwości wykorzystania zabiegów tak jak powinny być wykonane.
Od 7 stycznia praca i zobaczymy jak sobie poradzę.
Pozdrawiam wszystkich w słoneczną niedzielę
Początkujący
20-12-2015, 18:36:40

Jest ktoś na forum z Łodzi? jeśli tak to proszę o polecenie dobrych ośrodków rehabilitacyjnych lub praktyk indywidualnych z fizjoterapią oraz terapią manualną w Łodzi lub bliskiej okolicy gdzie najpierw dobrze skonsultują/zbadają i później nie zrobią krzywdy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: