Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
31-10-2010, 20:42:14

Moja podusia jest z firmy dr Sapporo, kupiłam ja na allegro za 70 zł, w normalnych sklepach kosztuje 139 zł.
Widzę, Aniu, że to Twoja kolejna operacja Ja debiutuję w czwartek i mam nadzieje, że na tym sie skończy.
Trzymam kciuki i także proszę o wsparcie.
Początkująca
02-11-2010, 23:37:54

Witam serdecznie wszystkie szyjki

Jestem już w domku naprawiona Dziękuję za trzymane kciuki-POMOGŁY

Napisze więcej później-odpoczywam.

Aga
Początkująca
03-11-2010, 07:16:08

Witam, Agnieszko, wśród naprawionych szyjek! Odpoczywaj i zbieraj siły - pozdrawiam - Ela
Początkująca
03-11-2010, 08:46:35

Witam wszystkie szyjki bardzo serdecznie

Tak jak pisałam jestem już w domku naprawiona. Byłam w szpitalu na Arkońskiej- obsługa medyczna super. Poznałam dużo fajniastych kobitek . Mam implantowany do przestrzeni C5/C6 stabilizator międzytrzonowy typu peek. Po zabiegu ból minął ,odrętwienie ręki i palców też choć nie do końca,ale wróci wszystko do sprawności . Czuję się bardzo dobrze i oby tak dalej. Bliznę mam gdzieś około 8cm po lewej stronie szyjki - ściągnięcie szwów 5.11. Zalecono oszczędny tryb życia przez okres 3 tygodni ,zwolnienie 30 dni i kontrola neurochirurgiczna za 6 miesięcy. Jestem bardzo zadowolona.

Wszystkim szyjkom oczekującym na zabieg życzę powodzenia i trzymam kciuki , a tym naprawionym szybkiego powrotu do normalności i samych pogodnych dni .

Dziękuję Wam szyjki kochane za wsparcie .

Odpoczywam sobie miłego dnia dla wszystkich.

Aga
Początkująca
03-11-2010, 09:57:51

Cześć Agnieszko:*** Super,że jesteś zadowolona i wszystko poszło sobrze:)
Nawet nie wiesz,jak Ci zazdroszczę,że już jesteś "po", ja w niedzielę jadę do szpitala, a operacja najprawdopodobniej 10-go listopada...cała się trzęsę ze strachu:(
W której dobie szpitalnej zrobiono Ci zabieg? i jak długo po operacji byłaś w szpitalu?
Początkująca
03-11-2010, 10:14:00

Agnieszko, odezwij sie do mnie na gg ,najepiej wieczorem ,mój nr 4907048 .
Oczywiście,jak bedziesz miała siły:)
gość
03-11-2010, 12:27:33

Witam!
Czytam wszystkie komentarze i szukam wsparcia.
Mam już wyznaczony termin operacji kregosłupa szyjnego-dyskopatia l5,l6,l7 z uciskiem na rdzeń kręgowy.
dotego leczę się z powodu ostooporozy.I tu właśnie mam najwiękrze obawy,jaki wpływ na przebieg operacji i późniejszego powrotu do pełnej sprawności ma ostooporoza.
Jeśli ktoś miał podobny problem ,to proszę o kilka słów.
Pozdrawiam wszystkich.
gość
03-11-2010, 12:28:31

Witam!
Czytam wszystkie komentarze i szukam wsparcia.
Mam już wyznaczony termin operacji kregosłupa szyjnego-dyskopatia l5,l6,l7 z uciskiem na rdzeń kręgowy.
dotego leczę się z powodu ostooporozy.I tu właśnie mam najwiękrze obawy,jaki wpływ na przebieg operacji i późniejszego powrotu do pełnej sprawności ma ostooporoza.
Jeśli ktoś miał podobny problem ,to proszę o kilka słów.
Pozdrawiam wszystkich.
Początkująca
04-11-2010, 07:20:20

Małgosiu nie bój się kochana wszystko będzie dobrze.
Odezwę się wieczorkiem na gg

Miłego dnia dla wszystkich życzę i pozdrawiam serdecznie.

Aga
gość
04-11-2010, 09:27:09

Gość 2010-10-28 11:46:02 Nie zalogowałam się. To ja, przestraszona Ania pisałam.
I jeszcze dodamn, że wczoraj dotarła do mnie moja podusia - jest wypełniona kulkami pianki z pamięcią /ta, o której mi neurochirurg mowił, że lepsza od profilowanej z jednego kawałka/. Jest duża i mięęęęęęęęęęęciutka. Spało mi się na niej bardzo przyjemnie. Będzie dobra jako podkładka pod zakołnierzowaną szyjkę.
Ania

Witaj
Podczytuje ten temat, bo sama jestem 4 tygodnie po operacji kręgosłupa szyjnego c5/c6. Czy mogłabyś podać link do Twojej poduszeczki? Jakoś nie mogę trafić w necie na wypełniona granulkami z pamięcią, w realu natomiast są tylko te z kawałka lub formowanej pianki. Pozdrawiam kinga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
Reklama: