Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
22-03-2021, 08:46:48

Wydaje mi się, że nie chodzi tu o ilość operowanych poziomów, jeśli chodzi o zdolność do pracy. Istotne, w mojej ocenie, jest to, jak przebiegła operacja, proces rekonwalescencji, czy ustąpiły objawy.
Mozna i piec poziomów zoperowac i funkcjonować normalnie, jeśli wszystko przebiegło jak należy.
Poza tym, mimo wszystko, uważam, że jedna z kluczowych spraw jest wiek.
AlusiA68
Forumowicz
22-03-2021, 09:05:24

Jak pisze Dorka a ja nie zaprzeczam - po operacji zaraz wróciłem do pracy. Mój wiek = dziadek.
Tutaj chcę wyjaśnić. Jakbym był pracownikiem to z całą pewnością bym "chorował" długo, ale nie jestem pracownikiem.
Własne biuro, własna działalność. Praca na miejscu. Do pracy potrzebuję komputer, internet, drukarkę. Choć nie pracuję - to pracuję. Jak mówi jeden z klientów - mam pracę lżejszą od spania.
Fakt, jak przystało na dziadka, mógłbym nic nie robić, ale nic nie robienie to dopiero harówa. Co z sobą zrobić. ? Lepiej mieć zajęcie.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Początkująca
22-03-2021, 11:53:42

Ma ktoś z Was diagnozę spynoza szyjna?
Chodzi o to, ze mój kręgosłup 2 lata po operacji jest w gorszym stanie niż przed...
Na poziomie discectomii osteofity tylnych powi. trzonów kręg. C5 i 6,zwłasz. po stronie lewej,z cechami przyśrod/lewob rewypukliny resztkowego k/k, z ucis. na rdzeń szyjny i korzeń nerwu rdzeni. C6 po stronie lewej. Do korelacjiz objawami klinicznymi.
gość
22-03-2021, 12:12:17

Widzisz Kawo, ja nie jestem typem leżącej babci, ale przepracowałam wiele lat i przez to mój kręgosłup trudniej się regeneruje. Do tego doszły powikłania srod- i pooperacyjne.
Sugerujesz, że pracując na etacie, można udawać chorobę, a pracując na swoim, już nie. Pewnie można, ale praca u siebie ma też dobre strony. Kiedy bolą cię plecy albo głową, robisz sobie przerwę. W mojej pracy takiej możliwości nie ma, choć też potrzebuję jedynie komputera i drukarki. Podobnie, jak Ty. I tu podobieństwa między nami się kończą.
Powiem jeszcze tylko, że minie mi wkrótce 6 miesięcy zwolnienia i właśnie dostałam decyzję o przyznaniu przez ZUS świadczenia rehabilitacyjnego. No to chyba był jakiś powód?
Śmieszą mnie uwagi, jak Twoja. Myślę, że pora opyscic to forum.
Pozdrawiam.
AlusiA68
Forumowicz
22-03-2021, 19:31:13

Gość 2021-03-22 13:12:17
Śmieszą mnie uwagi, jak Twoja. AlusiA68
Nie pojmuję. Bądź tak miła i wskaż te moje przykre uwagi.
( nikogo tutaj nie obrażam, nie obraziłem też Ciebie).
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Forumowiczka
22-03-2021, 20:45:20

Hmm... Psychika ludzka nie zna granic....
Mój mąż mówi, że gdyby on miał żyć w ciągłym bólu jak ja toby trafił już dawno na oddział psychiatryczny. Mnie ratuje pogoda ducha. Dlatego czasem nie rozumiem tu wszystkich forumowiczów.... Ale cóż wytrwali pozostają
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Wtajemniczona
22-03-2021, 21:03:34

No właśnie miałam pisać, że dziwne rzeczy się tu dzieją 🙃
Nie dajmy się zwariować.
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowicz
23-03-2021, 08:31:00

KasiaSwiebodzin 2021-03-22 22:03:34
No właśnie miałam pisać, że dziwne rzeczy się tu dzieją 🙃
Nie dajmy się zwariować.
Kasia, ... Dorka ja naprawdę nie wiem w czym mogłem Alusię urazić.
Może faktycznie psychika ludzka jest nie zbadana.
Forumowicz
23-03-2021, 08:38:39

Dorka1616 2021-03-22 21:45:20
Mnie ratuje pogoda ducha.
Mnie też. Staram się zażywać ją 3 x dziennie. Dobry "lek", pomaga.
Wtajemniczona
23-03-2021, 08:49:18

Kawo - Nie mam pojęcia czym. Też jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym i tak samo wolno dochodzę do zdrowia, ale nie obrażam się że ktoś już pracuje a ja nie. Staram się być pozytywna i cieszę się małymi sukcesami.
Alusia tu nie chodzi o wiek czy zawód. Też bym chciała już wrócić do pracy, a na razie nie jestem w stanie jeszcze dłużej chodzić czy siedzieć. Ale nie poddaję się, ćwiczę ile mogę i nie dam się! Tobie też życzę abyś myślała pozytywnie, bo to jest ważne w powrocie do zdrowia.
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
gość
Reklama: