Dorotko, nie mam wcale neurochirurga. Tetniak zostal zdiagnozowany w emergency po wykonaniu chyba wszystkich badan i testow w czerwcu ub. roku kiedy Ty bylas na operacji w Warszawie. TK, MRA itd. Oni bardzo chetnie wykonuja badania bo odpowiednio nachapia sie. Probowalam wcisnac te dyski swojemu lekarzowi aby obejrzal ale nie mial ani czasu ani wiedzy na ten temat. Nie dal mi skierowania do specjalisty gdyz tetniak jest maly 5 mm, wiec kazal obserwowac, a kiedy po pol roku ppowtorzyly sie objawy takie jak za pierwszym razem czyli zaburzenia widzenia i klucie w tetnicy , znowu wykonali mi te same badania na emergency , wykluczono na szczescie pekniecie tetniaka i wylewu czego obawialam sie. Mam jutro wizyte u ... cardiologists surgery. Dal mi skierowanie , choc mowilam ze mam tetniaka tetnicy mozgowej.
Moja siostra miala operacje torbieli kilkanascie lat temu na Szaserow ale wowczas trudno bylo sie dostac trzeba bylo ogromnych znajomosci.Ja jestem z Warszawy podobnie jak Ty, mieszkalam na Pieknej a od 27 lat w Stanach.Napisze jutro , jade do pracy. Jagoda