Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
20-01-2025, 06:24:22

Malgana odbiegając od tematu . Zauważyłaś że ludzie przed operacjami aktywni . Jednak po ,mało kto chętny do pomocy innym . 😁
Zdrówka dla wszystkich .🥰
Początkujący
20-01-2025, 06:57:24

Maciek, poprawa to jak niebo i ziemia, owszem, są te same objawy ale o wiele, wiele słabsze a przede wszystkim rzadsze-sporadyczne.
Rezonansu po nie miałam a i teraz, na razie nie wybieram się do swojego doktora bo w porównaniu z tym co było to drobiazg. Wiem, że czeka mnie - kiedyś - następna operacja, tak to już jest z naszymi schorzeniami, ale póki co jest luzik.
Zmiany na innych dyskach mam, ale dopóki nie ma nacisku na rdzeń to lekarze nie ruszają - przynajmniej tak mi powiedział mój neurolog.
Początkujący
20-01-2025, 06:58:16

Maciek, poprawa to jak niebo i ziemia, owszem, są te same objawy ale o wiele, wiele słabsze a przede wszystkim rzadsze-sporadyczne.
Rezonansu po nie miałam a i teraz, na razie nie wybieram się do swojego doktora bo w porównaniu z tym co było to drobiazg. Wiem, że czeka mnie - kiedyś - następna operacja, tak to już jest z naszymi schorzeniami, ale póki co jest luzik.
Zmiany na innych dyskach mam, ale dopóki nie ma nacisku na rdzeń to lekarze nie ruszają - przynajmniej tak mi powiedział mój neurolog.
Początkujący
20-01-2025, 06:59:54

Początkujący
20-01-2025, 07:20:23

gość
20-01-2025, 11:58:19

ja własnie jadac samochodem mialem dwojenie widzenia na prawym oku.... straszne splątanie...wyladowalem na sor..... w tej chwili..... mialem proboem z przypomnieniem jaką operacje mam przejsc , jakie leki biore , jak nazywa profesor.....
leze i czekam
gość
20-01-2025, 16:03:09

gość 20-01-2025, 12:58:19
ja własnie jadac samochodem mialem dwojenie widzenia na prawym oku.... straszne splątanie...wyladowalem na sor..... w tej chwili..... z nerwów mialem proboem z przypomnieniem jaką operacje mam przejsc , jakie leki biore , jak nazywa profesor.....
leze i czekam
gość
21-01-2025, 18:01:02

Alina74 20-01-2025, 07:19:59
Maciek ja miałam operację w lutym 2023 . Potem zdjęcie jeszcze w szpitalu . Rezonans robię w tym roku w lutym . Rezonans muszę zrobić bo zaczyna znowu drętwieć ręka i czuję taki ucisk w klatce piersiowej . Co do drętwienia rąk . Jak już miałem problemy poważne ze zmienianiem biegów w aucie wiedziałam że muszę operować . Jak bym wiedziała że będzie aż taka poprawa , szybciej bym się zdecydowała . No ale strach powstrzymuje.

widzisz ja narazie jeżdzę normalnie, dzsiaj kark boli jak diqbli .... niewiem czy zasnę... makabra....
gość
22-01-2025, 12:11:14

Witam, moj maz pod koniec lutego ma miec robiona laminektomie odcinka szyjnego…..czy ktos z was mial moze? Jak z powrotem do pracy? Jest elektrykiem wiec watpie, zeby mogl wrocic do wykonywania zawodu!
Forumowiczka
28-01-2025, 14:51:13

Alina74 20-01-2025, 07:24:22
Malgana odbiegając od tematu . Zauważyłaś że ludzie przed operacjami aktywni . Jednak po ,mało kto chętny do pomocy innym . 😁
Zdrówka dla wszystkich .🥰

Coś w tym jest, sama jakoś wytrąciłam sie z aktywności na forum, ale jak sa jakieś pytania to proszę sama jestem po operacji 2023 odcinek szyjny c5-c6 c6-c7

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama:
Reklama:
Reklama: