Uwaga Zosiu Aniele i Św. Januszu oraz inne Dobre Duchy na tym forum wklepuję swój wczorajszy rezonans czekam na opinie, bo do Wilka idę dopiero 24 listopada, a drętwieję i drętwieję...
St. po operacji (niemożliwe) [...]Na obu operowanych poziomach widoczna niewielka, ale zachowana przednia i tylna rezerwa płynowa w kanale. Na poziomie c5-c6 widoczny, nieco niejednorodny, podwyższony sygnał z rdzenia kręgowego po stronie lewej, nie można wykluczyć niewielkiej mielopatii do różnicowania z artefaktami od protezy krążka. Po podaniu kontrastu w obrębie rdzenia widoczne jest jednorodne wzmocnienie kontrastowe.
Zmiany degeneracyjne (-ale ze mnie degenerat!!!) typu Modic I w trzonach kręgowych c4, c5, c6
Pozostałe tarcze międzykręgowe z cechami dehydratacji o prawidłowo zachowanej wysokości i bez wypuklin krążków międzykręgowych.
Co mnie zadziwia to fakt, ze przed operacją miałam obniżone pozostałe wysokości i dotrzonowe wypukliny modelujące worek oponowy !!! Czyżby się cofnęło???
A, jeszcze jedno w Multi-medzie w Alei Stanów Zjednoczonych 51 przyjmuje prof. Podgórski (jakby ktoś chciał konsultacji) w poniedziałki - za jedyne 180 zł (uważam, że jak na ową personę to nie jest wygórowana kwota).