Reklama:

TORBIEL PAJĘCZYNÓWKI :( JAK MAM ZYC?? (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-10-2017, 10:19:28

Witam mam 17 lat j źle się poczułem i poszedłem do lekarza on skierował mnie na prześwietlenie głowy i wykryli torbiel pajęczynówki wielkości 12***10mm. Od trzech tygodni źle się czuje czy to może mieć coś związane z torbielem. Prześwietlenie miałem w 2015 roku.
gość
14-11-2017, 18:39:55

Czy jest grupa na facebooku może ???? Tam szybciej się wymienia informacje.
gość
14-11-2017, 19:24:40

Mój półtoraroczny synek ma torbiel podpajęczynówki, szukam rodziców dzieci z podobnymi przypadłościami. Czy jest możliwa operacja u takiego malca ? Chcemy go ratować za wszelką cenę, jeśli nie w Polsce to który kraj jest najlepszy pod względem neurochirurgi ? Zależy nam na usunięciu tego torbiela. Spowodował on drgawki, zanik mowy, zaczynam widzieć zaburzoną koordynację ruchową... Mój synek jest sfrustrowany tym, że wcześniej mówił a teraz nie może. Byliśmy już u kilku specjalistów, za tydzień mamy wizytę u dwóch profesorów, ale neurolodzy już przekreślają operację u syna. Proszę pomóżcie, doradźcie kto jest w stanie ją wykonać.
gość
24-12-2017, 20:04:29

Witam, toebiel wykryto u mnie przypadkiem w wieku 5 lat, wtedy też miałem operację podczas której odessali z niej płyn ale on niedlugo po tym znów sie pojawił. Od tamtej pory nic nie bylo robione. Częste TK nie wskazywały zmian. Ostatnio w 2016 roku zrobiłem rezonans, poprzenie badanie 10 lat temu. Okazało się że torbiel znacznie urosła, ale lekarz stwierdzil i zapewnił mnie ze to nic niepokojącego ponieważ torbiel urosla3 razem z całym moim ciałem. Dodam że nigdy nie miałem i nie mam żadnych objawów, a torbiel zlokalizowana jest przy skroni. Na palcach jednej ręki mogę zliczyć dni kiedy bolała mnie glowa, żyje normalnie jak każdy zdrowy człowiek. I podejrzewam że jest wielu ludzi z taką torbiela którzy nawet o tym nie wiedzą. Czy forumowicze posiadają wiedzę na temat tego czy z taką torbiela można latać samolotem?
gość
24-03-2018, 16:22:38

witam moja corka ma torbiel/cysta danty-walkera /pajeczynowkitylnego dolu czaszki o wymiarach 9/5/6.urodzila sie juz z tym rosnie razem znia nikt niechce jej ruszyc..................
gość
24-04-2018, 14:14:52

Tam jest stan zapalny poczytaj o dr Simonidesie , on daje dobre rady a poza tym sa zioła kudzu root ale musi byc dobre czyli kanadyjskie bo jest czysty produkt a nie chiński on poprawia prace mózgu i krążenie mózgowe
gość
05-04-2019, 12:24:29

Cześć,
W grudniu 2018 zaczął się problem z bólem głowy, który jest do tej pory zlokalizowany w okolicach czoła. Zrobiłem MRI, na którym wyszła torbiel pajęczynówki 20x10mm w rejonie płata lewego móżdzku. Byłem na konsultacjach u nerologów i neurochirurgów. Każdy powiedział "obserwować, to nie daje takich objawów". Mam też torbiel w zatoce szczękowej. Z czasem doszedł ból ucha (przeszedł już), zawroty głowy, dziwne uczucie nie bycia sobą, drętwienie lewej ręki (obecnie, od 2 tygodni mam wrażenie jakby nie była moja). Kontrolne MRI w czerwcu. Poza tym miałem CT szyji, na którym wyszło zniesienie lordozy oraz początki dyskopatii c5c6. Odwiedziłem już wszystkich lekarzy poza nerulog/neurochirurg. Każdy mówi, że wszystko ok. Z morfologii mam tylko CRP 1,5-2, OB 8-20 (zrzucam to na zatoki). Pytanie, czy taka torbiel może powodować takie objawy? Już nie mam sił, dziś idę na 3 masaż+nastawianie do fizjoterapeuty. Łapię się czego mogę...
gość
05-04-2019, 16:25:11

Jedz do Jozefa kregarza , on nastawia kregoslup.
Zaraz odszukam dla ciebie watek o Jozefie z Krepy, on jest mistrzem a nie jakis fizjoterapeuta
gość
12-07-2019, 11:26:14

Cześć,
Witam po dość sporej przerwie. Od ostatniego zapytania, doszły mi problemy z lewą ręką. Mam jakby piasek pod paznokciami, uczucie podgryzania palców, uczucie zeschniętego kleju na zewnętrznej części ręki. Dodatkowo coraz częściej pobolewają mnie oczy i mam jakby zamazany obraz/widzenie przez mgłę. Robiłem kontrolny rezonans. Wszystko wyszyło tak samo jak w poprzednim. Dodatakowo wykonałem MRI odcinka szyjnego, który wykazał, że wszsytko jest ok. Czy te objawy mogą być spowodowane tą torbielą? Jakie badania można przerowadzić w celu postawienia poprawnej diagnozy (do tej pory jej nie mam, mimo tryliona wizyt u lekarzy).
gość
18-07-2019, 07:54:26

Witam mam wykryto u mnie torbiel podpajeczynowki 24X25×33mm byłam na konsultacji u profesora czepko w krakowie i powiedział że operacja jest bardzo ryzykowna ,zostawil do dalszej obserwacji zalecił badanie oczu na pole widzenia i badania endrykrynologiczne,dalej boję się o to żeby nie pękło i ponieważ mam małe dziecko czy ten torbiel da się całkowicie usunąć jakie są metody leczenia lekarz powiedział że tylko może otworzyc torbiel A że usunąć nie da się całkowicie jest to wadą wrodzona u mnie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: