Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
15-05-2024, 18:17:54

gość 14-05-2024, 02:10:42
Dziękuję za cenne rady. To forum to naprawdę skarbnica wiedzy... już zapisałam kubek ze słomką oraz słuchawki :)

Mam jeszcze pytanko jak długo byliscie jeszcze w szpitalu po operacji... wiadomo ,że każdy przypadek inny...

A druga rzecz .... po jakim czasie czuliście że wróciliście do w miarę OK funkcjonowania?

Mam operację zaplanowaną na 23 maja ... a 15 czerwca Mam wstawę (taki ala bazarek) swoich ilustacji... wszystko już przygotowane I tylko się zastanawiam czy po 3 tygodniach po operacji dam radę sie pojawić... może to takie śmieszne pytanie ale z mojej perspektywy ważne.

Dziękuje!
. Pizamke zapinaną sobie wes bo zakładana przez głowę to kołnierz przeszkadza, ja pisałam w poniedziałek w środę do domu, będzie dobrze nic się nie martw
gość
15-05-2024, 22:12:48

Dziękuję!

Piżamke już mam - dobrze właśnie ,że poczytałam forum ,że najlepiej zapinaną z przodu bo to faktycznie potem ciężko przez głowę będzie cokolwiek włożyć.
Weznę sobie też same koszulki/koszule zapinane z przodu ,żeby tez przy wypisie i w domu nie męczyć się z przebieraniem.

Zapisałam sobie też takie rzeczy jak:
- poduszka ortopedyczna (bo mam swoją),
- chusteczki higieniczne i nawilżane,
- szlafrok
- Ręcznik
- ładowarke do telefonu,
- kubek ze słomką do picia,
- dwie pary klapek (bo jedne do chodzenia a drugie do mycia)
- słuchawki
- kosmetyki wiadomo ...

No i na tym moja lista się kończy haha :D Jak jest coś co wam się przydało będą w szpitalu to będzie mi miło przeczytać co :)

Dziękuję za te wszystkei miłe odpowiedzi i słowa wsparcia. Chciałabym mieć to już za sobą a jednocześnie boję się co będzie po i jak będę funkcjonować ... ale chyba każda / każdy z was tak miał....
Początkująca
16-05-2024, 16:52:19

Ja nie miałam problemu żeby przeciągać przez głowę , miałam normalne koszulki i chodziłam w getrach . Na noc normalna piżama . Ja jeszcze przez głowę miałam staniki . Wolałam takie niż zapinane z tyłu . Ja szybko wstałam i poszłam odświeżyć się pod prysznic i umyć głowę . Zobaczysz nie ma tragicznie po operacji a poprawa duża . Będzie dobrze 😊
Początkujący
14-07-2024, 12:25:07

Dzień dobry,
Dostałam skierowanie na operację kręgosłupa szyjnego (dr Sławomir Skrzyński), w Suwałkach. Miałam się tam zgłosić przez sms, jeśli nie odpowiedzą- to ponownie. Sms dwa razy już wysłany i cisza ze strony Szpitala w Suwałkach ponad 1,5 miesiąca. Podobno też nie sposób się tam dodzwonić. Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy to może oznaczać , że jest długi czas oczekiwania? Ile czasu przed operacją informują o terminie?

Pozdrawiam.
Forumowiczka
24-07-2024, 18:26:52

katarzyna.a. 14-07-2024, 14:25:07
Dzień dobry,
Dostałam skierowanie na operację kręgosłupa szyjnego (dr Sławomir Skrzyński), w Suwałkach. Miałam się tam zgłosić przez sms, jeśli nie odpowiedzą- to ponownie. Sms dwa razy już wysłany i cisza ze strony Szpitala w Suwałkach ponad 1,5 miesiąca. Podobno też nie sposób się tam dodzwonić. Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy to może oznaczać , że jest długi czas oczekiwania? Ile czasu przed operacją informują o terminie?

Pozdrawiam.

może wyśli mail do sekretariatu szpitala
Początkująca
25-07-2024, 10:09:27

Mnie operował lekarz do którego chodziłam . Gdy się zdecydowałam na operację czekałam na telefon od niego .
Na twoim miejscu bym próbowała dodzwonić się do sekretariatu . Terminy mogą być odległe .
Alina74
gość
28-07-2024, 17:56:25

Dziękuję Halina1967, Alina74. Spróbuję ponownie skontaktować się ze szpitalem. Wspaniałe forum, można się tyle dowiedzieć, nie mogę przestać czytać... A ile przed operacją do Was dzwoniono? Miesiąc? Dwa tygodnie? Pozdrawiam.
Początkujący
28-07-2024, 18:08:45

Wylogowało mnie. Powyżej to ja. Pozdrawiam. Katarzyna.
Początkująca
31-07-2024, 18:49:59

Katarzyna . Ja gdy się zdecydowałam umówiłam się z lekarzem że zadzwoni z dwa tyg wcześniej i tak też dzwonił . Na operację czekałam ok 2 miesięcy .
Nie wiem jak to jest gdy załatwia się przez szpital .
Forumowiczka
01-08-2024, 05:28:43

gość 28-07-2024, 19:56:25
Dziękuję Halina1967, Alina74. Spróbuję ponownie skontaktować się ze szpitalem. Wspaniałe forum, można się tyle dowiedzieć, nie mogę przestać czytać... A ile przed operacją do Was dzwoniono? Miesiąc? Dwa tygodnie? Pozdrawiam.

do mnie dwa tygodnie wcześniej :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
Reklama: