Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
16-08-2023, 15:22:23

gość 16-08-2023, 12:47:46
Witam czy ktoś z Państwa jest po stabilizacji odcinka szyjnego i jak się po tym czujecie .Czy bardzo ograniczony ruchy szyki.

Ja jestem po operacji implanty C5 ,C6 z uszkodzeniem rdzenia kręgowego . Operacja pod koniec marca . Czuję się dobrze . Nie mam ograniczeń ruchu . Od września chcę wracać do pracy .😊
gość
16-08-2023, 15:33:09

Alina74 16-08-2023, 17:22:23
gość 16-08-2023, 12:47:46
Witam czy ktoś z Państwa jest po stabilizacji odcinka szyjnego i jak się po tym czujecie .Czy bardzo ograniczony ruchy szyki.

Ja jestem po operacji implanty C5 ,C6 z uszkodzeniem rdzenia kręgowego . Operacja pod koniec marca . Czuję się dobrze . Nie mam ograniczeń ruchu . Od września chcę wracać do pracy .😊
Gdzie miała Pani robioną operację? Pozdrawiam.
gość
16-08-2023, 15:34:44

Alina74 16-08-2023, 07:39:00
Nie wiem . Tak powiedział mi lekarz . Ja po implancie dobrze się czuję i jest duża poprawa. Myślę że noszenie kołnierza i szybka rehabilitacja dużo pomogły . Teraz leci mi kolejny odcinek . Ale czy to ma związek z poprzednią operacja . Myślę że nie . Wcześniej też bolało . Tylko że biorąc środki przeciwbólowe działało na inne ośrodki bólu też .
dziękuję za odpowiedź. Ja dopiero chcę iść na operację dlatego mnie to ciekawi.
gość
16-08-2023, 16:10:39

Mam pytanko. Od kilku dni biorę Hydroksyzyne. Zauważyłam że działa ona na ból kręgosłupa... Macie z tym jakieś doświadczenia?
gość
16-08-2023, 17:02:37

Czy ktoś z was miał operację w szpitalu Eskulap w Osielsku koło Bydgoszczy ???
gość
16-08-2023, 17:03:42

Czy ktoś z Was miał operację w szpitalu Eskulap w Osielsku koło Bydgoszczy?
Początkująca
16-08-2023, 17:31:32

Operację miałam robioną w Jastrzębiu.
Rehabilitację z NFZ dopiero po 5 miesiącach w Ustroniu . Ważne by samemu zacząć się rehabilitować . Niestety to kosztuje ale dobry fizykoterapeuta to podstawa . Przynajmniej w moim przypadku .
Co do Hydroksyzyne , nie wiem czy chodzi o Hydroxyzinum to lek przeciwlękowy , uspokajający . Możliwe że jak się uspokoisz i wyluzujesz , mięśnie się rozluźnią to mniej boli . Jednak nie jest to środek przeciwbólowy .
Forumowiczka
17-08-2023, 04:25:09

Hej, dziewczyny jestem
Po rehabilitacji w Reptach i po urlopie z mężem, rehabilitacja ogólnie fajnie jednak odcinek szyjny na który miałam operacje jakoś w tyle został, skupili się na biodrze i lędźwi z czego jestem bardzo zadowolona, przepisano mi pas do noszenia przy cięższych pracach domowych . Pozdrawiam grupę dyskusyjna
gość
17-08-2023, 19:20:58

Alina74 16-08-2023, 19:31:32
Operację miałam robioną w Jastrzębiu.
Rehabilitację z NFZ dopiero po 5 miesiącach w Ustroniu . Ważne by samemu zacząć się rehabilitować . Niestety to kosztuje ale dobry fizykoterapeuta to podstawa . Przynajmniej w moim przypadku .
Co do Hydroksyzyne , nie wiem czy chodzi o Hydroxyzinum to lek przeciwlękowy , uspokajający . Możliwe że jak się uspokoisz i wyluzujesz , mięśnie się rozluźnią to mniej boli . Jednak nie jest to środek przeciwbólowy .
dziękuję za odpowiedź. Planuję operację prywatnie zrobić bo nie mogę czekać już za długo. Pogorszyło miesiąc temu. Dysk pękł z lewej strony. Był naruszony z prawej a teraz doszło pęknięcie z lewej strony. Boli niemiłosiernie. Nie mogę wychodzić z domu nawet kilometra przejść nie mogę. 2 lata wytrzymalam. Nawet dobrze było czasami i stało się....Dopadło mnie już na poważnie. Żarty się skończyły.
Początkująca
23-08-2023, 08:16:55

Cześć
Długo nie pisalam a dziś już miałam komisję z Zus. Niby o kontrole zwolnienia lekarskiego ale od razu lekarka zrobiła o świadczenie rehabilitacyjne. Mieliście rację, nie było się co martwić na zapas- to tylko formalność. Jeszcze w piątek wizyta u mojego neurochirurga i zobaczymy co dalej. W nowym rezonansie po operacji wyszedł obrzęk szpiku kostnego w miejscu implantu. Mam nadzieję że to jest właśnie to co mnie tak boli cały czas. Mam nadzieję że też w końcu poczuję tą różnice i poprawę w samopoczuciu po operacji 😁 a tymczasem zaczęłam rehabilitację 💪
Mam jeszcze pytanie odnośnie prewencyjnej rehabilitacji z Zus. Oni dzwonią osobno o to? Z wrażenia zapomniałam zapytać 🤔

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
Reklama: