Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
28-10-2009, 12:49:17

Zosiu bardzo ci dziękuję za rozjaśnienie sytuacji

Ado na pewno będę w kołnierzu cammpa i w czarnej kurtce z kapturem. Będę z mężem (bo ktoś musi mnie tam zawieźć taki wielki mężczyzna :)
Myślę, że łatwo mnie poznasz
Forumowiczka
28-10-2009, 12:54:15

Bez sensu ten mój cytat wyszedł . Z wyróznikeim miała być tylko wypowiedź Pawła

Ada ,ponieważ mieszkam bardzo blisko przychodni na Wolskiej to być może wpadnę tam z pacjetnem nr 1.
Ale to nic pewnego z powodów o których Ci pisałam .
Już nie mogę się doczekać
Początkująca
28-10-2009, 13:36:58

Witam.Mam pytanie- czy ktoś z Was korzystał z sanatorium w ramach prewencji rentowej z ZUS?Czy taki turnus nalezy się też po jedej operacji?Czy lekarz prowadzący nie stawrzał problemów,żeby wypełnic wniosek? A może to on sam ma mnie skierować?Rozmawiałam z panią w wZusie i czeka sie w kolejce klika miesięcy, więc może lepiej złożyć teraz i czekać?A jak wcześnie można sie decydować na taką rehabilitację z punktu widzenia zdrowia?
gość
28-10-2009, 14:25:15

Marttka ja korzystałem z takiej prewencji ZUS ale to oni mnie wzywali i wysyłali a nic nie wiem że trzeba się tam zapisywać .

wczesne godziny popołudniowe a ja zmęczony jak bym 100 ton węgla przewalił no ale cóż na cmentarzach już mam czysto Miłego popołudnia
gość
28-10-2009, 14:32:58

Zosiu - ja po tym zdarzeniu sprzed dwoch lat (problem z czuciem w nogach) miałem 2,5 mieś. zwolnienia.

Pani z ZUS-u dała mi jakąś kartę do wypełnienia przez lekarza prowadzącego - to miało być sanatorium ZUS .

Powiedziała że są lepsze itd. , żebym pojechał bo naprawdę podobno warto.
Ale ja nie miałem wtedy czasu i ta karta gdzieś do dziś leży w domu.

Teraz to trochę żałuję że nie pojechałem, ale to już po fakcie.
Tak zresztą jest najczęściej.

Paweł.
Forumowiczka
28-10-2009, 15:36:12

Dobry wieczór !
Ja tylko na chwilkę, przelotem, bo strasznie mnie Komitet Zarządzający męczy... . Normalka, koniec miesiąca, wkrótce koniec roku, czas bilansów i podsumowań.

Paweł, a dlaczego Ty ciągle nie zarejestrowany na forum jesteś? Hę? Wyglądasz jak cień człowieka...
Forumowiczka
28-10-2009, 16:10:55

Marta ,ja również bylam na prewencji . Byłam kierowana przez ZUS po komisji weryfikującej zwolnienie , drugi raz podczas przedłużania świadczenia rehabilitacyjnego.
Lekarz prowadzący równiez może wnioskować o taką rehabilitację ale nie wiem skąd informacja o kilkumiesiecznym oczekiwaniu.
Jest to najszybsza rehabiliatcja wyjazdowa .W większych miastach może być również ambulatorynja (ZUS ma umowy z takimi bardzo dobrymi obiektami np. Warszawie )
Okres oczekiwania od komisji do wyjazdu zwykle nie przekracza miesiąca i trzeba to brać pod uwagę składajac wniosek.
Marta co do czasu rozpoczęcia aktywnej rehabiliatcji to ten temat rzekę przegdaliśmy juz na forum wielokrotnie-co neurochirurg to zalecenia .Rozsądek i doświadczenie wielu osób mówi żeby nie przyspieszać .
Różnie mozna trafić jeśli chodzi o profesjonalizm rehabilitacji szyjnej .

http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=420
link z informacją .
gość
28-10-2009, 16:16:41

Witam Was Kochani Wróciłem do Krakowa z krótkiego wypoczynkuCzytam coraz nas więcej nie wiem czy to dobrze czy nie ale widzę że ogólnie jest fajnie. Paweł słuchaj Zosi ja też nie brałem L-4. Straciłem pracę znalazłem nową a pani doktor stwierdziła zero pracy i jestem już 1,5 miesiąca na L-4 czekam na rehabilitację, sanatorium(może się w tym życiu doczekam) oraz na agenta z ZUS-u. Paweł jesteś tak jak ja przed ewentualną operacją trzymaj się i nie daj się.

Siostra zakonna na lekcji religii pyta się dzieci:
- Dzieci, co to jest? Rude najczęściej można to zwierzątko spotkać w parku, ma rudą kitę i lubi orzechy.
Jasiu odpowiada:
- Na 99% to wiewiórka ale jak to pytanie zadała pani to musi być Jezus

Pozdrawiam Irek
gość
28-10-2009, 17:34:23

Super. W TVP3 Kronika Krakowska - NFZ jest winien wszystkim placówką na terenie Małopolski zajmujących się leczeniem narodu 100mln zł, odwołane zabiegi, operacje, badania, konsultacje itp. Bez komentarza

Przychodzi kobieta do apteki:
- Macie jakiś naprawdę skuteczny środek na odchudzanie?
- Tak. Plastry.
- A gdzie się je przykleja?
- Na usta.

Stosunkowo udanego wieczoru
Irek
gość
28-10-2009, 19:16:38

Spinko - ja już w styczniu założyłem konto na tym portalu ale czy coś źle zrobiłem - nie wiem. Jak probuję sie zalogować - wyświetla mi komunikat że nie ma takiego loginu.

Ale kiedy chciałem założyć konto na ten sam login i hasło to wyświetla mi się że użytkownik o takim loginie już istnieje.
Gdzie jest błąd - nie wiem.

Paweł

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dyskopatia c5/c6
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatie szyjną c5/c6 z centralną prawostronną przepukliną dyskową. Od marca miałam 3 nawroty bólowe (2 x prawa ręka- blokada ruchu, zamieniająca się w promieniujący ból od karku łopatki do przedramienia ostatni nawrót wyszedł na ręce lewej razem z drętwieniem całej ręki- trwało to dobrych parę tygodni) od lat w nocy wybudza mnie drętwiejący kark z mocnym tępym bólem głowy (ciężkość głowy do tego stopnia, że aby wstać muszę złapać przedramionami głowę i się zerwać do góry) kiedyś podczas fizycznej pracy w nocy drętwiały mi obie ręce. Lekarz neurochirurg powiedział, ze kwalifikuję się do operacji. Mam 29 lat i nie wiem czy operować czy się jednak wstrzymać, co lepsze, czy robić i odczuć komfort życia (mam nadzieję) powrót do sportu, aktywne życie bez bólu, czy czekać nie wiadomo na co ( może ta przepuklina się wchłonie? jest taka szansa)
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: