Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
23-06-2018, 16:47:03

Będzie lepiej zobaczysz. Ja po operacji nie byłam wstanie czajnika unieść. Do tej pory używam małego pół litrowego. Myśl pozytywnie i pomyśl, że operacja uratowała nas od paraliżu i musi być już lepiej. Chwile załamania zawsze będą, ja też przewartościowałam całe moje życie. Koleżanki chodzą na siłownię, a ja już muszę o niej zapomnieć.Ile razy autobus uciekł mi z przed nosa, ale trudno nie chcę ryzykować,że przez to coś mogłoby się stać. Ja kupiłam sobie jakieś ziołowe leki na uspokojenie,a czasami wypiłam przed snem lampkę wina na rozluźnienie. To mi pomagało.
gość
24-06-2018, 01:11:45

Ja tez popijam ziolka. Dobrze poczytac I dowiedziec sie jak inni radza sobie w tej chorobie. Teraz kiedy mam jakies gorsze chwile zagladam tu,poczytam troche I jest mi razniej. Dzieki
gość
24-06-2018, 19:32:28

Ktoś pisał tu o terminach czekania na rezonans magnetyczny. W Lux Med Diagnostyka mają szybkie terminy, na badanie czeka się max 48h. Nie potrzeba skierowania, a urządzenia są bardzo nowoczesne.
gość
24-06-2018, 19:49:24

Gość 2018-06-23 18:47:03
Ja po operacji nie byłam wstanie czajnika unieść. Do tej pory używam małego pół litrowego. (...)Koleżanki chodzą na siłownię, a ja już muszę o niej zapomnieć.Ile razy autobus uciekł mi z przed nosa
Witam,
W czwartek czeka mnie operacja c6/c7 z inplantem peek i bez płytek. Mam 32 lata. Ile czasu jesteś po operacji? Ile masz lat? Jak to możliwe, że masz tyle ograniczeń? Półlitrowy czajnik? Całkowity zakaz siłowni i biegania? Jest to zalecone przez lekarza, czy sama sobie ustanowiłaś takie zasady? Jak to czytam to chyba jeszcze odwołm tą moją operację...
gość
24-06-2018, 20:42:32

Witam
Mam pytanie czy jest tu ktokolwiek komu udało się bez operacji przy takim wyniku mri? Czy uważacie że mogę poczekać z operacją by móc najpierw ustabilizować układ nerwowy bo ból i strach przed wózkiem totalnie mnie zdruzgotał. Usłyszałam od neurochirurga że mam zrobić operację jak najszybciej jeśli nie chcę wylądować na wózku .
Od pół roku borykałam się z bólem i rwą barkową bolało ale dawałam radę bez przeciwbólowych. Od momentu kiedy zrobiłam rezonans i odwiedziłam neurochirurga...jest fatalnie psycha mi siadła.
Jeśli ktoś chciałby to proszę o zerknięcie i opinię;/
Odwodnienie i obniżenie wysokości krążków międzykręgowych na poziomach c3-c4, c6-c7
Na poziomie c3-c4 centralne , dokanałowe uwypuklenie krążka m-k
Na poziomie c6-c7 masywna centralno-lewoboczna przepuklina krążka m-k na ok 4,9mm wypełnia zachyłek boczny otwór m-k po stronie lewej , schodzi ku dołowi, rezerwa płynowa rdzenia zniesiona.
Na pozostałych badaniach poziomach przepukliny dokanałowej stenozy kanału kręgowego nie stwierdza się. Rdzeń bez zmian ogniskowych
gość
24-06-2018, 20:45:28

Witam
Mam pytanie czy jest tu ktokolwiek komu udało się bez operacji przy takim wyniku mri? Czy uważacie że mogę poczekać z operacją by móc najpierw ustabilizować układ nerwowy bo ból i strach przed wózkiem totalnie mnie zdruzgotał. Usłyszałam od neurochirurga że mam zrobić operację jak najszybciej jeśli nie chcę wylądować na wózku .
Od pół roku borykałam się z bólem i rwą barkową bolało ale dawałam radę bez przeciwbólowych. Od momentu kiedy zrobiłam rezonans i odwiedziłam neurochirurga...jest fatalnie psycha mi siadła.
Odwodnienie i obniżenie wysokości krążków międzykręgowych na poziomach c3-c4, c6-c7
Na poziomie c6-c7 masywna centralno-lewoboczna przepuklina krążka m-k na ok 4,9mm x5mmwypełnia zachyłek boczny otwór m-k po stronie lewej , schodzi ku dołowi, rezerwa płynowa rdzenia zniesiona.
Na pozostałych badaniach poziomach przepukliny dokanałowej stenozy kanału kręgowego nie stwierdza się. Rdzeń bez zmian ogniskowych
Dziękuję za odpowiedź ania
gość
25-06-2018, 14:08:25

Do gościa co ma w czwartek operację. Nie odwołuj jej skoro jesteś do niej zakwalifikowana, to znaczy ,że jej potrzebujesz. Na taką operację ludzie czekają latami mimo bólu i niedowładów.Każdy organizm jest inny. Znam ludzi, którzy 3 tyg. po operacji wsiadali na motor.Nie mniej jednak trzeba trochę przewartościować swoje życie.Głowa do góry. Będzie dobrze:)
gość
25-06-2018, 17:16:12

Gość 2018-06-24 22:45:28
Witam
Na poziomie c6-c7 masywna centralno-lewoboczna przepuklina krążka m-k na ok 4,9mm x5mmwypełnia zachyłek boczny otwór m-k po stronie lewej , schodzi ku dołowi, rezerwa płynowa rdzenia zniesiona.
Dziękuję za odpowiedź ania
Aniu glowa do gory ,to jeszcze nie koniec swiata,kazdy sie boi operacji uwierz mi. Kazdy jest zdruzgotany bo to powazna operacja ale skoro ratuje od wozka to trzeba podjac decyzje. Z mojego doswiadczenia in wczesniej tym lepiej bo nerwow nie podleczysz w tej sytuacji, mozesz jedynie lykac tabletki na rozluznienie, na spanie co grozi szybkim uzaleznieniem I bedzie jeszcze jeden problem(sama sie z tym borykam). Masz tylko bole, nic nie piszesz o objawach neurologicznych(niedowlady, brak sily w miesniach, paskudne patestezje) a te dopiero niszcza psychike. Decyzja nalezy do Ciebie a na pocieszenie dodam o czym moze wiesz ze Pazura mial operacje niedawno chyba w polowie maja I juz pajacuje jak wczesniej . Glowa do gory dasz rade. Lilka
gość
25-06-2018, 18:41:24

Dziękuję za wsparcie :)
Parestezje już mam ale one w porównaniu z zawrotami głowy to pikuś.
Ból też jakoś znoszę. Zawroty i nieprzyjemne drętwienia mam w pozycji leżącej .ale lekarze twierdzą że to nerwica powoduje a nie kręgosłup.
Dzisiaj kolejna noc z głowy. Niedowładów póki co nie mam .
Byłam dzisiaj u rodzinnego który namawia na rehabilitację z kolei neurochirurg powiedział żeby nie dotykać bo może być jeszcze gorzej .
Kazał wziąć prochy na nerwicę lękową i wrócić jak się ogarnę by ustalić termin operacji . Prochy wzięłam i czekam aż zaczną działać. Póki co jest tak jak piszesz coraz gorzej.
gość
25-06-2018, 19:23:48

No niestety , ja tez mam nerwice I wiadomosc o operacji zwalila mnie z nog ale bylo coraz gorzej ,nie moglam nic zrobic, nogi odmawialy mi posluszenstwa,czulam ze jesten coraz slabsza . Leki na nerwice dzialaly chwilowo a strach juz nie przed operacja a raczej przed paralizem byl nie do opisania. Noce przespane ale tylko z tabletka . No I w koncu operacja ,juz sama zaczelam sie starac o wczesniejszy termin..jestem juz 3 mies po,jest lepiej niz przed ale trzeba czasu,najwazniejsze ze widac poprawe I trzeba bardzo na siebie uwazac . Nie zalamuj sie,poczytaj sobie to forum,tu dowiesz sie wszystkiego . Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: