Reklama:

Przepuklina kręgosłupa i naczyniak!!!! prosze o pomoc!!!!!! (241)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-12-2008, 22:43:00

Mój wynik rezonansu;
Spłycenie fizjologicznej lordozy lędźwiowej.
Zmiany zwyrodnieniowe w postaci dehydratacji i obniżenia wysokości tarczy między kręgowej L5/S1 z przebudową typu Modic II fragmentów trzonów przylegających do tej tarczy. Zaostrzenia na krawędziach przednich i bocznych trzonów kręgów.
Na poziomie L4/L5 stwierdza sie tylno-pośrodkowe wypadanie jądra miażdżystego w obręb kanału kręgowego na ok. 4mm., z uciskiem na worek oponowy, ze zwężeniem otworów międzykręgowych. Obustronnie korzenie nerwów rdzeniowych L5 widoczne są w bezpośrednim przyleganiu do tarczy międzykręgowej-nie można wykluczyć kolizji ułożenowej.
Na poziomie L5/S1 stwierdza sie się tylno-pośrodkowe wypadanie jądra miażdżystego w obręb kanału kręgowego na ok. 6mm., z niewielką prawostronną lateralizacją, z uciskiem na worek oponowy, ze zwężeniem otworów międzykręgowych. Korzenie nerwu rdzeniowego prawego S1 widoczne są w bezpośrednim przyleganiu do tarczy międzykręgowej- nie można wykluczyć kolizji ułożenowej.
W trzonie L4 widoczny naczyniak o wym. 16x14mm.
Jedni lekarze mówią o operacji , drudzą ją odradzają. Na zabiegi nie chcą mnie przyjąc.Mam 31lat.Nie wiem co robić. Proszę o porade , konsultacje i pomoc. Z góry dziękuje.
gość
30-12-2008, 14:45:00

www.kregoslup.net.pl to jest strona na której wytłumaczył mój masażysta objawy i przebieg tej choroby. Od pażdziernika jeżdżę do niego na masaże jestem po 4 zabiegach. Mam podobny wynik rezonansu. Poprawa jest bardzo duża. O operacji nie chcę słyszeć. Pozdrawiam trebor 38 lat.
gość
04-01-2009, 14:41:00

13-12-2008 o 23:43, gość :
Mój wynik rezonansu;
Zmiany zwyrodnieniowe w postaci dehydratacji i obniżenia wysokości tarczy między kręgowej L5/S1 z przebudową typu Modic II fragmentów trzonów przylegających do tej tarczy. Zaostrzenia na krawędziach przednich i bocznych trzonów kręgów.
Na poziomie L4/L5 stwierdza sie tylno-pośrodkowe wypadanie jądra miażdżystego w obręb kanału kręgowego na ok. 4mm., z uciskiem na worek oponowy, ze zwężeniem otworów międzykręgowych. Obustronnie korzenie nerwów rdzeniowych L5 widoczne są w bezpośrednim przyleganiu do tarczy międzykręgowej-nie można wykluczyć kolizji ułożenowej.
Na poziomie L5/S1 stwierdza sie się tylno-pośrodkowe wypadanie jądra miażdżystego w obręb kanału kręgowego na ok. 6mm., z niewielką prawostronną lateralizacją, z uciskiem na worek oponowy, ze zwężeniem otworów międzykręgowych. Korzenie nerwu rdzeniowego prawego S1 widoczne są w bezpośrednim przyleganiu do tarczy międzykręgowej- nie można wykluczyć kolizji ułożenowej.
Jedni lekarze mówią o operacji , drudzą ją odradzają. Na zabiegi nie chcą mnie przyjąc.Mam 31lat.Nie wiem co robić. Proszę o porade , konsultacje i pomoc. Z góry dziękuje.
gość
16-02-2009, 18:14:00

Mój wynik rezonansu;
gość
16-02-2009, 18:19:00

Witajcie weszłam na to forum przez przypadek.Chcialabym sie dowiedziec co zrobilas z tym naczyniakiem,moze ty masz cos nowego.Twoj naczyniak jest niewielki,moj ma 2cm.na 2 cm.obejmuje prawie caly trzon L-1.W sierpniu zrobilam rezonans i sie nie powiekaszyl,nie dlugo musze zrobic kolejny.Boje sie ,ze moze peknac w kazdej chwili ale operacji sie nie poddalam,gdyz jes ryzyko zgonu badz paralizu.Prosze napszcie cos ,bo ciezko zyc z bomba zegarowa ktora wybuchnie niewiadomo kiedy.
gość
23-04-2009, 06:40:00

Mój wynik rezonansu;
gość
30-04-2009, 13:03:00

Treść zablokowana przez moderatora

Początkujący
20-05-2009, 13:07:00

Początkujący
20-05-2009, 13:09:00

Początkujący
20-05-2009, 13:09:00

30-04-2009 o 15:03, gość :
dzień dobry !
Miałem ten sam problem z przepuchlina między kręgową grożiła mi operacja ale po szukaniu w internecje kogoś kto mi pomoże.
Problem pospolity L4-L5 i L5-L0 to co nie da się przez terapie manualną to trzeba ciąć czyli operacja. O nie dam się pokroić więc jeden uczony z Wrocławia powiedzał że da się bez operacji załatwić sprawę ale nie skończy sięę na jednym zabiegu bezinwazyjnym. Dokładnie mnie zbadał komputerowo i swoimi bezbolesnymi sposobami które odrazu ulgę przyniosły. Skończyło się na dwóch zabiegach i do tej pory nic mi nie jest. Jak ktoś potrzebuje pomocy to podaje stronkę jego bio-laser.webpark.pl naważniejsze jest że mi pomogł ktoś tam trafić to odpłacam się innym. Pozdrawiam Grzegorz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
Reklama: