Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczony
28-02-2020, 19:57:44

EwelaSS, to diabelstwo jest zdradliwe. Ja po tej całej chemii, którą w siebie wsmarowalem, zjadłem i wstrzyknąłem czuje się niby super. Ale o tym jak jest naprawdę przypomina mi palec wskazujący prawej ręki, który jest ciągle zdrętwiały a czasem tak boli jakbym go sobie młotkiem tłukł. Oczywiście dochodzi lekki ból barku - co już mi mówi, że jeszcze trochę przegnę a będzie powtórka z rozrywki. Nie rób niczego co prowokuje ból.
Forumowicz
28-02-2020, 20:36:48

Bidusia81 2020-02-28 18:53:41
... a Kawo to jest Tytanem ogólnie i mimo sztywności na trzech poziomach bardzo sobie chwali efekty operacji i funkcjonuje na tyle normalnie na ile może
Potwierdzam, oprócz tytana. Chciałbym nim być ale chyba jeszcze mi daleko.
Ja nie narzekam a jakieś. mini niedogodności po prostu lekceważę.
Zlekceważę raz, drugi, trzeci - i mam spokój. Ponadto uważam, że na ten dyskomfort sami pracujemy. On jest ale w sytuacji "szczególnej" znika w mig. W Youtube jest filmik gdzie dziadek, o dwóch laskach na dźwięki skocznej muzyki, laski odrzuca i podryguje. Podobnie jest u mnie. Jak mam zajęcie - to np. strzyknięcie w kręgosłupie jest ale go nie ma. Mam ważniejsze sprawy niż myślenie czy jest, czy nie ma. .
Zaprawdę powiadam Wam ....... nie stawiajcie swojej szyi jakby jutro był koniec świata. Kręgosłup szyjny operuje się jak każdą inną część ciała.
Znam osobę która ma tętniaka na szyi i nikt nie chce podjąć się operacji., tzn. była próba ale operatorzy nacięli skórę, zobaczyli tego tętniaka i ponownie zaszyli. Ponoć jest w takim ułożeniu, że jest nie operowalny.
Ten to ma gehennę. Dla niego nasze sprawy to zabawa.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Początkująca
28-02-2020, 20:42:29

Musze jakis patent wymyslec, wlosow nie obetne przeciez bo szkoda
Tltester, co do tych palcow co dretwieja, to mi nie odpuszczaja dwa palce: tez wskazujacy ale i jeszcze srodkowy, ale same koncowki tak po 1,5cm. Z barkiem juz nie mam problemu. Mnie na poczatku rwal tez nadgarstek i przedramie, ale pomoglo mi cieplo. W nocy do tej pory leze z reka na termoforze. Duza ulga, polecam
Początkująca
28-02-2020, 20:52:01

Kawo podziwiam Cie za takie podejscie. Moze w koncu zaraze sie od Ciebie tym optymizmem
Narazie trzeba przejsc swoje. A ktos kto ma cos takiego pierwszy raz to nie wie jak sie zachowac. "Toc to szok!!!" Powiedzialby Pawlak
A jak juz mniej boli to i czlowiek jest spokojniejszy
Wtajemniczony
28-02-2020, 20:59:26

EwelaSS, wskazujący mi dokazuje w całości. Czasem również i kciuk potrafi dać objaw mrowienie. Co do ręki to chciałem ją sobie odrąbać a w bark wbić widelec aby nerwy odbarczyć na CITO przed neurochirurgiem. Przeżyłem rwę kilka razy. Miałem tak, że ponad 6 miesięcy rwa mnie w sumie trzymała z małą przerwą na odpoczynek, ale mogłem pracować, jeździć samochodem, jakoś funkcjonować. Ostatnia, po której skierowano mnie na zabieg już mnie wyłączyła z życia - próba wstania z łóżka kończyła się hektolitrami potu i niemiłosiernego bólu. Owszem ogromny ból już minął ale pozostało dretwienie i inne objawy, które podpowiadają, że chyba neurochirurg nie blefuje.
Wtajemniczony
29-02-2020, 08:57:22

Tak czytam forum wstecz i widzę, że Szyjka74 ma stabilizację miedzytrzonową zamiast klasycznego implantu. Ciekawi mnie to Czu u mnie też by to się dało zrobić. Mniej krojenia a zasada działania podobne. Niestety nie mam pojęcia czy jak ma się rozległą przepuklinę to da się to zastosować.
Forumowiczka
29-02-2020, 09:01:29

tltester 2020-02-29 09:57:22
Tak czytam forum wstecz i widzę, że Szyjka74 ma stabilizację miedzytrzonową zamiast klasycznego implantu. Ciekawi mnie to Czu u mnie też by to się dało zrobić. Mniej krojenia a zasada działania podobne. Niestety nie mam pojęcia czy jak ma się rozległą przepuklinę to da się to zastosować.
Eeeee....a to nie jedno i to samo ??? Ja mam na wypisie "z dojścia przedniego usunięcie wypukliny jądra miażdżystego C5-C6. Stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek" - a to ostatnie to po prostu nazwa implantu
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Forumowiczka
29-02-2020, 09:22:10

Według mnie ta stabilizacja to po prostu implant w miejscu krążka
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Początkująca
29-02-2020, 09:31:32

A co byscie powiedzieli na taka oferte jednej z klinik?:
SED YESS foraminotomia z dostępu tylno-bocznego i discectomia (wizualizacja endoskopowa)
CESS endoskopowe usunięcie przepukliny dysku - operacja kręgosłupa szyjnego z dostępu przedniego,
CESS endoskopowe usunięcie przepukliny dysku z foraminotomią/ discectomią, dostęp tylny
PLDD (przezskórna laserowa dekompresja krążka międzykręgowego) z dostępu tylno-bocznego
DIAM stabilizacja dynamiczna implantem elastycznym Medtronic
DIAM stabilizacja dynamiczna fenestracja/hemilaminectomia z discectomią z dostępu tylnego, Medtroniclaminectomia/hemilaminectomia 1 poziom
laminectomia/hemilaminectomia 2 poziomy
Koblacja – nucleotomia-discectomia, odcinek szyjny
Koblacja – nucleotomia-discectomia, odcinek lędźwiowy
implant żelowy kręgosłupa - nucleoplastyka metodą DISCOgel- 1 poziom
Wertebroplastyka
Początkująca
29-02-2020, 09:34:59

Bidusia81, ciekawe jak to jest z ta stabilizacja miedzytrzonowa, czy jest stala czy dynamiczna?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: