Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
26-02-2020, 13:38:10

EwelaSS 2020-02-26 11:20:36
Bidusia81 nie zalamuj sie, nie bierz do siebie czarnych mysli odrazu. Moze te Twoje facykulacje to rzeczywiscie te nerwy ktore nie odpuszczaja. Napisalas SLA i w zwiazku... Jakis lekarz u Ciebie podejrzewa SLA? Jak to sie bada?
A zwiazki, domyslam sie ze jest ciezko w tych sprawach? Ale to juz tak na stale czlowiek nie domaga?
Nie...neurolog w badaniu neurologicznym nie stwierdził nieprawidłowości pod koniec stycznia wręcz powiedział, że nie widzi tu nic wskazującego na tą chorobę. Bardzo miarodajnym badaniem jest też badanie EMG w kierunku SLA... Tylko to mi się nasiliło...może to mechanizm błędnego koła nasiliło się bo o tym myślę, czytam, zamartwiam się...ale na tym polega właśnie mechanizm nerwicy - a nie jesteś w stanie pstryknąć palcami i z dnia na dzień przestać się przejmować, myśleć, nakręcać
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Wtajemniczony
26-02-2020, 14:41:32

Jestem po krótkiej rozmowie z neurochirurgiem. Zapytałem co się stanie jak zaniecham operacji. Odpowiedział, że dysk może się z czasem wchłonąć, nastąpi inne ułożenie kręgosłupa ale to nie oznacz, że będzie lepiej - może dojść do trwałych zmian i już nie będzie tak fajnie. Z dwojga złego to z pełną niepełnosprawnością trudno byłoby mi się pogodzić.
Początkująca
26-02-2020, 14:51:04

To wlaśnie to o czym pisałam dysk się rozpadł i wchłonal zero objawów tak jest u mojego znajomego dlaczego zakładasz że nie będzie lepiej 39
Początkująca
26-02-2020, 14:56:24

Niecierpliwość to najgorszy doradca w tej chorobieswego czasu pisala na forum osoba z dużymi zmianami która chodziła tak 10 lat i tylko przez chwilową nierozwage odśnieżala podwórko wylądowała na stole
Początkująca
26-02-2020, 15:03:36

Pamiętam jak zaczynałam pracę ze swoim fizjo i on próbował mnie wyciągnąć z otchłani rozpaczy pokrzepiajacymi historiami o swoich pacjentach .Opowiedzial o pani ktora byla u niego po raz pierwszy 6 lat temu.pomyslalam wtedy że najwspanialsza rzeczą byloby reż moje 6 lat-moje wlasnie minie w pazdzierniku
Początkująca
26-02-2020, 15:05:49

Przepraszam Was za te literowki i brak interpunkcji ale pisanie na tel w krótkich przerwach nie jest proste
gość
26-02-2020, 15:44:26

Tez zgadzam sie z Tutef, ze dlaczego odrazu zakladac z gory ze bedzie zle bez operacji? Dlaczego niektorzy lekarze odradzaja operacji? Musi byc juz bardzo zle zeby dac sie kroic. A najepiej zeby zrobili to najmniej inwazyjna metoda jak juz.
Tutef a jak to bylo z Twoim znajomym ze dysk sie wchlonal? Tak dalej funkcjonuje?
gość
26-02-2020, 15:45:52

To bylam ja - EwelaSS. Cos mnie wylogowalo
Początkująca
26-02-2020, 16:25:39

Nie wchłonąl sie, obkurczyl sie na tyle że nic nie uciska dodatkowo wypracowalam gorset miesniowy który wszystko trzyma
Początkująca
26-02-2020, 16:28:41

A nie doczytalam u znajomego się rozpadł to był potężny sekwestr a szczatki sie wchlonely albo makrofago zjadlya obkurczylo się moje biedactwo na C4C5

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: