Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
17-10-2015, 20:25:21

basiax 2015-10-14 11:55:54
Witam wszystkich i tych zbolałych, i tych w miarę funkcjonujących, przed i po operacji. Zaglądam od czasu do czasu, ale ponieważ głównym tematem są ostatnio kwestie operacyjne, a ja szczęśliwie cały czas jestem przed, więc nie mam czym się podzielić.
Rehabilituję się już od ponad 2 lat i nie miałam bezwzględnych wskazań do natychmiatowej operacji (mam modelowanie rdzenia na kilku poziomach), ćwiczenia oraz przestrzeganie abc szyjek przyniosły dobre rezultaty. Od prawie roku ćwiczę głównie pilates i jest dobrze - nie mam prawie wcale dolegliwości. Ostatnio rozpoczęłam formalny trening uważności i liczę, że większa świadomość odczuć z ciała pomoże mi w utrzymaniu tego dobrego stanu.
Na tym forum dostałam wiele wsparcia i konkretnych informacji jak sobie pomóc, dlatego też jestem w pogotowiu, aby dzielic sie swoim doswiadczeniem i wiedzą z tymi, ktorzy tego potrzebują.
Nikogo nie będę odwodzic od operacji, szczególnie kiedy są do tego bezwzględne wskazania, ale jeśli ktoś szuka dobrych rehabilitantów w W-wie, służę pomocą.
Pozdrawiam
Basia
Początkująca
17-10-2015, 20:25:37

basiax 2015-10-14 11:55:54
Witam wszystkich i tych zbolałych, i tych w miarę funkcjonujących, przed i po operacji. Zaglądam od czasu do czasu, ale ponieważ głównym tematem są ostatnio kwestie operacyjne, a ja szczęśliwie cały czas jestem przed, więc nie mam czym się podzielić.
Rehabilituję się już od ponad 2 lat i nie miałam bezwzględnych wskazań do natychmiatowej operacji (mam modelowanie rdzenia na kilku poziomach), ćwiczenia oraz przestrzeganie abc szyjek przyniosły dobre rezultaty. Od prawie roku ćwiczę głównie pilates i jest dobrze - nie mam prawie wcale dolegliwości. Ostatnio rozpoczęłam formalny trening uważności i liczę, że większa świadomość odczuć z ciała pomoże mi w utrzymaniu tego dobrego stanu.
Na tym forum dostałam wiele wsparcia i konkretnych informacji jak sobie pomóc, dlatego też jestem w pogotowiu, aby dzielic sie swoim doswiadczeniem i wiedzą z tymi, ktorzy tego potrzebują.
Nikogo nie będę odwodzic od operacji, szczególnie kiedy są do tego bezwzględne wskazania, ale jeśli ktoś szuka dobrych rehabilitantów w W-wie, służę pomocą.
Pozdrawiam
Basia
Początkujący
18-10-2015, 11:34:25

Witam wszystkie szyjki
Jestem nowy na forum niestety też mam problem z dyskopatią szyjna. Na szczęscie jeszcze nadająca się do rehabilitacji tak przynajmniej usłyszałem od dr. górskiego w warszawie . Szukam dobrych rehabiltantów w warszawie wiem że macie duże doświadczenie w tym wzgledzie. Bo wiem że trafić na dobrego rehab. to nie jest prosta sprawa. Jak ktoś bedzie mógł mi coś podpowiedzić w tym względzie będę wdzięczny. Mój mail to jaroslaw_mam@o2.pl. Z góry dziękuję za pomoc.
Wtajemniczony
18-10-2015, 19:06:02

Witaj Jaro a jakie są u ciebie objawy,jak u ciebie kręgolek wygląda?
Początkujący
19-10-2015, 17:30:21

Witam
Lewostronna dyskopatia od c4 do c7 ostefity po lewej stronie . Bol ramienia i lewej ręki.
Początkujący
19-10-2015, 17:30:40

Witam
Lewostronna dyskopatia od c4 do c7 ostefity po lewej stronie . Bol ramienia i lewej ręki.
Początkująca
19-10-2015, 17:49:02

Witam wszystkie Szyjki;)
Nie odzywałam się parę dni, ale zawzięcie czytałam forum. Jestem 5 tygodni PO i czuję się bardzo różnie. Dzisiaj chyba mam kryzys, jakoś mnie boli i ciągnie szyja, i drętwieje łapka;((
To, że mam bardzo mało siły sprawdziłam ostatnio w sklepie. Wykończyło mnie kupowanie wacików w Rossmanie;))))
Czy to tak musi być?
Pozdrawiam
Dora
Początkujący
19-10-2015, 19:20:05

Dora
nie strasz:) ma być lepiej :)
bo ja się nie zdecyduję:)
a u mnie coraz bardziej dokucza ten ucisk na rdzeń i chyba jednak nie ucieknę od zabiegu:(
termin coraz blizej strach jeszcze wiekszy:)
Początkująca
19-10-2015, 19:29:40

Hej :) cwiety ja co prawda jestem przed, ale po operacji LS. Z mojej obserwacji po zabiegu podczas pobytu w szpitalu wynika, że po szyjnym ludzie szybko wstają na nogi bez większego wysiłku. Więc będzie dobrze i tego się trzymaj
Początkujący
19-10-2015, 19:33:24

staram sie tego trzymać ale łatwo nie jest
niby mnie jeszcze dolegliwosci nie zwalaja z nóg ale niechcialbym sie nabawic mielopatii

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: