Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczony
05-05-2014, 17:58:38

Kolejne świetne opracowanie dotyczy dyskopatii urazów kręgosłupa szyjnego w śród dentystów,ale to samo dotyczy nas wymuszona pozycja itp
http://dlibra.umlub.pl:8080/Content/106/2013_005.pdf
Forumowiczka
05-05-2014, 18:12:06

A ja się odezwę „ku pokrzepieniu serc i ducha” :)
Ostatnio jakoś dużo bólu na tym forum więc przyda się coś optymistycznego.
Powiem wam, że sama jestem zaskoczona tym co napiszę, ale …. nie pamiętam kiedy ostatnio mnie w ogóle cokolwiek zabolało jeżeli chodzi o szyję lub ręce. Pogoda zmieniała się ostatnio makabrycznie, deszcze, burze, skoki temperatury – zawsze takie rzeczy wyczuwałam zrostami pooperacyjnymi nawet 2 dni wcześniej, a chyba już od 2 miesięcy u mnie NIC nie zwiastuje zmian aury.
Niektórzy moi znajomi nabrali już zwyczaju pytania mnie czy cos się będzie działo, bo przepowiadałam to ze 100% trafnością i ostatnio ZAWODZĘ ku mojej wielkiej radości.
Tak więc, stan naszego zdrowia naprawdę może się zupełnie nieoczekiwanie poprawić, nawet 2,5 roku po operacji, kiedy już się pogodzimy z pozostałościami po zabiegu i nawet nauczymy się z nimi w jako-tako przyjaznej atmosferze żyć.
Nie wiem czy mam to już na stałe, czy teraz – jestem tym zachwycona i niech to trwa!
Oczywiście jako człowiek rozsądny nie zamierzam zmieniać z tego powodu swojego stylu życia i będę dalej ostrożna, będę uważać, dbać o postawę, nie przesilać kręgosłupa, ale będę się też bardzo bardzo cieszyć :)
Całuski dla wszystkich
Asia
Początkująca
05-05-2014, 18:45:45

Witajcie po zimnej majówce- ja wybrałam się na ranczo zimno chłodno do domu wrócilłam wcześniej, z bólem serca bardziej bo tam CISZA I SPOKÓJ.Szyja nabiera właściwego koloru i zastanawiam się czy nie mam zostawionego jednego szwu w tym miejscu bardziej ściąga mi szyję jest czarny punkt w tym miejscu kontrola 12.05 u neuro, żle bo nie mogłam chodzić w kołnierzu przez tą wysypkę .Ogólnie pobolewa ale daje się wytrzymać nawet gdy na ranczo podkaszałam trochę trawę psss...ale chciałam się zapytać o "wdzięczność pacjenta"wobec operatora za to co było jest i za dalszą opiekę doradzcie cosik jak co i czy można jeśli temat tabu to może coś na priv pozdrawiam tych obolałych trochę i tych bardziej .fakt trzeba trochę czasu
Forumowicz
06-05-2014, 12:24:03

Dzień Dobry WSZYSTKIM.Też napiszę by WAS wzmocnić .Damy rade z tym naszym zdrowiem.Wazne by bezwarunkowo pamiętać o naszych ograniczeniach.Rano skończyłem prace 3 godz snu i jestem jak nowy model.Powiem tak jak zapomnę o ostrożności to delikatnie mrowi mi w prawej dłoni,ale to i muszę się napracowac i to nieżle.Udzwig to mam bez zmian -niepróbuje ustanowić rekordu-już mnie nie korci.Za niedługo bedzie plaza i kapiele w morzu.ANIA czy masz ozeczony stopień niepełnosprawności bo jak tak to należało by zbierac rachunki.Żona dostała znaczny ,karte parkingowa,i ulgi na pociag i autobus.Sam czekam na wezwanie na komisję.Pozdrawiam z zimnej to zle powiedziane pochmurnej i wietrznej wyspy Uznam wszystkich przed ,po, i w trakcie......piotr......
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkujący
06-05-2014, 18:27:19

Nawet nie macie pojęcia jak sauna i kilkanaście długości basenu rozluźnia spięte mięśnie :) Nawet rehabilitantka nie robi "tak dobrze" :) Jakkolwiek to zabrzmi :P
Ja od dziś w pracy. Nie ma tragedii. Pamiętam o tym, by robić częstsze przerwy przed kompem. Cofanie brody, wstawanie zza biurka, łopatki do tyłu :)
gość
06-05-2014, 18:50:18

zawsze mówiłam że ciepło rozkurcza mieśnie, ciepła kąpiel jest najtańszym lekiem ;)
co do wdzięczności dla lekarza: oprócz słowa dziękuje nigdy nie stosuję innej, a trochę sytuacji szpitalnych miałam :)
Nie to że z chytrości, ale jest to niepedagogiczne
No chyba ze lekarka jest kobietą a pacjent facetem to pasuje jakiś piękny storczyk na biurko :)
Wtajemniczona
08-05-2014, 10:59:53

Oj coś forum zamarło Mam nadzieję że dlatego, że wszyscy sie świetnie czują
Tomwro@
Jakim stylem pływasz na basenie? Pytałam lekarza i fizjo ale mi nie pozwolili jeszcze ;-( Możesz żabką krytą, albo kraulem? Jak tylko pozwolą to basenu nie odpuszczę Teraz karta multisport kwiczy w portfelu
Ten tydzień rehabilitacji ciężki ;-(
Plusy: zakres ruchu głowy prawie normalny, bark prawie nie boli
Minusy: kark boli okropnie ;-( a wszyscy mówią że przy rehabilitacji tak może być ;-(
Dziś po terapii nakleił mi takie pineski na mięśniach ramion (takie plasterki z malutka igiełką, które mam kilka razy dziennie uciskać) i tapy na kark. Poza tym czuję sie jakby mnie ktoś walcem przejechał.
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Początkująca
08-05-2014, 11:35:13

witam. nie moge jeszcze miec rehabilitacji nawet zabronoli mi cwiczyc,wiec niewiele pisze.czuje sie dobrze,choc czasem piecze mnie w kregoslupie,mysle ze w miejscu wstawienia implantu.rano wstaje i jestem jakas zmeczona ale tak czulam sie tez przed operacja i dlugo wczesniej.pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Forumowicz
08-05-2014, 18:14:34

No tak poderwani do odpowiedzi-Samopoczucie jako takie pada z czestotliwością 60-70 min i tak w kolo Macieju.Szyja jak ta lala -prawie puszczam nia bączki.Bety teraz niewiele osób pisze ale reszta czyta...miejmy taką nadzieje.Ale jak chcecie to pooglądajcie galerie i tam jest uwiecznione moje MORZE-to moze i chumor się polepszy WAM.A co do pływania tez czynię to sporadycznie -na pleckach,no i żabka tak takryta-i jest wszystko w nalezytym pożądku.....Pozdrawiam WSZYSTKIE PERYSKOPKI no i okular do góry-noski bez bólu....piotr..
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
08-05-2014, 18:28:06

Jestem jestem i czytam. U mnie jakiś zastój.
Tomwro cieszę się, że ok w pracy. Mnie na basen lekarz zabronił chodzić. Na saunę mogę, może się wybiorę w weekend.
Rupafin jesteś bardzo dzielna i będziesz jak nowa.
Piotr chciałabym głową tak kręcić jak Ty :)
A ja próbuję nadal z autem i dzisiaj już było całkiem nieźle. Byłam też na USG tarczycy i dobra wiadomość jest taka, że tarczycę i węzły chłonne mam zdrowe jak niemowlę, a zła jest taka, że nadal nie wiem od czego jest ten ucisk w gardle.
Uściski
Kasia
Operacja 24 luty 2014. C6-C7. Implant międzytrzonowy Cervios 6.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: