Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
01-03-2014, 11:50:34

Dzień dobry :)
Uprzejmie informuję, że w Grabinie również piękna wiosna. Ciepło, słoneczki świeci a ja uznaję sezon rowerowy 2014 za rozpoczęty. Zaliczyłam 14 km :) wow, troszeczkę złapię zakwasów ale nic to - będzie dobrze a zimową oponę czas zmieniać (mam na myśli oponę brzuszną hi hi) Moja szyjka ma się dobrze i niech tak zostanie. Ale nie jest tak różowo jak bym chciała i tu się kłania dyskusja - operować czy rehabilitować....Wyjaśniam, że zanim podjęłam decyzję o operacji to przez 10 lat intensywnie rehabilitowałam swoją szyjkę....wczoraj miałam szczegółowy serwis - badanie oczu oraz słuchu i wyszło mało fajnie....to, że miałam prawostronny niedowład to pikuś - udało się po operacji przywrócić stan normalności zarówno w ręce oraz w nodze. Natomiast prawe oko mam "położone" totalnie - wysokie ściśnienie śródczaszkowe uszkodziło na zawsze nerw wzrokowy oraz aparat słuchowy w prawym uchu...tak więc nie ma tego dobrego co by czyniło złego...pani dr. wyjaśniła mi wczoraj, że długotrwałe podwyższone, wysokie ciśnienie płynu rdzeniowo - mózgowego spowodowało, że prawe oko właściwie nie widzi a ucho nie odbiera dźwięków. Coś za coś....teraz wiem, że mój neuro mówił prawdę a ja uparcie drążyłam przesunięcie operacji i skupiałam się na rehabilitacji. Na moje szczęście mam sprawną lewą stronę - oko i ucho OK. No i mój aparat mowy działa bardzo sprawnie.
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za szyki PO - oby nie przeforsowały tego co naprawili operatorzy. :)
Bogna
Początkująca
01-03-2014, 11:54:50

Małgosiu - 40stka zobowiązuje :) Moje gratulacje oraz serdeczne życzenia dla Ciebie. Jesteś w fazie najpiękniejszego okresu w życiu Kobiety i nie zmarnuj tego. Wiem co piszę....:) do życzeń - wirtualny załącznik Serdeczności dla Ciebie. Bogna
Początkująca
01-03-2014, 14:23:30

Małgosiu :) ...życie zaczyna się po 40-tce, więc właśnie zaczynasz najpiękniejszy etap w życiu. Ja tak zawsze sądziłam i chociaż różnie bywa, zwłaszcza z kochaną szyjką, to tego się trzymam ;)
a Tobie życzę wszystkiego dobrego :)))
operacja: 30.09.13; discektomia C6/C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Początkująca
01-03-2014, 14:30:36

jeśli chodzi o mój bark, to boli coraz bardziej, zwłaszcza jak coś robię ( a jak tu nie robić?)...
we wtorek jadę do mojego operatora i ciekawa jestem, co powie na tak odległy termin rezonansu...
pozdrawiam cieplutko wszystkie szyjki i pięknego popołudnia życzę :)
operacja: 30.09.13; discektomia C6/C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Forumowiczka
01-03-2014, 16:13:33

kabernet
Czy ktoś wie czy po operacji może utrzymywać się podwyższona temperatura? Ciągle mam 37,5. Spada mi tylko rano.
Może się podnieść, chociaż raczej około 3ciego dnia Po. Lekarz mówił mi, ze dopiero jak skoczy wyżej niż 38,5 to będą się zastanawiać, bo do 38C może skakać. Mnie faktycznie skoczyło i nieźle spanikowałam. Miałam już 38,1 i czułam że dalej rośnie więc ze strachu nawet wieczorem już nie mierzyłam drugi raz. W nocy już zaczęła opadać.
Nie pamiętam, czy potem miałam już normalnie czy jeszcze przez kilka dni leciutko wyżej - to było już prawie 2,5 roku temu.
Asia
Początkująca
01-03-2014, 17:53:11

szyjka74 -WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE, A PRZEDE WSZYSTKIM DUŻO ZDRÓWKA..
Plaster już opanowałam, na szczęście, mam antyalergiczny i nawet jest ok :) kołnierz mnie uciska i mam otarcia, ale założyłam pod niego chustkę i jest lepiej:) szewki już wyjęte..jakoś powoli do przodu. A co najgorsze...wczoraj nie zauważyłam, ze schód się kończy i z całej siły i ciężarem stanęłam na następny, oj myślałam że pojadę do szpitala;/na szczęście ból się zmniejszył i po raz pierwszy przespałam całą, rano cieszyłam się że może TO mi pomogło i nic mnie nie boli...niestety moja nie uwaga daje o sobie znak ------> zaczyna mnie na nowo strasznie boleć.... czy powinnam powiadomić o tym lekarza????
Forumowiczka
01-03-2014, 18:14:14

WAŻNE.
Dotyczy naszego spotkania 8 marca.
Słuchajcie, mamy dwa wyjścia.
Albo spotykamy się "na żywioł" w Złotych Tarasach o 14 i szukamy miejsca, albo zmieniamy termin spotkania.
To dzień kobiet i lokale/kawiarnie, do których dzwoniłam albo mają zamknięte imprezy, albo trzeba wpłacić zaliczkę.
Straciłam chęć na obdzwanianie kolejnych miejsc :)
Wypowiadajcie się.
Ja wolę zmienić termin, np. na tydzień później.
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Początkująca
01-03-2014, 20:06:37

Dobry wieczor...
Malgosiu wszystkiego naj... ale przede wszystkim duzo zdrowia i wytwalosci . Podobno jak minie czterdziestka to juz z gorki...ale w Twoim przypadku to dopiero poczatek!!!
Pozdrowionka z gor Becia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.
Początkująca
01-03-2014, 20:55:38

Anetko 232323 te tapniecia są bardzo niebezpieczne , jak Cie bardzo boli to moze powinnas powiadomić lekarza . Pozdrawiam Wszystkie Szyjki . Od jutra Krojanty - rehabilitacja , żyje nadzieja , ze mnie trochę podreperuja .
Wtajemniczona
01-03-2014, 22:29:39

Spinko i Dziewczyny
Pewnie będzie lepiej gdy to spotkanie przełożymy, bo rzeczywiście w następną sobotę może być spory tłok.
Mi też odpowiada 15 marca.
Piszcie co o tym myślicie.
Pozdrawiam
Beti pisz z Krojant jak Ci tam :)
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Bardzo proszę o interpretację wyników eeg
Bardzo proszę o interpretację wyników eeg mojego syna
Reklama: