Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
06-03-2014, 07:02:27

do ''niuska''witam.ja mam tobiwel oponowa w otworze miedzykregowym.wielkosci 5mm.i mam z tego powodu operacje i to nie moge odwlekac bo grozi mi niedowlad konczyn gornych.tez mialam zawroty glowy,mam mrowienia w palcach.pozdrawiam.
gość
06-03-2014, 07:15:24

Włosy myłam dobę po operacji sama, na siedząco pod prysznicem szpitalnym, wodę normalnie lałam na opartunek, który po wyjściu z kąpieli zmieniła mi pielęgniarka (nie było żadnego zakazu) nigdy nie okalejałam go folią, po prostu zmieniałam po umyciu się.
Pierwsze RTG po 2 dniach w szpitalu (czynnościowe- proteza ruchoma) i do domku :)
Kolejne po 5 tyg. też w szpitalu zlecił operator jak poszłam na kontrole. To była 1 rzecz- zrobił zdjęcie i dopiero weszłam na konsultacje. Było ok , więc zakończenie leczenia i powrót do pracy.
Torbiel miałam po operacji (mówili, że w wyniku stanu zapalnego), wchłonęła się sama, ale to pewno inna sprawa niż wasze torbiele...
Miłego :)
Forumowicz
06-03-2014, 07:20:38

Witam z wyspy mgiel wszystkich .Mgla od 0320 sie utrzymuje ,przyszla z morza.Jola zrob rtg bo bez niego to kontrola to lipa.Jak skierowanie od ortopedy to za darmo .U mnie rodzinny dal ale zapłacilem. Co do wstawania to magik od ćwiczeń łaskawie po operacji mi pokazal .Wstając podtrzymywalem glowe prawa ręka jak wstawałem z prawego boku.Kolnież nosilem dla bezpieczeństwa przed upadkiem ,a żona pilnowala tylów by zaden kolega mi sie nie uwiesil na szyi.Co do sanatorium z nfz to trzeba czekać natomiast z prewencji zus w ekspresie.Stawałem na komisji no i bylo za szybko bo juz po 2 miesiacach chciałem sie rechabilitowac.Operację mialem w listopadzie ,a a sanatorium w kwietniu/rana goi sie od 3 do 6 miesiecy/........piotr......
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
06-03-2014, 07:34:09

u mnie torbiel to krazek ,ktory wylewa sie.ale tak zinterpretowal radiolog ktory robil rezonans.a nourochirurg powiedzial ze to przepuklina krazka.
Początkująca
06-03-2014, 07:46:38

Gdy czytam wasze opisy to wpadam w coraz większe przerażenie.Wiem, ze wiele osób tutaj tego nie zrozumie ale jeżeli coś źle mi wyjdzie z badań to pierwsze co to muszę wzmóc leczenie depresji,fobii szpitalnej a wcześniej fobii przed rezonansem.Nie jestem histeryczką ale te trzy powyższe uniemożliwiają mi cokolwiek i wierzcie, że dałabym wiele aby przed laty na to nie zachorować:( Jestem spod Szczawnicy, woj.małopolskie, tak więc dla mnie najbliższy szpital to 150 km (Kraków) bo Nowy Sącz odpada tak samo Nowy Targ-nie ma tam aż tak dobrych specjalistów.Wracając do zimnych kończyn to zauważyłam, ze lodowate są jak siadam (siedzę), jak chodzę też mi dokuczają ale mniej a jak leżę, śpię to stają się cieplutkie i wtedy mam największą ulgę...Wielka zagdaka.Z tym, ze ja od rana do wieczora jestem na nogach bo przy małym dziecku nie ma mowy nawet 5 min. się położyć...., zaraz jest wrzask
gość
06-03-2014, 09:16:47

Dawno mnie tu nie było, bo w zasadzie nie mam nic nowego do napisania. Z mamą różnie. Ja za to "choruję" razem z nią, choć ona tego nie widzi i ma to gdzieś. Mam depresję i dość wszystkiego. Mama zmieniła się jeszcze bardziej i nie umiem z nią rozmawiać, jest do mnie taka zimna, jakbym to ja jej zrobiła krzywdę. Atakuje mnie albo się nie odzywa. Mam już serdecznie dość... Taka drobna prośba do chorujących - proszę, miejcie na uwadze waszych bliskich, którzy was kochają, są oddani i się martwią, że może ich nie boli kręgosłup, ciało, ale boli ich psychika, cierpią razem z wami - oszczędźcie ich czasem.
Miłego dnia wam wszystkim
Początkująca
06-03-2014, 09:20:26

Dawno mnie tu nie było, bo w zasadzie nie mam nic nowego do napisania. Z mamą różnie. Ja za to "choruję" razem z nią, choć ona tego nie widzi i ma to gdzieś. Mam depresję i dość wszystkiego. Mama zmieniła się jeszcze bardziej i nie umiem z nią rozmawiać, jest do mnie taka zimna, jakbym to ja jej zrobiła krzywdę. Atakuje mnie albo się nie odzywa. Mam już serdecznie dość... Taka drobna prośba do chorujących - proszę, miejcie na uwadze waszych bliskich, którzy was kochają, są oddani i się martwią, że może ich nie boli kręgosłup, ciało, ale boli ich psychika, cierpią razem z wami - oszczędźcie ich czasem.
Miłego dnia wam wszystkim
Początkująca
06-03-2014, 09:23:25

do "malgosia 14" U mnie radiolog zinterpretował jaka zmianę mogąca odpowiadać torbielowatej, nie ulegającej wzmocnieniu po podaniu kontrastu. Miałam robione 3 rezonanse, w tym dwa głowy przy której wyszła ta zmiana, ostatni kręgosłupa szyjnego z kontrastem. Neurolog powiedział, ze nie od tego mam takie samopoczucie, wiec komu tu wierzyć? Następny rezonans będę miała na jesieni.
Początkująca
06-03-2014, 10:03:01

Cześć Piotr19.Intuicja mi podpowiada,że jesteśmy z tej samej wyspy.Operację szyjki miałam w Szczecinie,na Unii Lubelskiej,w sierpniu 2013.Efekt rewelacyjny już po wybudzeniu,byłam bardzo zadowolona.Do formy doszłam bez większych problemów,wiadomo dolegliwości momentami dawały dobrze popalić.Teraz już jest bardzo dobrze.4lutego miałam robiony odcinek lędźwiowy.
Krysia
Wtajemniczony
06-03-2014, 10:27:14

To widać ze tam dobrych neurochirurgów macie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: