Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
11-09-2011, 11:10:42

Ewa2901
W moim subiektywnym odczuciu te prawie 3 tygodnie były w dużej mierze czasem straconym, gdyż czułam się jak natręt który czegoś się domaga, którego wciąż trzeba ‘jakoś spławić’, nie wiem sama czy wynikało to z niewiedzy ....

U Ciebie Ewo było tak....a i u mnie może trochę podobnie podczas pobytu w szpitalu na reh...
Ja o cokolwiek prosiłam... to widziałam strach w oczach lekarza...Boją się strasznie mielopati..:( ja zresztą też....

Nie wiem..czy sobie poradzisz po 3 -m-cach a pracy...!

O kompresach...nie wiem NIC....

Ja używam lampy Bioptron....pomaga!...a i pomaga również osteopata....ale teraz bark kasiorki na niego:(((

Pozdrawuam..

Halina z mielopatią....
gość
12-09-2011, 11:06:31

Asiu, Buraczku,
nie chciałam Cię wystraszyć. Wręcz przeciwnie chciałam powiedzieć, że nawet wtedy, kiedy prawdopodobieństwo wystąpienia powikłań (np. krwotoku jak w moim przypadku) jest wielokrotnie większe niż u innych - tak powiedział mi lekarz przed operacją i trzykrotnie pytał o zgodę na przeprowadzenie zabiegu, to wszystko poszło dobrze. W MR miałam: ucisk worka oponowego, przyleganie do brzusznej powierzchni rdzenia kręgowego i korzeni nerwowych, zmianach niedokrwiennych itd. Więc nie ma co się bać, trzeba być pozytywnie nastawionym, to bardzo pomaga nam a także lekarzowi. Kiedy tuż przed operacją powiedziałam mojemu neurochirurgowi (b. powściągliwy i małomówny), że trzeba w życiu ryzykować i że uśmiecham się do niego, mimo, że ma takie zmęczone oczy po pierwszym zabiegu (byłam druga) to on popatrzył na mnie zupełnie inaczej uśmiechnął się i powiedział: "lubię panią i zrobię tak jakbym robił to dla siebie". Słowa dotrzymał, po obchodzie zawsze zostawał najdłużej przy moim łóżku... Jak wychodziłam ze szpitala powiedział mi, że jego żona też to przechodziła i jest dobrze.
Pozdrawiam serdeczne i idę poleżeć, bo boli najbardziej kiedy siedzę przy komputerze.
Ania z Olsztyna
Forumowiczka
12-09-2011, 15:31:09

Asiu, skoro już podjęłaś decyzję o operacji - moja rada - skoncentruj się na tym, że musi być dobrze :) Odradzam Ci szczerze czytanie teraz informacji o komplikacjach, porażeniach i krwotokach. Po co się denerwować?

Gorzej bo nie znam wcale W-wy :((( i jak dostać się ? na spotkanie...
Halina z mielopatią.....

Spotykamy się zwykle w samym centrum Warszawy, w Złotych Tarasach (to nazwa dużej galerii handlowej), które są w bezpośrednim sąsiedztwie Dworca Centralnego (kolejowego). To taki "złoty punkt", który każdemu dojeżdżającemu zazwyczaj pasuje :)
Spinka
gość
12-09-2011, 17:39:01

Dzięki za odpowiedzi.
jak człowiek idzie na zabieg bo już sam widzi że musi, bo ma niedowłady lub bóle których nie można wytrzymać, to wątpliwości jest na pewno mniej. A ja idę bo wszyscy lekarze u których się konsultowałam mówią że nie ma na co czekać, ale niedowładów ani bóli nie do zniesienia nie mam (teraz już nie mam). Ręka czasem boli mocniej, czasem mniej a czasami nawet prawie nic, ale ten rdzeń - to on mnie "goni". No i przestrogi Halinki (Halinka pozdrowienia :) )
Pewnie dlatego zaczynam się bać, żeby nie żałować decyzji.
Muszę się wziąć w garść i przestać dopuszczać do siebie głupie myśli.
A swoją drogą szkoda że nie można pogadać z sobą za miesiąc i usłyszeć od siebie że wszystko dobrze, prawda? ale to takie marzenia z gatunku fantasy...
pozdrawiam,
Asia
Buraczek
gość
12-09-2011, 17:53:22

Zapomniałam jeszcze o tym pytaniu w sprawie kompresów żelowych. Wprawdzie nie wiem do czego są ci potrzebne ale ja używam takie przy migrenie. Trzymam cały czas w zamrażalce a jak głowa boli to "rozpuszczam" je na zmianę na czole (owinięte szmatką) przez 2-3 dni po kilka godzin, co chwilkę nowy (moje migreny trwają 3 dni). Mam kompresy Nexcare i Resmed. Obydwa są ok, nie mam z nimi problemów. Nie sprawdzałam przy nagrzewaniu, ja je głównie mrożę. Używam je już ponad 2 lata.
Jedno co ci mogę doradzić, to kup 2 szt, bo jak mają pomóc, to trzeba je po jakimś czasie zmieniać (nie trzymają temperatury wiecznie :) a ponowne zamrożenie ich (nie są po zamrożeniu sztywne, tylko takie plastyczne) trwa około 1-2 godziny.
Nagrzewania nigdy nie sprawdzałam więc w tę stronę nie mam doświadczenia.
Asia
gość
13-09-2011, 07:04:46

Spinko
Uspokoiłaś mnie....Złote Tarasy-blisko Dworca - to fajnie...
Coraz bardziej przymierzam się aby się spotkać tam z Wami...

Dnia bez bólu, bez zamartwiania się Wszystkim życzę...

Halina z mielopatią....
gość
13-09-2011, 07:28:33

Witam, czy ktoś wie gdzie przyjmuje prywatnie dr Andrzej LASKOWSKI Szczecin ??
Forumowiczka
13-09-2011, 08:03:55

A swoją drogą szkoda że nie można pogadać z sobą za miesiąc i usłyszeć od siebie że wszystko dobrze, prawda? ale to takie marzenia z gatunku fantasy...
pozdrawiam,
Asia
Buraczek

Asiu, przecież po to jest to miejsce w internecie żeby porozmawiać i pozwierzać się jeśli jest taka ochota, prawda? A czasem udaje nam się poznać w realu i pogadać tak naprawdę. Skąd jesteś? :)

Halinko, gdybyś poważnie myślała o wyprawie do Warszawy i chciała przenocować to napisz do mnie (przypomnę adres) na: myspine@gazeta.pl
Może będę mogła pomóc.

Ok, przypominam jeszcze termin najbliższego spotkania:
8 października, Złote Tarasy, Warszawa.

Czy jest na forum Zosia?

Spinka
gość
13-09-2011, 10:09:29

Witajcie!!! Milo mi ze jestem znowu z wami! Jestem juz po operacji tarczycy.teraz za jakie 5-6 tygodni bede uzgadniac zapewne termin operacji kregow szyjnych.boje sie,gdyz jestesmy przed przeprowadzka mieszkania.I ciagle na zwolnieniu,i ciagle boli.Powoli.Mysle ze za jakie 4 m-ce bede i odcinek dolny miec operowany.tak chcialabym miec juz wszystko za soba i nie miec bolow! I moc wszystko robic!pozdrawiam.
gość
13-09-2011, 10:09:39

Witajcie!!! Milo mi ze jestem znowu z wami! Jestem juz po operacji tarczycy.teraz za jakie 5-6 tygodni bede uzgadniac zapewne termin operacji kregow szyjnych.boje sie,gdyz jestesmy przed przeprowadzka mieszkania.I ciagle na zwolnieniu,i ciagle boli.Powoli.Mysle ze za jakie 4 m-ce bede i odcinek dolny miec operowany.tak chcialabym miec juz wszystko za soba i nie miec bolow! I moc wszystko robic!pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: