Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
22-12-2020, 20:51:45

Daagula Tobie również zdrowych i wesołych świąt!
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Początkująca
23-12-2020, 11:26:05

kawo 2020-12-22 21:19:20
Do Iza50
Będzie (zapewne) tak:
Diagnoza RMI głowy: nieprawidłowości nie stwierdza się.
Moja diagnoza: dolegliwości stwarza chory kręgosłup szyjny i powstała w wyniku tego kręgosłupa - nerwica.
Zalecenia: operacja kręgosłupa szyjnego i rozpoczęcie leczenia powstałej nerwicy.
Rzekłem ........
Dziękuje 👍
Forumowicz
23-12-2020, 19:59:15

Iza50 2020-12-22 20:30:30
....,mam klaustrofobię ,będzie ciężko..
Jak było. ? Zniosłaś ?
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
gość
24-12-2020, 00:47:57

Hejka
Czy ktoś z was miał centralną przepuklinę dysku c5c6 z uciskiem na oba korzenie, ze stenoza kanału kręgowego 9mm? Mam mieć wstawiony implant sztywny,dodatkowo doktor powiedział,że zrobi mi korektę szyii,a ja z tego wszystkiego zapomniałam się spytać jak ta korekta ma wyglądać. Dosyć, że mnie ta stenoza przeraża to jeszcze bardziej operacja.
gość
24-12-2020, 05:47:04

Tak, ja miałam centralna przepuklinę C5C6 z uszkodzeniem korzeni i stenoza kanału kręgowego poniżej 7 mm (dokładnie nie wiadomo ile).
Mam sztywny implant. Długo zdrowieję.
Przez ten wąski kanal doszło do powikłania śródoperacyjnego, tak powiedzieli lekarze. Wylał się płyn mózgowo-rdzeniowy.
Początkująca
24-12-2020, 07:31:05

Właśnie jutro jadę 😕,mam klaustrofobię ,bedzie ciężko.Rezonans kregoslupa szyjnego robiłam otwartym.
Ja też mam klaustrofobię plus zawroty głowy w pozycji na wznak...
Miałam rezonans w narkozie. Polecam.
gość
24-12-2020, 12:11:12

Gość 2020-12-24 06:47:04
Tak, ja miałam centralna przepuklinę C5C6 z uszkodzeniem korzeni i stenoza kanału kręgowego poniżej 7 mm (dokładnie nie wiadomo ile).
Mam sztywny implant. Długo zdrowieję.
Przez ten wąski kanal doszło do powikłania śródoperacyjnego, tak powiedzieli lekarze. Wylał się płyn mózgowo-rdzeniowy.
O matko. To jeszcze bardziej zaczynam się bać. Że ta stenoza musiała się wdać
Początkująca
24-12-2020, 16:42:36

kawo 2020-12-23 20:59:15
Iza50 2020-12-22 20:30:30
....,mam klaustrofobię ,będzie ciężko..
Jak było. ? Zniosłaś ?
Niestety nie dałam rady...jadę 4.01 do Bydgoszczy na rezonans otwarty
Serdecznie pozdrawiam życząc Wesołych
Świat 🎄
gość
26-12-2020, 21:57:27

Powiedzcie proszę, czy od 2 listopada obrzęk szyi powinien już ustąpić? Mam ciągle gulę w gardle, szyja boli i wyglądam, jak bym chorowała na świnkę.
AlusiA68
Forumowiczka
27-12-2020, 12:14:30

Ja miałam pośrodkowo - pośrednią lewostronną przepukline z uszkodzeniem korzeni i uciskiem na rdzeń. I stenozą 5mm. Walczyłam rok czasu i chodziłam na rehabilitacje jednak nic nie mijało, jedynie na chwilę. Jestem 6 tygodni po operacji i czuję się o niebo lepiej. Jak się przeciąże to oczywiście odczuwam bóle.
Alusia wydaje mi się, że obrzęk nie powinien być już taki duży. Gule w gardle miewam jeszcze sama od czasu do czasu,. Blizna ostatnio pobolewa jak dotykam (co mnie niepokoi) i taki guzek na początku blizny wyczuwam... Myślę, że z tym obrzękiem warto się udać do lekarza, zapytać.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: