Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
23-12-2009, 11:11:12

Wigilijny nadszedł czas,
całujemy mocno Was
chcemy złożyć Wam życzenia
w Dniu Bożego Narodzenia,
niechaj Gwiazdka Betlejemska,
która świeci Wam o zmroku
doprowadzi Was do szczęścia
w nadchodzącym Nowym Roku!
Forumowiczka
23-12-2009, 12:20:11

Irek, jak zawsze mnie rozchmurzyłeś, heh...

Wyprawa do ortopedy zakończona sukcesem - dostałam skierowanie na rehabilitację barku - kinezyterapia indywidualna, solux i krioterapia - po 15 razy. Na łokieć - ultradźwięki i laser - po 10 razy. Między świętami a nowym rokiem muszę się wybrać do przychodni i zarejestrować na zabiegi.
W NFZ wzbudziłam zainteresowanie i współczucie pani przyjmującej wniosek do sanatorium. Nie mogła się nadziwić, ze jestem po operacji kręgosłupa W TAK MŁODYM WIEKU (znajomi mówią, że wyglądam na młodszą niż jestem, może dlatego tak zareagowała). Zaczęła mnie wypytywać jaki uraz miałam albo jak dużo dźwigam w pracy.... ja jej na to, że nic z tych rzeczy, że mam taką samą pracę jak ona, biurową, przy komputerze. Chyba kobietę wystraszyłam...
Powiedziała, że w ciągu dwóch miesięcy dostanę decyzję. Zobaczymy... .

Mam nadzieję, że wszyscy za Was wszystko robią przed świętami a Wy się oszczędzacie!
Jeśli tak nie jest to natychmiast porzućcie wszelkie porządki i szaleństwa w kuchni!
Święta i tak będą .
gość
23-12-2009, 13:17:42

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru
Przyniesie Wam spokój i radość.
Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia
Żyje własnym pięknem,
A Nowy Rok obdaruje Was
Pomyślnością i szczęściem.
Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia,
Niech spełniają się wszystkie Wasze życzenia.
Początkująca
23-12-2009, 16:03:43

Życzę Wam Wszystkim kochani pięknych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia i lepszego Nowego Roku.
Ela z Legionowa
gość
23-12-2009, 17:47:07

Nad Betlejem gwiazda świeci,
W żłobie leży małe Dziecię.
Przybywają tam królowie,
Aniołowie, pastuszkowie.
Dyskopaci też przybyli,
Jezusowi hołd złożyli.
Błogosławi Dziecię wszystkim:
Dużo zdrowia, wytrwałości,
Miłych świąt, dostojnych gości.
Dziś Betlejem Waszym celem,
W Nowym Roku zwycięstw wiele.

Ir

Pozdrawiam Wszystkich
Irek
Forumowiczka
23-12-2009, 18:12:41

,,Anioł pasterzom mówił ,Chrystus się wam narodził ''

Oby nadchodzące Święta przyniosły
Ukojenie cierpiącym
Spokój oczekującym
Nadzieję i wiarę w lepsze dni wątpiącym

Pogodnych , rodzinnych a nade wszystko
ZDROWYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM SZYJKOM
Zosia
Forumowiczka
23-12-2009, 19:48:16

Kochani!
W naszej sytuacji ZDROWIE najważniejsze .

ZDROWIA
ZDROWIA
ZDROWIA

Z resztą każdy z nas da sobie doskonale radę, prawda?

Wesołych Świąt !!!

Spinka
Początkująca
23-12-2009, 21:10:19

Drogie Szyjki życzę Wam spokojnych, radosnych i bezbolesnych Świąt Bożego Narodzenia oraz lepszego Nowego Roku.
Tak jak Spineczka uważam, że w naszej sytuacji zdrowie jest najważniejsze więc życzę Wszystkim zdrowia i mam nadzieję, że fraszka mistrza Kochanowskiego będzie już zawsze dla Nas przestrogą

Szlachetne zdrowie,
Nikt się nie dowie,
Jako smakujesz, aż się zepsujesz.

Tam człowiek prawie
Widzi na jawie
I sam to powie,
Że nic nad zdrowie.
Ani lepszego,
Ani droższego,
Bo dobre mienie,
Perły, kamienie,
Także wiek młody
I dar urody,
Miejsca wysokie,
Władze szerokie,
Dobre są, ale –
Gdy zdrowie w cale.

Gdzie nie masz siły,
I świat niemiły.
Klejnocie drogi,
Mój dom ubogi
Oddany tobie.

Jakże inaczej odbieraliśmy jej treść gdy byliśmy zdrowi.

Jeszcze raz Wesołych Świąt
Osia.
Pozdrawiam Osia
gość
23-12-2009, 22:30:10

No cóż ja biedny pasterz mogę wam więcej życzyć wiem nie tylko zdrowia optymizmu uśmiechu bo w tedy żyje się łatwiej i jak powiedział wielki człowiek naszego narodu że mimo rozterek przyjmijmy z godnościom To co zsyła nam pan radujmy się i weselmy niech nowo narodzony Chrystus Pan błogosławi wam na święta i na nadchodzący Nowy Rok 2010
By Wam wszystko pasowało,
by kłopotów było mało,
byście zawsze byli zdrowi,
by problemy były z głowy,
by się wiodło znakomicie,
by wesołe było życie!
Janusz
Początkująca
23-12-2009, 22:31:32

Pełnych ciepła i uśmiechu Świąt Bożego Narodzenia życzy Dorota

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: