Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
03-05-2015, 06:27:00

Fiolka dasz radę ,moja żona miała 3 operacje i bardzo powoli dochodziła to jako takiej formy.....szybko sie meczyla.,ale tez daje rade .Po 1 komisji przyznali jej rente 1 gr ponad1000pln,rok minoł i przyznali 2 gr za 666,40pln. Napisz czy wezły ci ruszali.Piotr ....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
03-05-2015, 10:19:21

WitajcieSzyjko i Piotrze dziękuję za odzew.Szyjko znam to forum ale mimo wszystko dziękuję serdecznie.Piotrze miło czytać że u żony dobrze Piotrze usunęli mi węzły biodrowe prawe i lewe nic tam nie było z badań HP .Nowotwór był w początkowej fazie nie dali mi naświetlań ale czy będzie dobrze czas pokaże,kontrole co 3 miesiące..Teraz jeszcze czeka mnie powtórne usg tarczycy bo mam guza robili biopsje łagodny II stopnia jak będzie teraz po 6 miesiącach 8 maja się dowiem co mnie jeszcze czeka..Szyja boli dostałam masaż obręczy barkowej i ćwiczenia ale niestety czekanie do sierpnia..Kochani życzę Wam dużo zdrówka i dziękuję za pamięć
Początkujący
03-05-2015, 10:48:33

witam wszystkich ,jestem tu nowy i mam takie pytanko czy ktoś był operowany na kręgosłup szyjny w Wałbrzychu, ja mam mieć operację na c6-c7 w szpitalu Sokołowskiego w Wałbrzychu przez doktora Słowińskiego ,czy ktoś z was go zna i może coś o nim napisać ,bo jak wiadomo strach przed operacją jest jak cholera i już sam nie wiem co robić ,co myśleć bo myśli mam raz że ide na operację a raz że nie i już nie wiem co i jak
Wtajemniczona
03-05-2015, 11:22:49

Witaj, Jarom35
Może ktoś zna i się odezwie. Ja nie z Wałbrzycha ale przywitać Cię mogę
Każdy z nas sie bał zabiegu, bo co tu dużo mówić nie jest to usunięcie paznokcia. Do swojedo dr musisz mieć zaufanie. To podstawa, a strach jest rzeczą normalną. Nie znam nikogo kto by się nie bał.
Nie wiem u ilu specjalistów byłeś, ale rzadko ktoś się decyduje na taki zabieg po zasięgnięciu opinii u jednego lekarza. Ja tu nie chce podważać niczyich kompetencji, ale sama byłam u 3 a czwarty mnie operował. Co do niego byłam przekonana, że "krzywdy mi nie zrobi" i wybierze dla mnie najlepsze rozwiązanie. Ja chciałam implanty ruchome. Dr powiedział mi że się postara ale tak naprawdę na sali się okaże co będzie optymalne i zagwarantować mi tego nie może. Jasno dał mi do zrozumienia, że operacja w moim przypadku to jedyne sensowne rozwiązanie. Ale nie zawsze operacja jest konieczna i warto zasięgnąć też opinii dobrych rehabilitantów, osteopatów. Jest tu sporo ludzi którzy przed skalpelem skutecznie uciakją przy pomocy rehabilitacji.
Trzeba dobrze i rozsądnie wywarzyć ryzyko i korzyści.
Zaglądaj na forum, pytaj jeśli coś Cię nurtuje. Napewno znajdziesz wspracie.
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Forumowicz
03-05-2015, 13:29:49

Fiolka .To od mojej żony.Kup pestki moreli gorzkiej w sklepie ekologicznym lub zielarskim.1 pestka na 4,5 kg masy ciała.Nie łaczyc z witamina C.Pomaga brak przerzutów.Sam też jem 2 dziennie profilaktycznie......
piotr....jak organizm niebedzie ich potrzebował wydali z organizmu bez konsekwencji........
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
03-05-2015, 13:34:23

Jaromir też cię witam choć nie jestem z poludnia tylko z północy.Przeczytaj art dr.Łątki to cie uspokoi na mnie zadziałało.Ty masz jeden do zrobienia poziom ,a na ile wyszedl dysk napisz....Piotr
Forumowicz
03-05-2015, 13:36:44

Przepraszam nie Jaromir tyko Jarom35
Początkująca
03-05-2015, 16:16:52

Piotrze jem te pestki od lutego po 3 dziennie tak mi ktoś poradził to wygląda że to za mało przeliczę ile powinnam do swojej wagi. i zwiększę ..codziennie też jem 20g owoców goji...Dziękuję Ci bardzo za poradę ..Pozdrawiam serdecznie
Początkujący
04-05-2015, 08:34:18

witaj Piotr ,dysk wyszedł tak że uciska rdzeń kręgowy i prawy korzeń nerwu rdzeniowego c7 ,Piotr powiedz jak przebiegała u ciebie operacja c6 -c7 i jak było po operacji i ile czasu chodzileś w kołnierzu no i po jakim czasie wróciłeś do pracy ,ja jestem budowlańcem a konkretnie to zajmuję się remontami mieszkań i interesuje mnie jak długo będę unieruchomiony ? powiem że już nie robie nic od początku roku i mam już dość tej bezczynności .
Wtajemniczony
04-05-2015, 22:02:57

Jarom witaj ja w każdym razie nie mam ucisku na rdzeń ale na korzenie i to na dwóch poziomach,byłem zakwalifikowany u dwóch znanych neurochirurgów na operacje ale sie nie zdecydowałem,nic nie ćwiczę praktycznie nieraz poboli ale nauczyłem się z tym żyć ostatnio nawet mam dłuższy okres "normalności"już od lipca zeszłego roku wróciłem do pracy,normalnie wykonuje czynności w domu,naprawiam samochody po godzinach i jest ok,staram się nie dźwigać,unikam wymuszonych pozycji,wiem że to może nagle się zmienić ale na razie alleluja i do przoduSkonsultuj się może jeszcze u innego neurochirurga,masz wrocław,opole a także może do osteopaty podjedź ja znam dwóch dobrych we wrocławiu.W tej chorobie na pozór nie ma łatwych odpowiedzi i decyzji to od nas zależy co zrobić a to jest najtrudniejsze,lekarze łatwo chcą ciąć ,rehabilitanci rehabilitować ,napisz jeszcze jakie masz objawy na pewno budowlanka z takim schorzeniem odpada już raczej do końca rzycia wiem co mówię bo pracowałem w tej branży dobrych kilka lat zanim nie siadłem na ciężarówki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Reklama: