Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
13-07-2019, 19:25:32

Ja mam 3 poziomy I za kilka dni zbieg. Bardzo się modlę, żeby moje bole były od tej dyskopatii. Trzymajcie za mnie kciuki.
G.
gość
13-07-2019, 19:39:10

Kawo, jak się nabawiles tego co jest w opisie ?.G.
gość
13-07-2019, 20:35:14

G Trzymam kciuki ,gdzie będziesz operowana ? Zrobiom Ci trzy poziomy od razu?
Forumowicz
14-07-2019, 07:41:30

Gość 2019-07-13 21:39:10
Kawo, jak się nabawiles tego co jest w opisie ?.G.
Początkiem zapewne był wypadek samochodowy około 20 lat temu. Nie miałem zapiętych pasów, uderzyłem głową w szybę. Wstrząs mózgu, pół roku zwolnienia.
Później nie miałem nic takiego coby działało negatywnie na kręgosłup. Jedynie może to, że cały czas mam pracę przy biurku, komputerze.
Forumowicz
14-07-2019, 07:48:43

Gość 2019-07-13 21:25:32
Ja mam 3 poziomy I za kilka dni zbieg. Bardzo się modlę, żeby moje bole były od tej dyskopatii. Trzymajcie za mnie kciuki.
G.
Rób co chcesz. Ważne aby pomogło. Jak się panicznie boisz i trwa to długo to masz ..... nerwicę. W szpitalu osoby z operowaną szyją to 80 % znerwicowane i nawet nie kryją tego. Ja też. Lekarze doskonale o tym wiedzą ponieważ to jakby nieodłączny element kręgosłupa szyjnego.
Lędźwiowy ponoć nie tak negatywnie nie wpływa na samopoczucie człowieka.
Wszystko idzie wyleczyć, potrzeba tylko czasu i zrobienie porządku w szyi.
Pozdrawiam i trzymam kciuki. Będzie dobrze.
gość
14-07-2019, 09:32:24

tez trzymam
kciuki ! ja sobie tak tlumaczylam ze bez operacji lepiej nie bedzie a po sa duze szanse ze bedzie kawo - mialam
podobne zmiany tyle ze na 2 poziomach.U mnie to konsekwencja wielu lat pracy rzy komputerze a wczesniej grania na pianinie gdzie tez glowa niestety opuszczona i tez mam zniesiona lordoze i kifotyczne ustawienie glowy. Aga
gość
14-07-2019, 09:37:05

kawo- mysle ze dobrze zrobiles, ze zdecydowales sie na jedna operacje a nie dwie. Druga operacja zapewne bylaby w starej bliznie a to zwieksza mozliwosc powaznych powiklan bo sa zrosty . Aga
Forumowicz
14-07-2019, 09:55:48

Gość 2019-07-14 11:37:05
kawo- mysle ze dobrze zrobiles, ze zdecydowales sie na jedna operacje a nie dwie. Aga
Owszem, decyzja moja ale tak naprawdę to neurochirurga. Po "męskiej" rozmowie co robimy powiedziałem aby to ON zdecydował choćby już w trakcie operacji. Co ja mu powiem, że ma tak robić " tak i tak". Zdecydował i jestem z tego zadowolony.
gość
14-07-2019, 10:23:30

Kawo, Aga - dziękuję za wsparcie. Kawo masz rację z tą nerwicą - odcinek szyjny daje tyle różnych objawów: i w górę i w dól i na boki. Czasami trudno uwierzyć, że te bóle i inne objawy to jego zasługa. Jak już się odważyłam zapytać neurochirurga o bóle międzyłopatkowe to pojawiły się inne, w innym miejscu. Dlatego dużo daje to forum ponieważ od Was dowiaduję się co może boleć a to mnie uspokaja.
Będę mieć operację w właściwie zabieg koblacji - można go robić od razu na kilku poziomach ale pod warunkiem, że nie doszło do wylania jądra. Ja mam wypukliny ( nie przepukliny) dotykające rdzenia. Zabieg będzie robiony prywatnie, dlatego może nie powinnam mówić przez kogo i gdzie, żeby uniknąć wrażenia, że jest to jakaś reklama. G.
Początkujący
14-07-2019, 12:59:36

Gość 2019-07-14 12:23:30
Kawo, Aga - dziękuję za wsparcie. Kawo masz rację z tą nerwicą - odcinek szyjny daje tyle różnych objawów: i w górę i w dól i na boki. Czasami trudno uwierzyć, że te bóle i inne objawy to jego zasługa. Jak już się odważyłam zapytać neurochirurga o bóle międzyłopatkowe to pojawiły się inne, w innym miejscu. Dlatego dużo daje to forum ponieważ od Was dowiaduję się co może boleć a to mnie uspokaja.
Będę mieć operację w właściwie zabieg koblacji - można go robić od razu na kilku poziomach ale pod warunkiem, że nie doszło do wylania jądra. Ja mam wypukliny ( nie przepukliny) dotykające rdzenia. Zabieg będzie robiony prywatnie, dlatego może nie powinnam mówić przez kogo i gdzie, żeby uniknąć wrażenia, że jest to jakaś reklama. G.
Właśnie śmiało mów. Oprócz dobrych rad, dzielenia się doświadczeniami podczas choroby czy też rehabilitacji, uważam że wręcz wskazanue jest dzielenie się opiniami na temat operatorów, w tym także zalecanych przez nich metod leczenia. To jest naprawdę wielka pomoc!
Mam też pytanie do Agii. Jakiego producenta i typu masz zastosowane implanty?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: