Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
24-02-2018, 07:47:54

Tam gdzie wpisało mi Dąbrowa powinno być drogi są dwie
gość
24-02-2018, 09:18:28

Volvova, napisałam na pw Z.
gość
24-02-2018, 10:33:05

Czytając to forum widzę że nie ma co cudaczyć z wyborem szpitala w którym się będzie operowanym /np jechać ze śląska do Warszawy lub dalej/ bo nawet ci operowani w słynnej Bydgoszczy mają problemy.Maria
gość
24-02-2018, 12:18:35

Ania 39 droga Mario w pełni się z tobą zgadzam o szpitalach i neurochirurgach co osoba to inna opinia ,nawet o słynnym pr.Haracie z Bydgoszczy czytałam taki artykuł że włos na głowie się jezy,tez potrafi *** robotę Madziu ja nie panikue tylko opisuje jak jest żeby ci co są przed wiedzieli czego się spodziewać ,chociaż każdy przypadek jest inny .Jeśli chodzi o szpital to czas po operacji wygląda bardzo podobnie ,bezpośrednio po operacji 2 godziny na sali pooperacyjnej przy bloku później 24 h na sali pooperacyjnej ale już znajdujcej się na oddziale ,rano pionizacja ,rozmowa z rechabilitantem,zdjęcie kontrolne rtg i na drugi dzień do domu.Natomiast to ze objawy mogą pojawić po zdrowej stronie to nie wiedziałam ,mi powiedzieli że ból może dokuczac nawet do 3 miesiący.
gość
24-02-2018, 14:30:24

Czy są osoby po rehabilitacji po operacyjnej aby mogły powiedzieć na czym ona polega tzn czy tylko manualna czy np laser tens czy inne
gość
24-02-2018, 16:42:20

Witam serdecznie
Jestem prawie dwa tygodnie po operacji c6/c7. Zdecydowanie jest lepiej niż przed. Pytanie mam to samo co osoba w poście wyżej. Jak wygląda rehabilitacja po zabiegu ?
Pozdrawiam wszystkich zaglądajacych na forum
Gosia
Początkująca
24-02-2018, 17:04:21

Witam.Po operacji tylko ćwiczenia izometryczne.Ja dostałam kartkę ,rehabilitant był i pokazał co robić,a czego unikać.3 m-ce po rehabilitacja 10 dni x 3 zabiegi (ćwiczenia wzmacniające i rozluźniające obręcz barkową i mięśnie szyi,laser i krioterapia).zalecenia:wyuczone ćwiczenia raz dziennie po ok 30 min.
gość
24-02-2018, 21:37:31

witaj Magdo..
Dzieki za te...tak z grubsza. Specjalisci jedno a Ci którzy klada sie na te lozko to drugie. Zapewne masz racje, jednak ja - po tez inaczej na to spojrze niz dzis ... w kazdym badz razie dzieki za te kilka slow..pozdrawiam Ewa
Wtajemniczona
25-02-2018, 10:19:21

Czy jesteśmy przd czy po operacji nasza choroba wymaga ciągłej rehabilitacji, uwagi na to co się robi gdyż każda chwila zapomnienia odbija się bólem .
gość
25-02-2018, 16:03:51

Czy ktoś może polecić dobrego rehabilitanta we Wrocławiu, który wie jak zająć się pacjentem po operacji kręgosłupa szyjnego. Jestem ponad 6 miesięcy po operacji i byłam już u 3 rehabilitantów i jedyne co mieli do zaoferowania to masaże na które neurochirurdzy słusznie się nie zgadzają przynajmniej na razie.Pozdrawiam wszystkich odwiedzających forum:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Reklama: