Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
17-10-2015, 20:25:21

basiax 2015-10-14 11:55:54
Witam wszystkich i tych zbolałych, i tych w miarę funkcjonujących, przed i po operacji. Zaglądam od czasu do czasu, ale ponieważ głównym tematem są ostatnio kwestie operacyjne, a ja szczęśliwie cały czas jestem przed, więc nie mam czym się podzielić.
Rehabilituję się już od ponad 2 lat i nie miałam bezwzględnych wskazań do natychmiatowej operacji (mam modelowanie rdzenia na kilku poziomach), ćwiczenia oraz przestrzeganie abc szyjek przyniosły dobre rezultaty. Od prawie roku ćwiczę głównie pilates i jest dobrze - nie mam prawie wcale dolegliwości. Ostatnio rozpoczęłam formalny trening uważności i liczę, że większa świadomość odczuć z ciała pomoże mi w utrzymaniu tego dobrego stanu.
Na tym forum dostałam wiele wsparcia i konkretnych informacji jak sobie pomóc, dlatego też jestem w pogotowiu, aby dzielic sie swoim doswiadczeniem i wiedzą z tymi, ktorzy tego potrzebują.
Nikogo nie będę odwodzic od operacji, szczególnie kiedy są do tego bezwzględne wskazania, ale jeśli ktoś szuka dobrych rehabilitantów w W-wie, służę pomocą.
Pozdrawiam
Basia
Początkująca
17-10-2015, 20:25:37

basiax 2015-10-14 11:55:54
Witam wszystkich i tych zbolałych, i tych w miarę funkcjonujących, przed i po operacji. Zaglądam od czasu do czasu, ale ponieważ głównym tematem są ostatnio kwestie operacyjne, a ja szczęśliwie cały czas jestem przed, więc nie mam czym się podzielić.
Rehabilituję się już od ponad 2 lat i nie miałam bezwzględnych wskazań do natychmiatowej operacji (mam modelowanie rdzenia na kilku poziomach), ćwiczenia oraz przestrzeganie abc szyjek przyniosły dobre rezultaty. Od prawie roku ćwiczę głównie pilates i jest dobrze - nie mam prawie wcale dolegliwości. Ostatnio rozpoczęłam formalny trening uważności i liczę, że większa świadomość odczuć z ciała pomoże mi w utrzymaniu tego dobrego stanu.
Na tym forum dostałam wiele wsparcia i konkretnych informacji jak sobie pomóc, dlatego też jestem w pogotowiu, aby dzielic sie swoim doswiadczeniem i wiedzą z tymi, ktorzy tego potrzebują.
Nikogo nie będę odwodzic od operacji, szczególnie kiedy są do tego bezwzględne wskazania, ale jeśli ktoś szuka dobrych rehabilitantów w W-wie, służę pomocą.
Pozdrawiam
Basia
Początkujący
18-10-2015, 11:34:25

Witam wszystkie szyjki
Jestem nowy na forum niestety też mam problem z dyskopatią szyjna. Na szczęscie jeszcze nadająca się do rehabilitacji tak przynajmniej usłyszałem od dr. górskiego w warszawie . Szukam dobrych rehabiltantów w warszawie wiem że macie duże doświadczenie w tym wzgledzie. Bo wiem że trafić na dobrego rehab. to nie jest prosta sprawa. Jak ktoś bedzie mógł mi coś podpowiedzić w tym względzie będę wdzięczny. Mój mail to jaroslaw_mam@o2.pl. Z góry dziękuję za pomoc.
Wtajemniczony
18-10-2015, 19:06:02

Witaj Jaro a jakie są u ciebie objawy,jak u ciebie kręgolek wygląda?
Początkujący
19-10-2015, 17:30:21

Witam
Lewostronna dyskopatia od c4 do c7 ostefity po lewej stronie . Bol ramienia i lewej ręki.
Początkujący
19-10-2015, 17:30:40

Witam
Lewostronna dyskopatia od c4 do c7 ostefity po lewej stronie . Bol ramienia i lewej ręki.
Początkująca
19-10-2015, 17:49:02

Witam wszystkie Szyjki;)
Nie odzywałam się parę dni, ale zawzięcie czytałam forum. Jestem 5 tygodni PO i czuję się bardzo różnie. Dzisiaj chyba mam kryzys, jakoś mnie boli i ciągnie szyja, i drętwieje łapka;((
To, że mam bardzo mało siły sprawdziłam ostatnio w sklepie. Wykończyło mnie kupowanie wacików w Rossmanie;))))
Czy to tak musi być?
Pozdrawiam
Dora
Początkujący
19-10-2015, 19:20:05

Dora
nie strasz:) ma być lepiej :)
bo ja się nie zdecyduję:)
a u mnie coraz bardziej dokucza ten ucisk na rdzeń i chyba jednak nie ucieknę od zabiegu:(
termin coraz blizej strach jeszcze wiekszy:)
Początkująca
19-10-2015, 19:29:40

Hej :) cwiety ja co prawda jestem przed, ale po operacji LS. Z mojej obserwacji po zabiegu podczas pobytu w szpitalu wynika, że po szyjnym ludzie szybko wstają na nogi bez większego wysiłku. Więc będzie dobrze i tego się trzymaj
Początkujący
19-10-2015, 19:33:24

staram sie tego trzymać ale łatwo nie jest
niby mnie jeszcze dolegliwosci nie zwalaja z nóg ale niechcialbym sie nabawic mielopatii

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
Reklama: