Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
29-12-2011, 20:21:59

Oto przepis
Nadziewane szyje.
1 kilogram szyi (z gęsi lub indyka)
1 kubek posiekanego selera naciowego
1 ząbek posiekanego czosnku
2 jajka
Szczypta soli
3 kubki rosołu
2 duże posiekane cebule
1 łyżeczka bulionu drobiowego
Sól i pieprz do smaku
mały kieliszek wina wiśniowego
Pół kilo mięsa mielonego
Ściągnąć skórę z szyi Kości z szyi włożyć do wody i dodać do smaku soli i pieprzu, gałązkę zielonego selera i trochę cebuli. Kiedy rosół jest gotowy wyjąć kości. Odcedzić. Na oleju, udusić resztę selera, cebuli, przetarty czosnek Jaja ubić. Połączyć wszystko z mięsem, wlać wino. i trochę rozcieńczyć rosołem. Farszem nadziać szyje i końce zawiązać. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut, podlewając rosołem.
=======================
Oto link do tematu eskulapek
http://www.forumneurologiczne.pl/ranking#.TvzLVnp-6fc
Miłego
Irek
krak62
gość
29-12-2011, 20:26:39

Asiu, możesz zrobić szparagi z puszki zawinięte w plastry ładnej szynki, przewiązane szczypiorkiem - i zalane na półmisku galaretą z rosołu(dodaj trochę żelatyny do rosołu lub bulionu warzywnego własnej roboty).
Zamiast szparagów może być jajko na twardo-posiekane, chrzan, natka pietruszki, przyprawy - pycha przekąska!
anTosia
Początkująca
29-12-2011, 20:37:06

Wypróbowana fajna szyba przekąska:
ciasto francuskie, oliwki, feta
nagrzać piekarnik, zlepiać ciasto wg fantazji pakując do środka oliwke i fetę; ja robię jak najmniejsze paczuszki, a im więcej fety tym smaczniejsze ;) Na porcję dla 10 osób uzywam 2ch ciast.
mniam
Forumowicz
29-12-2011, 20:42:48

krak62 2011-12-29 21:21:59 Oto przepis
Nadziewane szyje.
1 kilogram szyi (z gęsi lub indyka)
1 kubek posiekanego selera naciowego
1 ząbek posiekanego czosnku
2 jajka
Szczypta soli
3 kubki rosołu
2 duże posiekane cebule
1 łyżeczka bulionu drobiowego
Sól i pieprz do smaku
mały kieliszek wina wiśniowego
Pół kilo mięsa mielonego
Miłego
Irek
zapomniałeś dodać do pełni smaku:
- 1/2 głupiego jasia
- 30 mg ketanolu
- 10 g tytanowego czopa
- 2 śruby o fi max 2mm
- aby całość się za szybko nie zzieleniała zszyć trzeba od 3-5 szwami.
Całość odstawić na 3-5 dni do zaciemnionego miejsca .
I o to przepis na idealnie nadziewaną szyję "A^la dyskopatia"

to czy macie jakiś fajny przepis na potrawę, której zrobienie nie szkodzi zbytnio szyi ? ... o by tu zrobić? Smacznego, niekłopotliwego....ale fajnego
Zupa błyskawiczna, potocznie zupka chińska (zupa instant, ang. instant – natychmiastowy, błyskawiczny) – żywność, która nadaje się do konsumpcji w kilka minut po zalaniu gorącą wodą, bez gotowania czy innej obróbki.Jej twórcą był Japończyk Momofuku Andō.
Zupy te zazwyczaj zawierają glutaminian sodu stosowany jako wzmacniacz smaku i zapachu, czasem dodatkowo inne substancje o podobnym działaniu.
Wymaga niewielkiego nakładu pracy potrzebnego do przygotowania ciepłego posiłku, choć niezbilansowanego pod względem zawartości witamin i minerałów.
Przygotowanie zależne od mocy czajnika ale max 3 minuty
Forumowiczka
29-12-2011, 20:43:43

super, dzięki!
a ciasto francuskie faktycznie jest gotowe np. w Biedronce, mogę zatrudnić córkę do robienia kawałeczków i nadziewania :)
i szparagi też wyglądają na szybkie a Szyje pasują do mojej przypadłości
dzięki!
a co wy robicie? biała sala czy też wieczór ze znajomymi?
Asia
Forumowicz
29-12-2011, 20:46:33

buraczek 2011-12-29 21:43:43
a co wy robicie? biała sala czy też wieczór ze znajomymi?
Asia
kapcie i pilot tv
gość
29-12-2011, 20:47:42

Ja wybieram przepis Implanta" fajna szyba" - na przekaske akurat bo ostra.Wesolego
gość
29-12-2011, 20:53:21

Spotykają się dwie blondynki i jedna mówi:
- Ty, słuchaj wiesz że w tym roku Sylwester wypada w piątek?
A na to druga:
- Kurcze, żeby tylko nie trzynastego!
=================================
Trzech studentów opowiada sobie o wrażeniach z Sylwestra.
- Ja chłopaki byłem na Majorce - mówi pierwszy - jaki wypas! Plaża, drinki, dziewczyny w bikini...
- A ja byłem w Alpach - mówi drugi - śnieg po pas, narty, a jakie panienki...mmmm
- No stary a ty gdzie byłeś? - pytają milczącego dotąd trzeciego.
- Chłopaki ja byłem w tym samym pokoju, co wy ale ja nie paliłem tego świństwa...
krak62
gość
29-12-2011, 20:57:31

Zanosi się na Bal Dziennikarzy (z gazetą w łóżku)
Kreacja: spodnie i tunika z granatowego atłasu... a co?
anTosia
Forumowiczka
29-12-2011, 21:11:55

po ciuchu też miałam nadzieję na dalszy ciąg leniuchowania, telewizor i książkę ale .... mąż chętnie by gdzieś poszedł chociaż posiedzieć i pogadać, więc - no cóż, trzeba zadbać o trochę atrakcji i dla niego. W końcu leniuchowanie mam na co-dzień :)
A znajomi to praktycznie dalsi sąsiedzi, więc jakby mi jednak dłuższe siedzenie nie służyło, to powrót do domu będzie też szybki i bezproblemowy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: