Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
23-12-2009, 11:11:12

Wigilijny nadszedł czas,
całujemy mocno Was
chcemy złożyć Wam życzenia
w Dniu Bożego Narodzenia,
niechaj Gwiazdka Betlejemska,
która świeci Wam o zmroku
doprowadzi Was do szczęścia
w nadchodzącym Nowym Roku!
Forumowiczka
23-12-2009, 12:20:11

Irek, jak zawsze mnie rozchmurzyłeś, heh...

Wyprawa do ortopedy zakończona sukcesem - dostałam skierowanie na rehabilitację barku - kinezyterapia indywidualna, solux i krioterapia - po 15 razy. Na łokieć - ultradźwięki i laser - po 10 razy. Między świętami a nowym rokiem muszę się wybrać do przychodni i zarejestrować na zabiegi.
W NFZ wzbudziłam zainteresowanie i współczucie pani przyjmującej wniosek do sanatorium. Nie mogła się nadziwić, ze jestem po operacji kręgosłupa W TAK MŁODYM WIEKU (znajomi mówią, że wyglądam na młodszą niż jestem, może dlatego tak zareagowała). Zaczęła mnie wypytywać jaki uraz miałam albo jak dużo dźwigam w pracy.... ja jej na to, że nic z tych rzeczy, że mam taką samą pracę jak ona, biurową, przy komputerze. Chyba kobietę wystraszyłam...
Powiedziała, że w ciągu dwóch miesięcy dostanę decyzję. Zobaczymy... .

Mam nadzieję, że wszyscy za Was wszystko robią przed świętami a Wy się oszczędzacie!
Jeśli tak nie jest to natychmiast porzućcie wszelkie porządki i szaleństwa w kuchni!
Święta i tak będą .
gość
23-12-2009, 13:17:42

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru
Przyniesie Wam spokój i radość.
Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia
Żyje własnym pięknem,
A Nowy Rok obdaruje Was
Pomyślnością i szczęściem.
Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia,
Niech spełniają się wszystkie Wasze życzenia.
Początkująca
23-12-2009, 16:03:43

Życzę Wam Wszystkim kochani pięknych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia i lepszego Nowego Roku.
Ela z Legionowa
gość
23-12-2009, 17:47:07

Nad Betlejem gwiazda świeci,
W żłobie leży małe Dziecię.
Przybywają tam królowie,
Aniołowie, pastuszkowie.
Dyskopaci też przybyli,
Jezusowi hołd złożyli.
Błogosławi Dziecię wszystkim:
Dużo zdrowia, wytrwałości,
Miłych świąt, dostojnych gości.
Dziś Betlejem Waszym celem,
W Nowym Roku zwycięstw wiele.

Ir

Pozdrawiam Wszystkich
Irek
Forumowiczka
23-12-2009, 18:12:41

,,Anioł pasterzom mówił ,Chrystus się wam narodził ''

Oby nadchodzące Święta przyniosły
Ukojenie cierpiącym
Spokój oczekującym
Nadzieję i wiarę w lepsze dni wątpiącym

Pogodnych , rodzinnych a nade wszystko
ZDROWYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM SZYJKOM
Zosia
Forumowiczka
23-12-2009, 19:48:16

Kochani!
W naszej sytuacji ZDROWIE najważniejsze .

ZDROWIA
ZDROWIA
ZDROWIA

Z resztą każdy z nas da sobie doskonale radę, prawda?

Wesołych Świąt !!!

Spinka
Początkująca
23-12-2009, 21:10:19

Drogie Szyjki życzę Wam spokojnych, radosnych i bezbolesnych Świąt Bożego Narodzenia oraz lepszego Nowego Roku.
Tak jak Spineczka uważam, że w naszej sytuacji zdrowie jest najważniejsze więc życzę Wszystkim zdrowia i mam nadzieję, że fraszka mistrza Kochanowskiego będzie już zawsze dla Nas przestrogą

Szlachetne zdrowie,
Nikt się nie dowie,
Jako smakujesz, aż się zepsujesz.

Tam człowiek prawie
Widzi na jawie
I sam to powie,
Że nic nad zdrowie.
Ani lepszego,
Ani droższego,
Bo dobre mienie,
Perły, kamienie,
Także wiek młody
I dar urody,
Miejsca wysokie,
Władze szerokie,
Dobre są, ale –
Gdy zdrowie w cale.

Gdzie nie masz siły,
I świat niemiły.
Klejnocie drogi,
Mój dom ubogi
Oddany tobie.

Jakże inaczej odbieraliśmy jej treść gdy byliśmy zdrowi.

Jeszcze raz Wesołych Świąt
Osia.
Pozdrawiam Osia
gość
23-12-2009, 22:30:10

No cóż ja biedny pasterz mogę wam więcej życzyć wiem nie tylko zdrowia optymizmu uśmiechu bo w tedy żyje się łatwiej i jak powiedział wielki człowiek naszego narodu że mimo rozterek przyjmijmy z godnościom To co zsyła nam pan radujmy się i weselmy niech nowo narodzony Chrystus Pan błogosławi wam na święta i na nadchodzący Nowy Rok 2010
By Wam wszystko pasowało,
by kłopotów było mało,
byście zawsze byli zdrowi,
by problemy były z głowy,
by się wiodło znakomicie,
by wesołe było życie!
Janusz
Początkująca
23-12-2009, 22:31:32

Pełnych ciepła i uśmiechu Świąt Bożego Narodzenia życzy Dorota

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: