Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
27-01-2009, 13:36:00

Hej a co CI się własciwie dzieje z tym okiem/? Bo mnie tez neurochirurg wpisał zespól Horneta ze znakiem zapytania. Ja mam niby jedno oko mniejsze ale mam tak juz od lat, na kazdym zdjęciu mam mniejsze oko lewe adokucza mi z oczoplasem oko prawe. Odkąd biorę magnez i wit na oczy to jakby jest lepiej. No i duzo więcej chodzę po dworze. Co z tym można zrobić? ztym zespołem Horneta? mój priva: creepek@interia.pl
gość
27-01-2009, 15:09:00

Creepek , moja ostatnia rehabiliatcja przed operacją (wyciąg) przyczyniła się znacznie do pogorszenia stanu i zapakowana w kołnierz oczekiwłam bardzo krótko na termin.
Przed drugą miałam również zakaz rehabiliatacji ze względu na ucisk rdzenia. Pierwsze izometryczne ćwiczenia wzmacniające w okresie odzwyczajania się od kołnierza.
Dziś tylko tyle , jestem rozłozona z bólu .
Podr. Zosia
gość
27-01-2009, 15:26:00

Zosiu przykro , że źle się czujesz .Nie raz pomogłaś mi dobrym słowem więc trzymaj się cieplutko.Będzie dobrze(ja wciąż w to wierzę) . Pozdrawiam serdecznie G_68.
gość
27-01-2009, 19:48:00

Dakardo, myślę że ten zespół Honera wiąże się z uciskiem na rdzeń i tętnice. Od lat opada mi lewa powieka (raz jest lepiej raz gorzej), mam zeza ukrytego i od czasu gdy mam okulary z pryzmatami, mogę dłużej czytać, bez okularów było to znacznie utrudnione. Przez ten objaw podejrzewano u mnie miastenię, poddano mnie bolesnym badaniom(próba miasteniczna), podejrzewano też porażenie mięśnia twarzowego. Myślę, że w tym całym naszym nieszczęściu z chorowaniem zespół Hornera jest tylko dodatkiem i nie martw się za bardzo, będzie dobrze. Zosiu, życzę szybkiego powrotu do lepszego samopoczucia. Pozdrawiam wszystkich. Kokobis
gość
28-01-2009, 10:11:00

Zosiu wiem że czujesz teraz się żle ale pamiętaj ile przeszłas i nie podawaj się a będzie wszystko dobrze ,zawsze nam dawałaś jakieś rady więc prosze nie podawaj się .mam naimię Anna będe miała operację 5.02.2009i też mam trochę obaw.MIeszkam w Goleniowie operacja będzie wGryficach mysle że bedzie dobrze .Pozdrawiam Anna
gość
29-01-2009, 09:43:00

Mam pytanie ... odczuwam bóle kręgosłupa w dolnej jego części i wzdłuż nóg ... mówią, że to rwa kulszowa.
Neurolog wysłał mnie na RTG, odebralem zdjęcie i jest tam taki opis:

"RTG Kręgosłup 1. - wyprostowanie lordozy 1 znaczne cechy dyskopatii L5-S1 i - poczatki -14-L5
Minimalny zaslizg L5 do L4 ku przodowi."

Możecie mi jakos to objaśnic? Do lekarza ide dopiero za miesiąc :/

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
gość
31-01-2009, 10:05:00

02-05-2008 o 16:04, gość :
Witam, nazywam się Ewa. Jestem osobą nową na forum. Kilka dni temu dowiedziałam się, że czeka mnie operacja. Jestem przerażona i zielona w temacie.
Będę wdzięczna Zosi lub wszystkim, którzy mogliby zinterpretować mój rezonans. Oto wynik badania:
-zniesienie lordozy szyjnej,
-zmiany zwyrodnieniowe w postaci dehydratacji i obniżenia wysokości krążka miedzykręgowego C6 C7,
- tylna wypuklina krążka międzykregowego C4-C5 z redukcją rezerwy objetościowej kanału kregowego,
-rdzeń kręgowy bez zmian ogniskowych,
-osteofitoza krawędziowa na przednich powierzchniach trzonów kręgowych w dolnej części kręgosłupa C.
Czy jest bardzo źle?
Mieszkam w Białymstoku, proszę o podanie namiarów na dobrych fachowców (Warszawa, Konstancin). Na czym polega operacja, jak długo trwa rehabilitacja? Proszę i dziekuję za pomoc.
gość
31-01-2009, 12:22:00

Witaj
2 grudnia przeszłam operację odcinka C5-C6 i C6-C7. Operował mnie dr Jagielski. Przyjmuje w Szpitalu Bródnowskim w Warszawie. Swietny lekarz. Gorąco polecam. Na wizytę możesz umówić się telefonicznie. Ja do miesiąca po operacji czułam się dobrze i szybko wracałam do zdrowia. Niestety przewróciłam się i są teraz komplikację. Właśnie czekam na wynik MRI. Trzymam za Ciebie kciuki. Nie martw się - będzie dobrze.
Marta
gość
01-02-2009, 13:27:00

czesc mam na imie agnieszka i tak jak wy wszyscy szukam porad ,mam klopot odebralam mri kregoslupa szyjnego i nie umiem sama go odczytac mam nadzieja ,ze mi pomozecie i z gory dziekuje.oto moj wynik ;;;;zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej,niewielkie uwypuklenietarczy miedzykregowej c4/c5,wyraznie wieksze centralnie prawoboczna uwypuklenie tarczy miedzykregowej c5/c6 na okolo 3mm,nieznacznie impresjonujace worek oponowy i odwarstwiajace wiezadlo podluzne tylne.dziekuje
gość
02-02-2009, 09:15:00

28-01-2008 o 15:44, gość :
gdzie się operować w Bydgoszczy? W Bizielu, czy w Wojskowym. Do kogo tm iść i gdzie przyjmuje. Czekam na rade.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: