Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
03-12-2015, 11:13:15

Witam PERYSKOPKI.U mnie dni tabletkowe i lampa.Zaraz do pracy.Zabiegi byłem ze skierowaniem to 2019.Trzeba troche pogłówkować bo mam zarejstrowane wcześniejsze moze da się zmodyfikować poziomy zobaczymy.Byłem u ortopedy jednego nowego i u mojego najlepszego diagnozy podobne no i dostałem skierowanie na rezonans.Wizyta u dietetyka 1512.2015 no i do galopu na poczatek 10 kg,pózniej moze jeszcze 10kg i to by było piękne.Po rezonansie do neurochirurga na konsultacje.......zobaczymy...piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
03-12-2015, 11:15:47

Zapomniałem pierwszy to pomnik z Norwegii odzwierciedla moje uczucia do nfz,drugie zdjęcie to regaty w porcie Świnoujście a z lewej strony jest ponton na podobnym spędziłem 12 lat i po szyii....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
03-12-2015, 11:57:55

Ach jeszcze grajur rozwiń to pojęcie biesiada bo zabrzmiało dość ponętnie.Roana to z tym lekarzem i zwolnieniem to hit.Mnie uprzedzano dlatego zwolnienia wypisywał mi ortopeda na podstawie poprzedniego i dokumentacji neurochirurgicznej.....ortopeda odemnie rzut beretem i przyjmuje 3 dni w tygodniu.
Początkujący
03-12-2015, 12:43:52

czesc
ludzie nie pisza bo, jak sądzę, jest w porzadku
Piotr, jak to zrobiles?ja schudlem 15 kilo po zabiegu i jeszcze 5 ostatnio bo zaczalem sie wiecej ruszac, ale
nie martw sie dobra dieta i ruch od razu zrobia swoje.
NFZ jak widzę wszyscy kochają, nie bez przyczyny:)
Ja się wziąłem intensywnie za siebie, rozszerzyłem zakres poczynan, zaczynając od dodatkowej rehabilitacji co okazało się strzałem w dziesiątke bo w koncu wiem gdzie i co mi dolega w cześci lędżwiowej. Szyja jest ok na razie.
Jak tylko rozprostuję przykurcze i podraznione nerwy na dole zaczynam cwiczyc ogolnie, licze na kolejne 5 kg mniej:D
pozdrawiam
Grzegorz
Początkująca
03-12-2015, 15:43:21

Witam wszystkich!
Jestem tu nowa, chociaż nie ukrywam, iż od dawna tu zaglądam :)
Jestem trzy tygodnie po operacji C5/C6 i jetem zachwycona efektem pracy mojego neurochirurga z Wrocławia-szpital Wojskowy, czuje sie super, mam nadzieje,że juz tak zostanie .
gość
03-12-2015, 16:11:07

Piotr odchudzanie w Święta 🎄 może być trudne ale trzymam kciuki 😊. Mnie też przybyło z 4 kilo ale mam nadzieję, że od soboty w szpitalu rehabilitacyjnym / minimum 6 zabiegów dziennie przez 18 dni / trochę zrzucę. Żeby nadrobić w święta 🎅😃.
Izunia to super , że u ciebie bez sensacji. Oby tak u wszystkich szyjek.
Grajur to miłego wypoczynku. Ciekawe jaka u mnie średnia wieku będzie ale pewnie podobnie 70+.😊
Pozdrawiam, Kamila
Kamila
Wtajemniczony
03-12-2015, 16:19:57

Siemka,u mnie szyja ostatnio dawała do wiwatu ale się uspokoiło za to jak u Piotra lędźwie zaczynają rąbać czyżby i dól sie sypał
Początkująca
03-12-2015, 16:28:55

Jestem ciekawa czy po operacji zostaną mi przedłużone świadczenia rehabitacyjne, mam do konca stycznia , własnie bede składała papiery do ZUS, wczesniej dostałam na 8 miesięcy . Jak było u was?
Początkująca
03-12-2015, 17:55:52

Izunia15 możesz napisać jakie miałaś objawy przed zabiegiem?. Mam ten sam poziom co ty do zrobienia i zastanawiam się co jest od kręgosłupa a które dolegliwości sä już z innego schorzenia. POZDRAWIAM
Początkująca
03-12-2015, 18:42:31

U mnie objawiało sie bólem szyi, karku, pod łopatkami , drętwienia rąk, dłoni , ostatnio bol promieniował do potylicy , ramiona mnie strasznie rwały, głowa tez czasami bolała , a co najważniejsze przez co zdecydowałam sie na operacje nie mialam juz siły w rękach, zdawało sie, ze przedmioty mi wylatywały z dłoni , a ostatnio nawet syna za rękę nie utrzymałam....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: