Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
04-03-2014, 09:46:26

Witaj Kobialka49. Myślę że Twoje objawy mogą byc związane nie tylko ze zmianami w odcinku szyjnym ale także lędżwiowym.Dobrze by było gdybyś zrobiła RM obu odcinków.To badanie jest dużo dokładniejsze.Ja miałam podobne objawy.Pozdrawiam
Krysia
Forumowiczka
04-03-2014, 09:52:09

kobialka, to może być jeden z symptomow neuropatii.
zwykle jest to szerszy zespol objawow ale w dyskopatii nie wszystko jest czarno biale.
rtg. opisane w innym poscie jest kiepskie i warto pociagnac ten kierunek.
Początkująca
04-03-2014, 10:22:33

Może pytam jak laik, ale na czym polega ta neuropatia? Lekarz kompletnie nie zainteresował się odcinkiem lędźwiowym, czekam w tej chwili na tomograf szyjnego.Od nowa zmiana lekarza i czekanie na tomograf kręg.dolnego albo nie daj Boże rezonansu to znowu kwestia miesięcy:( Nadmienię także, ze czekam na wizytę do chirurga naczyniowca. To wszystko trwa a ja wpadam w coraz większą panikę.Biorę mydocalm, ketonal, wcieram traumon ale to nic nie daje:( Od rana zakładam na siebie nawet w ciepłe dni tony ubrań bo zimno mi jakbym była w zamrażalce, z tym że wszystko to czuję tylko po prawej stronie ciała.
Wtajemniczony
04-03-2014, 10:41:08

Na pewno to ucisk na nerw ja tak miałem po uszkodzeniu nerwu reki przez trzy lata marzła musiałem nawet latem nosić rękawiczkę.A ucisk był tylko 24 godziny.
Początkująca
04-03-2014, 10:58:00

Ja nigdy w życiu nie miałam wypadku ani żadnego ucisku, zdarzenia.Czy to mogło stać się samo????A może to jakiś krąg szyjny wysuwa się i uciska? To by tłumaczyło, że przyczyną jest nabyta dyskopatia, ale nigdy nie wchodził w rachubę żaden uraz, mam tak spokojną i nieinwazyjną pracę, że jestem jak ten puszek...
Wtajemniczony
04-03-2014, 11:22:41

Do tego zmierzam i chce ci przedstawić jakie są objawy ucisku na nerw czy to po wypadku czy w przypadku dyskopatii .Zasada jest ta sama ucisku na nerw i objawy. Nerw transportuje do mięśni tlen i substancje odżywcze a także sam choruje w przypadku ucisku.
To jest moja wiedza która da ci jakiś obraz ale tylko dobry lekarz i kompleksowe badania wyjaśnią problem,ty musisz o to zabiegać bo jak jest w naszym kraju ze służbą zdrowia to chyba wiesz.Tak że trzeba mięć dużo zdrowia do walki z chorobąJa też jestem już na pewnym etapie tej walki z różnymi epizodami po przez gniew,żal obwinianie siebie i innych o chorobę,ale właśnie to forum mi pomaga i dużo pomogło oraz wspaniali ludzie którzy tu są.
Forumowiczka
04-03-2014, 11:24:27

kobialko, neuropatia to uszkodzenie nerwu z roznych przyczyn m.inn. ucisku.
zwykle jest to zlozony zespol objawow- sinienie lub bledniecie konczyny, silny bol polaczony z przeczulica tak, ze drazni dotyk czy temperatury wody.
spokojnie, po usunieciu przyczyny ustepuje jeżeli nie jest zaniedbany.
objawy dotyczące konczyn dolnych mogą wynikac z ucisku na rdzen w odcinku szyjnym lub sa odrębnym problemem ledzwiowym.
dyskopatia to choroba o wielu obliczach, nie zawsze zgodna z tym co napisane w książkach medycznych.
jej prawdziwa twarza jesteśmy my pacjenci z swoimi nie zawsze typowymi objawami.
mri jest badaniem dokladniejszym jeżeli chodzi o ucisk na struktury nerwowe.
realia sa jakie sa, może warto zainwestować w mri dla komfortu ciala i psychiki.
przepływy naczyniowe wskazane dla weryfikacji.
kobialko to tylko sugestie w która strone isc.
dorazna ulge może przynieść cieplo w postaci okladow zelowych, cieplego prysznica na okolice karku, barku.
co do rodzaju pracy to sporo wśród na osob z praca biurowa narazajaca na długie przeciążenia, niby lekko a jednak.
czynnik fizyczny nie zawsze jest oczywisty, nieraz to ,,urok osobisty''
sorry za ort, problem zdrowtny
Forumowiczka
04-03-2014, 11:26:13

kobialka, a jak jest z neurologia-odruchy itp.
Początkujący
04-03-2014, 11:46:08

Hej Kobialka , to jest możliwe, ja mam w ręce coś takiego, jakby mi ktoś ciepłą wodą ją polewał czasami , ciekawe uczucie , a neurochirurg pytał się mnie , czy mam dodatkowo objawy w nogach, bo to już by znaczyło , że trzeba raczej szybko na operację uciekać
gość
04-03-2014, 12:22:07

mogę tylko napisać ,że jest ciężko.Czytam Wasze wpisy jestem tutaj z Wami..6 lcórki zabieraja mnie do Norwegii ,i do Hiszpanii na krótkie wakacje.Później wracam i 24 jadę do sanatorium
Operacja 12.08 ,implanty C-5 C-6 stabilizacja przednia LFC Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić, odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić, i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego. Becia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: