Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
25-03-2013, 13:33:19

raf 2013-03-25 14:22:37
kasiafo 2013-03-25 14:18:33
szyjki.... nie m tłumaczenia że mężowi sie nie chce a teściowa wredna.... mój sie usiłował migać... są sposoby... raz że wysłucha lekarza dwa że można zapytać- może opieka społeczna ma pomóc skoro rodzina nie chce...działa... moze wredne
jezzzzuuuuuu ależ Ty wredna jestes fest taki kaliber wyciągnęłaś , normalnie .... nie mam argumentów
no wiem ;p qle u mnie mqż trqktowqł jqko norme że j 120 kg nq smochód łduje i z łopqtq lqtqm wiec trzebq mu było wstrzqs zqfundowqć ze coś sie zmieniło... niekiedy nie docierq uwierz mi jqk sie po ludzku gqdq
sorki zq literki wbicie tej jednej jest niemożliwe
Forumowicz
25-03-2013, 13:38:54

kasiafo 2013-03-25 14:29:54 aaa pytanie mam do panów naszych... znajomy ma termin 15.04 i zaskoczył mnie pytaniem- jak się będę golił??? wiec powtqrzqm je .... jqk ? zepsuł mi się klqwisz z 1 literq qlfqbetu więc proszę wymieńcie q gdzie trzebq ;p
powiedz mu , że ma pozamiatane przez jakiś czas niech sobie goli nogi :):):):):)
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Wtajemniczona
25-03-2013, 16:36:24

Kto z was rozsyła takie straszne wirusy? Czwarty dzien i temperatura nie odpuszcza.. na szczescie z niespełna 39 dzisiał zrobiło sie 37,5. Do tego kaszel taki straszny ze plecy bola i ciezko oddychac:( Jak tu zyc.. ?!
Kasia ma racje, czasami terapia wstrzasowa potrzebna.
U mnie było tak samo, maz sie opiekował i pomagał, ale jak nie warknełam to odkurzacz moglby zarosnac brudem. Ja co prawda nie posuwam sie do takich tekstow, u mnie wystarczyło kabel od odkurzacza włożyc do gniazdka i nacisnac power to juz odkurzacza nie trzymałam w reku:)
Tesciowa ostatnio sie poskarzyla dla mego meza "cos ta Kasia bez humoru ostatnio" - jak mam miec humor jak wszyscy mysla ze bycze sie w domu i mam biegac za wszystkimi z jezykiem na brodzie. Dobre czasy minely i nie wroce juz..
Pozdrowienia spod kołderki
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Forumowicz
25-03-2013, 17:20:57

kasiek.84 2013-03-25 17:36:24 Kto z was rozsyła takie straszne wirusy?
JA

Kasia ma racje, czasami terapia wstrzasowa potrzebna.
U mnie było tak samo, maz sie opiekował i pomagał, ale jak nie warknełam
najważniejsze , że wami się nie wstrząsa :):):):)

Pozdrowienia spod kołderki
ale pamiętaj , że masz tam leżeć sama bo kręgosłup masz chory
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkująca
25-03-2013, 17:51:49

Witam Was cieplutko
Kasiu..... Jesteś w końcu
Ale mi się humor poprawił po przeczytaniu tego co napisałaś.
Mam nadzieje że moja męsko- damska brygada nie wpędzi mnie w depresję z powodu brudu w domu.
Czas będzie im się wykazać.
Dziś rozbawił nie mój syn. Nie dość ze przypędziłna nogach za mną do biedronki i powiedział że przybiegł specjalnie mi pomóc załadować wodę do auta ( oczywiście nie dźwigałam i zakupy lekkie....)to po powrocie westchnął i stwierdził:
No wiesz mamuś ty zajmowałaś się mną 12 lat to ja przez te parę tygodni też się Tobą zajmę.
Zwarzywszy na to że to straszny łobuz - oodkupił tym tekstem swoje ostatnie winy
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II
Forumowicz
25-03-2013, 18:27:27

Dobry wieczór.Pytacie chy chlop sie moze golić po operacji-w moim przypadku golilem sie 2 dni po tak by niezamoczyć opartunku bez problemu. Fakt ze mi schodzilo ok 40 min ale robiłem to o 5 rano i nikt mi nie przeszkadzał.
Kasiafo , ożesz ty jesteś zła kobieta.Ale męża do galopu ...wytrzyma...pozdrawiam WAS wszyscy boleśni.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowiczka
25-03-2013, 18:28:53

Stokrotka ja z opóźnieniem ale coś ostatnio za szybcy jesteście dla mnie :)
Moja kondycja po operacji poprawiała się POD WARUNKIEM, ze nie szalałam.
Niektórzy lekarze dopuszczają do pracy po 6 tygodniach ale to nie znaczy że już dużo wolno. Chyba w Opolu jak się chce to można dostać zgodę na pracę biurową.
Teraz mam już 17 miesięcy PO i stan jest wciąż taki sam - jak przesadzę to mam problemy, jak jestem grzeczna i nie szaleje (z porządkami też) to jest całkiem dobrze.
Jak koniecznie chcesz coś w domu zrobić, to przemyśl co i kiedy, bo musisz sobie wydzielać malutkie porcje, bez machania rekami i dźwigania i nie za długo.
Jeżeli czujesz się dobrze to wiadomo że troszkę można.
A jeżeli chodzi o zawroty głowy to one mogą być po operacji ale nie wiem czy aż takie jak opisała nasza koleżanka. Jak dla mnie trochę mocne te objawy.
Zawroty mogą być z tego powodu że po operacji zmienia się ciśnienie w kanale kręgowym (został otwarty) i jakiś czas się to normuje - chyba tak mówił lekarz mojej znajomej Szyjce.
chyba nie szkodzi tego jednak skonsultować.
Asia
Początkująca
25-03-2013, 19:27:36

Witam,
czytam to forum, jestem ciekawa jak czujecie sie przed i po operacji. Mam rezonans z 11 lipca 2011 i w związku z tym mam pytanie: czy jeżeli przepisze go to są osoby, które mniej wiecej go odczytania, bo nic z tego nie rozumiem. Minęło sporo czasu i zdaje sobie sprawę, ze trzeba świeży. Nie ma mnie w Polsce pól roku, jestem na obczyźnie bez znajomosci języka, dlatego na te chwile chodzi mi o ten RM. Mysle, ze operacja bedzie niezbędna, jak nie teraz to pózniej. Mam ostatnio dużo stresów, dlatego mysle ból potęguje. Bardzo mocno zastanawiam sie nad powrotem do PL, leczenie, operacja, rehabilitacja, kolejność nieważna. Tutaj bowiem długo nic nie zdziałać a czas jest na moja niekorzyść. Prosze poradzcie mi co robić, czasami nie mam juz siły walczyć.
Wtajemniczona
25-03-2013, 19:52:03

buraczku to ja właśnie wczoraj miałam takie silne zawroty głowy, ale dzisiaj jest juz ok, może ze 3 razy na ułamki sekund mi się zakręciło ale leciutko, tak muszę na siebie uważać
dziękuje za odpowiedzi, a co do pomocy moich bliskich, to ja żadnych ***li i podchodó robić nie muszę jak kasia, oczywiście że wszystko robią i to z ochotą, wręcz mnie wyganiają z kuchni i scigają, żebym nic nie robiła, tylko ja sama "niepokorna zosia samosia" ale już się poprawiam i lenić się będę, w sobote mąż okna pomył, wysprzątał, firanki i zasłony powiesił, podłogi pomył, dużo mi pomaga, mam kochane chłopisko....
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Wtajemniczona
25-03-2013, 19:55:07

piotrze o ile pamiętam to miałes zawroty głowy, po operacji a czy to nie było wtedy jak sobie raz samochodzik odśnieżyłes, bo coś mi się tak kojarzy, ja nie mam nadciśnienia, często mam nawet za niskie, w sanatorium jak mi mierzyli przed kriokomorą to się nie raz śmiali czy żyje bo miałam 85/50
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: