Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
11-12-2012, 13:41:58

hej Stokrotko, jak miałam szyjkę w możliwym stanie , często pracowałam w lublinie w okolicach Lublina,bardzo lubię te regiony polski więc może jak będę PO i będę mogła pracowac, to się spotkamy na małej kawce?
pati ;-)
Wtajemniczona
12-12-2012, 11:40:08

pati kawka w miłym towarzystwie zawsze jest mile widziana, więc jak się już wyreperujemy to bardzo chętie się spotkam
co do robotki przed swiętami no cóz ma to też swoją dobrą strone, nie robię bo nie moge
pati przeciez swiat się nie zawali jak nie będzie tak wysprzątane jak zawsze i tyle ugotowane
zresztą mój kolega zawsze mówi że na g....nie musi być dobry materiał i tak wyjdzie takie samo...
najważniejsze to wyluzować i myślec ze po nowym roku coś się zmieni....
mnie też łapka ostatnio odpada, nie słucha się mnie i sobie bezczelnie mndleje...noce przechlapane ale coraz bliżej nowe kontrakty
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Początkująca
12-12-2012, 17:16:12

Miałam być dzisiaj w szpitalu.Wczoraj kiedy już byłam spakowana wiadomość,że z powodu braku kasy nie będę operowana w tym roku.Dopiero w styczniu.Przeryczałam pół nocy.
Forumowicz
12-12-2012, 17:34:10

Dobry wieczór PERYSKOPKI.Z mojego oszczedzania to tak trochę dziwnie. Spedziłem 1,5 godziny do ortopedy,dostałem zwolnienie do 11.01.2013.Zato spalem 2 godz.Teraz czekam do 19.12 kontrola.Współczuję NIEMATAHARI-przykre i prawdziwe to nasze g........e zycie.Wytrwałości i cierpliwości,bo my sie niedamy.Trzymajcie się WSZYSCY BOLEŚNI w tym i Przesunieci terminem.piotr...........................19 dni iiiii Styczeń
Początkująca
12-12-2012, 20:56:23

Cześc szyjki,niematahari ja przeżyłam w ubiegłym tyg to samo, tylko jeszcze nie byłam spakowana, to jest jakaś trauma,nie rozumiem tego, ale pewno to nie na nasze mózgi. Mało tego, ZUS 10 grudnia nadał do mnie zaproszenie, badanie które miało odbyc sie dzisiaj tj. 12.12 o godz. 12.A ja to zaproszenie odebrałam również dzisiaj ale o godz 17. Nie wiem , ale to chyba jakiś bałagan tam mają, albo ktoś robi sobie jakiś cyrk życzę wszystkim szyjką spokojnej nocy i w miarę bez bólu.
pati ;-)
Wtajemniczona
13-12-2012, 11:00:40

Witam wszystkie szyjki.
Jestem po operacji 7 tydzień, dyskopatia szyjna na poziomie C5-C6 i C6-C7. Mam implanty stałe, jak powiedział lekarz jestem już za stara na ruchome, za parę miesięcy 5 z przodu. Napiszcie czy to normalne, jak przełykam to czuję jakby wszystko się rwało w szyi. Byłam już na 1 wizycie kontrolnej i dowiedziałam się że przecież mam przecięty mięsień który został zszyty. Dostałam Myolastan trochę pomogło. Szwy bolą, ciągną i pieką ale żeby aż tak ?! Pozdrawiam wszystkie szyjki te przed i po.
Danka
Wtajemniczona
13-12-2012, 11:22:26

Witam wszystkich:)
U mnie również mineło 7 tygodni od operacji. Gardło to bolało mnie do 2 tygodni po operacji. Szwy mnie ciagneły tylko na poczatku, teraz od 2 tyg smaruje no scar to blizna sała sie mieka, gladsza, blednie i coraz ladniej wyglada.
We wtorek czeka mnie kontrolna wizyta u neurochirurga, a po nowym roku druga kontrol po operacji u mojego operatora (wawa).
Kazdy jest inny i inaczej wszystko przechodzi, ja ciagle chodze w kolnierzu bo dretwiała mi reka jak po 5tyg go zdjełam.
Dziewczyny czekam na wasze nowe terminy i bede trzymac kciuki.
Trzeba byc dobrej mysli.
Pozdrawiam,
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant Cervios PEEK
Forumowicz
13-12-2012, 11:43:35

Witam Danka jestem miesiąc po operacji 13.11.12.U mnie jest bardzo dobrze nic nie przecieli przełyk bolał kilka dni po operacji.Kolnierz tylko do samochodu,a tak poruszam sie bez.Szwów niemam zdjeli a rana na razie nie ciagnie,a co do ruchomych to mi terz powiedział że niebedzie ich stosowal w moim przypadku.piotr
Wtajemniczona
13-12-2012, 13:05:36

Witaj Piotrze ja miałam dokładnie operację 29-10-2012. Przełyk bolał mnie po operacji tak bardzo że nic nie mogłam przełknąć nawet własnej śliny. Środki przeciwbólowe to tylko czopki. Później przez pierwsze dni piłam kisiel i wodę. Kołnierza nie dostałam tylko zalecenie nie ruszać głową. O samochodzie to mogę pomarzyć byłam do tej pory na 2 spacerach po pół godziny i efekt; ból w klatce piersiowej jak przy zawale plus szyja i głowa zdrętwiała.
Kasiek 84 blizna po cięciu jest bardzo ładna jak ktoś nie wie że jestem po operacji to nic nie widać. Gorzej z tymi szwami co są w środku czytałam że się rozpuszczają do 9 m-cy, czuję się jakbym miała przykurcz i coś mnie kłuje - drażni. Jadę 17-tego na drugą wizytę do szpitala i do operatora prv. może się coś więcej dowiem.
Może jestem sobie sama winna bo ta operacja to troszeczkę za późno?
Pozdrawiam wszystkie szyjki.
Danka
Wtajemniczona
13-12-2012, 17:06:33

Danka - u mnie na kontroli lekarz usuwał pozostałości ze szwów i powiedział ze jestem tym przypadkiem któremu szwy wchłanialne się nie wchłaniają tak jak powinny. Ostatnio jak masowałam bliznę to miałam wrażenie jakby tam coś pękło:) ale dzięki temu pod skórą już nie mam takiego wybrzuszenia.
Tak jak pisałam, każdy z nas jest inny. Wszystko chyba też zależy od tego jak to było przed operacją. Nie wierze żeby wszystko nagle znikło po operacji i człowiek wstał jak nowo narodzony.
Ja po 12h po operacji spacerowałam po korytarzu i czułam ze jest lepiej chociaż jak sie ruszałam to wszystkie mięśnie mi bolały. Ale z dnia na dzień jest lepiej, trzeba powoli sie ruszać i starać się wracać do normalnego życia:)
Zycze zdrowia i nocy/dnia bez bólu
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant Cervios PEEK

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: