Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
25-10-2009, 22:19:01

Zosiu - dziękuję za pamięć, jesteś dobrym człowiekiem.

Jeszcze chciałbym jak najwięcej pożytecznych rzeczy zrobić - ale czy zdążę?.
Praca - ucieczka w ciągłą pracę pozwala mi funkcjonować w miarę normalnie.
Ale ostatnio - ból w różnych miejscach, czasem w kilku naraz - nie pozwala pracować. Najbardziej przeszkadzają i denerwują zawroty głowy.

Emilko - dziękuję, napewno zapytam o szczegóły, jeśli można ?.
gość
25-10-2009, 22:29:27

Czy w swoim żywiole Ado tego nie wiem ale polubiłem was wszystkich i ciągnę jak do swoich brakowało mi łączności z wami ale dzięki uprzejmości Zosi do której mogłem wysyłać sms-y a ona przekazać to wam co sie dzieje z moja osobą i że nie zapomniałem o was będąc w obcym kraju a za razem tak bardzo nam bliskim . Napisz mi jakie już hafty zrobione i na jakie święta bo coś mi się wydaje że jedziesz z wyprzedzeniem i pewno mandat wystawię za prędkość
Forumowiczka
25-10-2009, 23:28:41

Gość 2009-10-25 23:19:01

Jeszcze chciałbym jak najwięcej pożytecznych rzeczy zrobić - ale czy zdążę?.

.

Post nie podpisany ale pasuje mi do Pawła.
A co to za nastroje ???
Przed czym zdążysz?
Ty Tu łez nie lej nad swoim losem tylko działaj.
Paweł kto ma za Ciebie te konsutacje pozałatwiać? Jak chcesz to mogę podzwinić i Cię pozapisywać
Twoja wola jeśli zaparłeś się na tytuły i ponad rok oczekiwania .Nikt Cię na siłę swoimi doświadczeniami uszcześliwiał nie będzie .
Powiem Ci tak-jesli uznane nazwisko które tak chołubisz zakwalifikowłao Cie do operacji w trybie pilnym i kazało czekać rok to ciagłą ucieczką w pracę możesz sobie zafundować efektowne uszkodzenie rdzenia ,niewydoloność wielonarządową ,porażenie czrtokończynowe a wtedy faktycznie NIE ZDĄŻYSZ . W łagodniejszej formie zmiany neuropatyczne na skutek długotrwałego ucisku korzeni a to boli jak cholera i wyleczyć się skutecznie nie da.
Wogóle długotrwałe uciski mmo poprawnie przeprowadzonych operacji mogą pozostawić pewien deficyt więc im krócej tym lepiej .
Paweł stracileś przynjamnie miesiąc , tyle minęło od naszego pierwszego konataktu.
Nie namwiam Cię na siłę do specjalistów których polecałam choć pytałeś o Warszawę ale w Twoim stanie nie marnuj czasu i jeśli nie tu to szukaj skutecznie szans na przyspieszenie terminu .
Dobra , dostałeś po głowie zrób teraz z tą wiedzą co uważasz za stosowne .
Po operacji (jach) wykonanych w czasie kiedy nie ma utrwalonycvh niedowładów wracamy do w miarę normalnego życia . jednym udaje się wrócić do dawnej pracy ,inni kórzy pracowali ciężko muszą trochę zweryfikować plany .Życie codzienne toczy się dosyć normalnie choć bywa nieraz pewnym dyskom***m.
Kręgosłup jest po remoncie -to nie PIERWSZA JAKOŚĆ.
Nie dramatyzuj za wczasu .
Przede wszystkim zacznij ten kregosłup właściwie leczyć a potem będziesz rozważał co Cię dalej w życiu czeka .
Z wielu innych przyczyn plany zyciowe moga ulec zmianie więc skup się na tym co jest teraz dla Ciebie priorytetem .
Paweł na takie nastroje nieraz od głaskania lepsze wiadro zimnej wody.
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę rozsądnych wyborów .
gość
26-10-2009, 05:36:58

Zosiu masz rację - tak to ja Paweł, czyli inaczej mowiąc
Staruszek Świat.
Nie kieruję się słabością do tytułow ale w Warszawie zapisanie się do ktoregoś ze specjalistow (np. dr.Wilk itp.) jest dla mnie nie wykonalne. Telefon jest stale zajęty albo nikt nie odbiera.
Musiałbym przyjechać - a i tak nie ma żadnej gwarancji że uda mi się zapisać.

Paweł
gość
26-10-2009, 06:34:08

Paweł żeby można spokojnie spojrzeć sobie w oczy trzeba sie poświęcić by zarejestrować sie do lekarza nikt za Ciebie tego nie zrobi musisz Ty tego chcieć i wiedzieć że czasami warto poświęcić trochę kasy by dowiedzieć sie dokładnie o swoim stanie zdrowia mam pytanie czy do doktora Harata dostałeś sie na kasę chorych? z tego co przeczytałem to twój kręgosłup jest jak jeden zmiażdżony dodatek do ciała i na moje nie fachowe spojrzenie naprawdę wymaga szybkiej interwencji a rok czekania i siedzenia na bombie nie jest łatwa sprawą uciski na rdzeń to juz nie przelewki wystarczy niewielki wysiłek i możesz zrobić sobie krzywdę . Więc do roboty chłopie bo czas leci na twoją niekorzyść i trzeba dużej wiary w siebie by temu podołać my jedynie możemy wspierać Ciebie tak jak potrafimy dzieląc się z Tobą własnymi doświadczeniami Pozdrawiam Janusz
gość
26-10-2009, 06:43:08

Janusz - dziękuję za podpowiedź. Właśnie wychodzę do neurologa.
Wrócę to się do Ciebie napewno odezwę.

Paweł.
gość
26-10-2009, 06:46:55

Zapomniałem - u dr.Harata byłem prywatnie, czekałem
od stycznia do 6 sierpnia na wyzn.termin.

Paweł.
Forumowiczka
26-10-2009, 07:28:42

Paweł, jesli poważnie podchodzisz do sprawy, jesteś gotów na konsultację w Warszawie i jedyną trudnością jest brak możliwości połączenia z rejestarcją to usiądę przy własnym telefonie i zarejestruję Cię na tą wizytę .Myślę ,że listopad będzie bardzo realny.
Na NFZ to chyba łatwiej beczkę soli zjeść niz doczekać terminu a poza tym loteria do kogo się trafi.
Paweł , moja propozycja jest jak najbardziej poważna ale oczekiwłabym równie poważnego podejścia od Ciebie
Uprzedzam,że przyjęcia odbywają się w godzinach popołudniowo-wieczornych .
Początkująca
26-10-2009, 08:38:06

Ale jestem zła. Przed chwila napisalam taki długi post, co mi się rzadko zdarza. A tu mi go wcięło

Juz nie jestem w stanie tego powtórzyc.

Paweł, pytaj o szczegóły. Odpowiem na priv.

Emila
Forumowiczka
26-10-2009, 09:13:28

Emilko, nie tylko Tobie zdarzają się kłopoty z wysyłaniem postów . Ja jak piszę długie to od razu na wszelki wypadek kopiuję ,jak wetnie, ponowne się rejestruję i wklejam a i tak zdarzają się dziwolągi. Niedawno zjadlo mi w kopii wszystkie Ó -wyszło jak u dysoortografika

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: