Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
23-10-2009, 16:51:09

Spinacz a co Ty praiwe dwa dni na strychu spędziłeś czy co ? Wszystko przez te dżdże co wyjść nie pozwalają
Już mnie Spienczko niepokój brał . A może byś tak na pocztę poszła spcerkiem
Początkujący
23-10-2009, 17:04:10

Witam Was. Przedstawie sie mam na imie Maciej mam 33 lata. Proszę Was o pomoc i zapoznanie sie z moja sytuacją.

Od 2 miesięcy bolały mnie mięśnia, drętwiał kciuk i ogólnie bolał kregosłup.

Zostałem wysłany na RTG i nic rodzinny stwierdził ortopeda... ale do ortopedy pojechałem do Sorno... oczywiście prywatnie.

Pan mnie obejrzał zapisał 10 zabiegów, masaże, solux, wyciąg szyi. Powiedział że mam zapalenie mięsni.

Po dwóch tygodniach bół był coraz większy. Pojechałem znowu i zostałem skierowany na MRI. W skrócie bo nie mam przy sobie opisu Masywna dyskopatia C5C6.

Dostałem się do dr Górskiego - stwierdził szybko operować. Aby upewnić się że jest to ostatecznośc pojechałem do centrum Damiana do neurochirurga Andrychowskiego - też stwierdził operacja. mam 2:0 dla lekarzy ale postanowiłem udać się na Banacha do prof Marchela - i 3:0 operacja.

Dr Górski kazał mi się zapisać na operację co niniejszym uczyniłem - sympatyczny gość z tego lekarza.

prof Marchel - opierniczył mnie ze na własne zyczenie taki mój los on mnie też pokroi i niebawem zadzwinią do mnie.

Wczoraj zadzwonili do mnie z banacha i w przyszły piatek mam mieć operację - nie wiem tylko kto będzie mnie operował, podobno po operacji chodzi się bez kołnierza....

Nie wiem co robić czy zdecydować się na operację na Banacha czy czekać aż odezwie się do mnie dr Górski....

Co byście mi poradzili - w środę mam stawić się w szpitalu .... A obawy wielkie mam dwójkę cudownych dzieci syn 5 lat i córka15 miesięcy......

Pozdrawiam Was serdecznie.
Maciej

P.S. Wasze forum przeczytałem od deski do deski w ciągu tygodnia po godzinach pracy :) Wczoraj zarwałem nawet nockę - jesteście super grupą
Forumowiczka
23-10-2009, 17:22:03

Maciek, cześć . Wyrocznią jest tu Zosia ale ja też wtrącę swoje trzy grosze. NAJWAŻNIEJSZE JEST KTO OPERUJE.
Nigdy nie zdecydowałabym się na operację nie wiadomo u kogo. Nigdy. Ja doktora Rafała Górskiego polecam głównie do operacji kręgosłupa lędźwiowego. Co nie znaczy oczywiście, że szyjnego nie operuje.
Kręgosłup szyjny u mnie to tylko i wyłącznie, i jedynie - doktor Arkadiusz Wilk. Oczywiście każdy wybiera według własnego odczucia i doświadczenia.

hamer 2009-10-23 18:51:09 Spinacz a co Ty praiwe dwa dni na strychu spędziłeś czy co ?

Zosieńko. Wszystko dobrze, napiszę wkrótce mailika do Ciebie. Na strychu nie jest źle... .
Forumowiczka
23-10-2009, 20:39:58

CYTAT]Spine 2009-10-23 19:22:03 Maciek, cześć . Wyrocznią jest tu Zosia

NAJWAŻNIEJSZE JEST KTO OPERUJE.
.

Spineczko ,litości przecież wiesz że mam CAŁKOWITY ZAKAZ DŹWIGANIA a Ty mi taką odpowiedzialność na moje wątłe skrzydełka podczepiasz

Witaj Maciek -czuj się jak u siebie a nie jakbyś
wpałdł z wizytą
No dobrze , Tobie teraz mało do śmiechu więc skoro Spineczka wywołała mnie do odpowiedzi wyrażę swoje zdanie ale bez ,,wyroczni '' tylko tak jak bym radziła dobremu kumplowi .
Celowo pozostawilam z wypowiedzi Spinki to jedno zdanie , calkowicie się z nim zgadzam .
Przed tak trudną decyzją między pacjentem a neurochirurgiem powinna powstać specyficzna WIĘŹ - ZAUAFANIE .
Dziś w rozmowie z naszą koleżanką porównalam taką decyzję do lotu samoaltem -wsiadamy i nie naciśniemy guzika przystanku ,, na żądanie''
Maciek może przydługi wstęp ale czy w Twoim odczuciu poza normalnym w takim stanie stresem obok jest spokój ,że to ten właśnie specjalista jest najlepszym wyborem .
Nie będę oceniała personalnie wymenionych neurochirurgów , gdyż jestem pacjentką dr. Wilka i tylko tu mogę wyrazić osobiste zdanie.
Jakimiś pobudkami kierowałeś się wybierając specjalistów do konsulatcji . Ja nie będę obiektywna jeśli chodzi o Banacha i prowadzenie pooperacyjne -zle doświadczenia rodzinne .
Rozumiem ,że u prof.Marchela byłeś na konsultacji a operator to przydział z przypadku?
Nigdy nie poddalabym się świadomej operacji w takiej sytaucji.
Czy u dr. Górskiego termin masz w przybliżeniu określony? Bródno czy Kasprzaka?
Tu przynajamniej masz pewną ręką
albo .....szukaj dalej .

Maciek o dzieciaczki się nie martw. Wroócsz do nich szybko i w dobrym nastroju
Tylko musisz pamiętać przez jakiś czas żeby nie zniweczyć efektu operacji i nie fikać koziołków z synkiem a o znoszenie wózeczka z córcią poprosić sąsiada
.
Mówię poważnie .Jesteś młody i pewnie bardzo szybko się. zregenerujesz i zaczniech hojraczyć Nie wiem w czyje ręce w ostateczności trafisz ale niech do tego neurochirurg powie niefrasobliwie- żyj normalnie co nie jest mądrym pomysłem przez pierwsze miesiące i nowy kłopot gotowy.
Jesteś bardzo młody , czy przy Twoich zmianach była mowa o implancie dynamicznym?
A przed kołnierzem nawet jeśli będzie Ci proponowany nie masz się co bronić . Choć niewygodny swoje zalety ma .
Pozdrawiam
Początkująca
24-10-2009, 05:04:21

Witam Pawła i Macka fajnie ze nas przybywa tylko ze szkoda ze cierpiących ale takie juz to zycie . Najbardziej martwi mnie ze to coraz młodszi ludzie.

Zosia wzieła was w swoje ręce bedzie wiec wszystko ok.

Mam nadzieje ze wielebny dzisiaj już sie odezwie bo wszyscy czekamy na Ciebie Janusz.

Ja biegne na wykłady dokształcac sie wieć miłego weekendu .Gosieńka
Forumowiczka
24-10-2009, 05:50:13

hamer 2009-10-23 22:39:58
Spineczko ,litości przecież wiesz że mam CAŁKOWITY ZAKAZ DŹWIGANIA a Ty mi taką odpowiedzialność na moje wątłe skrzydełka podczepiasz

Zosieńko, Siostro Kochana ! Ja ma zakaz pochylania się... Nie dźwigamy i nie pochylamy się - piszemy na forum - w twarzowych kołnierzykach, najlepiej białych .

Wczoraj byłam u neurologa. W związku z panującą aurą poprosiłam o receptę na lek leczący bóle...
Dostałam i wykupiłam, i mam zamiar to wziąć !

Czy ktoś brał ADAMON SR 50
(tramadoli hydrochloridum) ?

Neurolog powiedziała, że to TRAMAL nowoczesnej generacji, bez objawów ubocznych i nie szkodzi na żołądek... nawet pani doktor to bierze, sprawdziła na sobie bo czasem cierpi na rwę barkową.

Co myślicie?

Początkujący
24-10-2009, 08:09:40

Dzieki Zosiu, Spinko i Gosiu za rady.

Wroce do mojego wątku - lekarzy do konsultacji wybierałem w taki sposób aby szybko się dostać na wizytę - bo informacja o moim popsutym kregoslupie spadla na mnie jak grom z nieba.

Jeżeli chodzi o operacje u dr Górskiego to czekam podobno do końca roku mnie zoperuje. Operacja ma odbyc sie na Brodnie.

Jezeli chodzi o moje zaproszenie na Banacha to nie wiem kto będzie operatorem.... Pani która dzoniła nie potrafiła powiedzieć czy będzie to prof Marchel czy też ktoś inny.
Właśnie próbowałem sie dodzwonić ale nikt nie odbiera.

Dziekuje Wam za rady i ceple słowa.

Pozdrawiam Was Serdecznie

Maciej

P.S. Napiszcie coś o szkole bezkołnierzowej - bo podobno mam chodzic bez kołnierza.
gość
24-10-2009, 08:24:43

Kupiłam sobie gazetkę i omal mnie coś nie trafiło. Na pierwszej stronie o tym jak będa na nas oszczędzać. Dłuższe kolejki do operacji kręgosłupa, MRI, tomografii, nawet kardiologia się nie oprze= chory, czekając na rozrusznik serca, może przynieśc duże oszczędności jak w tej kolejce umrze sobie cichutko.
Bardzo się cieszę, że na podwyżki wynagrodzeń w tych p..... instytucjach z pewnościa pieniędzy ciąć nie będą.
Forumowiczka
24-10-2009, 08:58:39

Aniu, wyluzuj bo Cię anestezjolog zdyskwalifikuje jak Ci ciśnienie podskoczy
Na tępotę urzędniczą my szaraczki wpływu nijakiego nie mamy.
..Pieniądze szczęścia nie dają być może ,lecz kufereczek stóweczek daj Boże ''
Z tym zawsze było łatwiej nawet w chorobie .Robisz sobie prywatną diagnostykę , prywatna rehabiliatcję a jak Cię stać to i kręgosłup prywatnie zoperujesz .
Może NFZ kiedyś padnie a wtedy duuuża kasa dla pacjenta
Aniu, nie psuj sobie weekendu , czytaj pozycje rozrywkowe

Maciek ,nie wiesz jaki rodzaj implantu będą Ci inastalować ?
To by mogło trochę wyjaśnić kwestię bezkołnierzową.Przy dynamicznym nie nosi się kołnierza . Jeśli sztywny to jak wróci Wielebny Janusz napewno coś napisze bo ma takie doświadczenia ale musisz wykazać cierpliwość bo będzie dopiero jutro po długiej podróży.

Wirtualny apel do Wielebnego -przywieź pełną walizkę SŁOŃCA no i wracaj bo się z pokutą nie wyrobimy

Dobrego, radosnego dnia
gość
24-10-2009, 09:33:46

Jak ja mam wyluzować, skoro przed chwila mąz dzwonił, że samochód mu sie rozkraczył i musiał zadzwonić do jakiejś dobrej duszy żebu go zholowała. Mam dość i koniec - auto psuje się ostatnio, wszystkie luzne /akurat wczoraj dostałam z fudnuszu socjalnego/ pieniązki idą na tę skarbonkę. Najprościej by było kupić inny, tylko za co. Do d.... to wszystko. Wszystkie kości mnie pezez to rozbolały

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: