Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
04-08-2022, 15:02:47

Płytki jako takiej nie mam, ale sztuczny dysk jest przykręcony do kręgów. Mam coś takiego
gość
05-08-2022, 07:23:09

A czy przed operacja miałeś jakieś dokuczliwe objawy że strony kregoslupa szyjnego? Co Cię skłoniło do zabiegu?
gość
05-08-2022, 14:34:21

Gość 2022-08-05 09:23:09
A czy przed operacja miałeś jakieś dokuczliwe objawy że strony kregoslupa szyjnego? Co Cię skłoniło do zabiegu?
Drętwiejącą ręce, czasem niedowład, notoryczne mocne bóle głowy, drętwienia i bóle nóg.
Początkująca
08-08-2022, 11:13:31

agnieszka197311 2022-08-01 16:21:52
Aniu, 29 go Mam iść, 30 go zabieg. Na razie gonitwa myśli I zjada mnie strach. Mam nadzieję, że wytrzymam. A napisz jak u Ciebie? Funkcjonujesz jakoś? Bo ja w 7tyg po mam zaplanowany remont w domu, oczywiscie nie ja go będę wykonwac, jednak zaangażowanie jakieś moje być musi. Więc 7 tyg na wydobrzenie, Mam nadzie że wtedy już auto będę prowadzic
Odważna jesteś z tym remontem.
Proponuję opróżnić kuchnie z wieszkych rzeczy przed pójściem do szpitala I ja po części już sobie przygotować. Później będziesz sobie leżeć I odpoczywać.
Ja w miarę ok. Ale stwierdziłam,że przedłużę zwolnienie o 2 tyg. Jak wstaje to przez pierwsze godziny czuje,że mnie wszystko boli połamana się budzę. Wiec na spokojnie chce ruszyć z rehabilitacja.
Jak wroce do oracy to nikt nie będzie sie nade mną litować tymbardziej dzieci :D
W każdym razie nie żałuję tego kroku!
Będę o Tobie myśleć:)
Początkująca
08-08-2022, 11:39:49

A do kiedy Aniu masz zwolnienie? Pracujesz na kompie? A do wynoszenia mebli to kilku facetów się znajdzie. Ja będę palcem wskazującym pracować
gość
08-08-2022, 12:18:10

Witam .Mam pytanie. Czy jest może ktoś na forum co miał operację w Pile robioną. Chciałabym się dowiedzieć jak tam jest.
Początkująca
08-08-2022, 16:37:16

agnieszka197311 2022-08-08 13:39:49
A do kiedy Aniu masz zwolnienie? Pracujesz na kompie? A do wynoszenia mebli to kilku facetów się znajdzie. Ja będę palcem wskazującym pracować
Ja mam do 3 września zwolnienie i raczej je przedłużę jeszcze o dwa tyg tak jak mam w karcie wpisane,że unikać wysiłku do 12 tyg. Pracuje w przedszkolu więc tam lekko nie jest.
Jak będziesz tylko palcem pokazywać to git. Oszczędzaj się po operacji
gość
12-08-2022, 11:08:10

Witam.
Jestem nowa na tym forum,od dwóch lat zmagam się z bólem kręgosłupa szyjnego .2 tygodnie temu zaczęło mnie boleć pod prawą łopatką, boli mnie też ręka i noga ,czuję w palcach ręki i stopy mrowienie, we wtorek idę prywatnie do masażysty a 20 sierpnia jadę do neurologa.Rezonans magnetyczny mam stary bo sprzed roku ,nowy będę miała robiony 26 września.
Myślę o tym żeby zdecydować się na blokadę bólu.Mam 3 przepukliny, dyskopatię,zwężenie krążka.
gość
12-08-2022, 11:09:06

Gość 2022-08-12 13:08:10
Witam.
Jestem nowa na tym forum,od dwóch lat zmagam się z bólem kręgosłupa szyjnego .2 tygodnie temu zaczęło mnie boleć pod prawą łopatką, boli mnie też ręka i noga ,czuję w palcach ręki i stopy mrowienie, we wtorek idę prywatnie do masażysty a 20 sierpnia jadę do neurochirurga.Rezonans magnetyczny mam stary bo sprzed roku ,nowy będę miała robiony 26 września.
Myślę o tym żeby zdecydować się na blokadę bólu.Mam 3 przepukliny, dyskopatię,zwężenie krążka.
gość
18-08-2022, 04:59:13

Witam, mam 48 lat i jak narazie względne wskazanie do operacji. Neurochrurg zalecił jeszcze 2 miesięczną recgachilitację ćwiczeniami i potem decyzja co do operacji w razie baku ooprawy . Usuniecie 2 dysków c 5-,6-7 .
Moje pytanie czy ktoś miał zabieg dysko gel .? I jakie rezultaty czy pomogło wyleczyć krążki? Zapytałam neurochirurga o ten zabieg on jednak powiedział, ze gwarancji po tym nie daje , mogę sprobowac na wlasne ryzyko . Koszt ok 11 tys .
Barzo proszę osoby o opinię jak ktoś slyszał o osobach , które to miały lub sane przeszły. Anna.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama: