Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
10-06-2019, 09:24:02

ja czasami tez zazdroszczę ... że nie ma innej alternatywy tylko operacja
ja niby nie mam wskazań ale czuję się bardzo źle i decyzja o operacji na moje żadanie i tu problem bo człowiek liczy że będzie lepiej a lepiej to już chyba było
gość
10-06-2019, 09:46:42

Czy wypukliny dotykając rdzenia na c4/5 i c5/6 oraz wypuklina modelujaca worek oponowy na c6/7 mogą powodować długotrwałe nieustające bole karku ramion i okolic lopatek? Mam jeszcze osteofity, zwezajace kanaly korzeniowe. Proszę powiedzcie, że tak.....
gość
10-06-2019, 10:13:46

TAK (NIESTETY)
gość
10-06-2019, 10:26:53

BÓL TO I TAK NIC...
DRETWIENIA, ZAWIECHY, BUJANIE TO NAJGORSZE
TERAZ DRETWIEJE MI MÓZG...
MAM SŁABE RĘCE
gość
10-06-2019, 11:10:12

Dzieki GOSCIU. W opisie MR nie ma nic o ucisku na nerwy dlatego boje sie ze te bole sa od jakiegos paskudztwa. Neurolog bez oglądania płytki powiedział że to może być od tych osteofitow. Do neurochirurga za 2 tygodnie. niech ktos mnie jeszcze pocieszy
gość
10-06-2019, 11:50:22

GOSCIU OD WIELKICH LITER
Masz ucisk na nerwy w opisie MR?
gość
10-06-2019, 12:23:00

Gość 2019-06-10 10:41:48
KAWO...
CZY MASZ ROBIONE 3 POZIOMY BO NIE ROUMIEM
Tak. Zrobione 3 poziomy i wstawione płytka.
gość
10-06-2019, 12:52:44

PISZĘ DUZYMI :)
MAM UCIK LEWOSTRONNY NA KORZENIE NERWOWE NIE NA RDZEŃ... ALE DAJE RÓWNO POPALIC. OBRAZ MRI TO TYLKO ZDJĘCIE GDZIEŚ ZAWSZE JAKIS NERW BEDZIE UCISKANY MIMO ŻE NA MRI NIE WYCHODZI DLATEGO NEUROLOG MUSI NAJPIERW PYTAC O ODCZUCIA A DOPIERO PŁYTKA
gość
10-06-2019, 14:10:59

Twoja wypuklina nie dotyka rdzenia, tzn, że nie wchodzi głęboko do kanału. Ile mm? Wydawało mi się, że objawy o których piszesz pochodzą od ucisku rdzenia przez wypuklina lub osteofity.....np, drętwienie rąk
gość
10-06-2019, 15:07:44

Tez tego nie kumam... mimo ze wg mri nie na nacisku na rdzen to objawy sa okropne... dretwieja rece twarz kolysze ... coz nie wiem co jest grane

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: